Има вероятност да не бъде обявена грипна епидемия в област Кърджали
Има вероятност в област Кърджали да не бъде обявена грипна епидемия. Това сочат прогнозите на лични лекари, следящи броя на заболелите. През изминалата седмица, и седмицата в началото на февруари заболеваемостта е еднаква - 151 на 10 000 души, каза за Радио Кърджали директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев. Няма вероятност и от грипна ваканция.


Вижте още

Младежка акция в международния ден на езика в Кърджали

Младежка акция, посветена на Международния ден на майчиния език и езиковото многообразие, привлече днес вниманието на кърджалийци. Тя бе организирана за трета поредна година от Арт движение КРЪГ. Под надслов „Почит към езика” 21 деца и тийнейджъри от 7 до 13 години поздравиха екипа на Община Кърджали с изложба, посветена на езиковото..

публикувано на 21.02.18 в 15:30
Корнелия Нинова

Лидерът на БСП идва в Кърджали

На посещение в Кърджали, по покана на Областния съвет на БСП, ще бъде Корнелия Нинова, Председател на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българската социалистическа партия. На 26 февруари,понеделник, от 18:00 часа в Дома на културата Лидерът на БСП ще се срещне с жители на града и симпатизанти на партията.

публикувано на 21.02.18 в 14:51

Кърджали и Одрин обсъждат съвместни европроекти

В община Одрин се проведе работна среща, на която екипи от двете побратимени общини обсъдиха възможността за сътрудничество при изготвяне на съвместни проекти, финансирани от Европейския съюз. Заместник кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и инж.Катя Митовска, началник отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” Надежда..

публикувано на 21.02.18 в 14:44

142-ма тежкоболни и с увреждания ще бъдат обгрижвани по проект от общината

142-ма души с увреждания и тежкоболни, които не могат сами да се грижат за себе си в община Кърджали и тази година ще ползват услугите социален асистент, личен асистент и домашен помощник, предоставени в рамките на проекта "Грижа за независим живот". По проекта бе разкрит Център за предоставяне на почасови услуги в  общността и домашна среда. Това..

публикувано на 21.02.18 в 14:32

Отново протест на надзиратели и съдебна охрана от Кърджали

Надзиратели и съдебна охрана от Кърджали подновяват протестните си действия. Те ще се съберат отново на мирен протест пред сградата на Съдебната палата, днес от 17 часа.  Това съобщи за радио Кърджали Георги Василев, лидер на синдикат "Охрана" в Кърджали.   Ще припомним, че техните искания към Министерството на правосъдието са за изравняване..

публикувано на 21.02.18 в 14:20

Отнеха разрешението на "Лийв табако Михайлидис" за обработка на тютюн

Правителството отне за срок от три години разрешението за обработка на тютюн на търговското дружество "Лийв табако Михайлидис". Причината е, че то е приело от стопаните продукция, но не е платило за нея. Решението беше взето на днешното редовно заседание на Министерския съвет. По данни на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, дружеството дължи..

публикувано на 21.02.18 в 14:12

Районният прокурор на Кърджали Гергана Колева с лекция пред ученици от четвърти клас

Районният прокурор на Кърджали – Гергана Колева, изнесе лекция пред ученици   от четвърти клас в СОУ „Йордан Йовков“ в града по програмата „Детско полицейско управление“.  Децата взеха активно участие в срещата. Те дискутираха, в часа на класния ръководител, за функциите на участниците в наказателното производство, както и за това, че съдът..

публикувано на 21.02.18 в 11:58