Има вероятност да не бъде обявена грипна епидемия в област Кърджали
Има вероятност в област Кърджали да не бъде обявена грипна епидемия. Това сочат прогнозите на лични лекари, следящи броя на заболелите. През изминалата седмица, и седмицата в началото на февруари заболеваемостта е еднаква - 151 на 10 000 души, каза за Радио Кърджали директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев. Няма вероятност и от грипна ваканция.


Вижте още

Отец Петър и Нешко Нешев представят музикален диск

На 20 октомври, събота, от 18.30 часа в театър „Димитър Димов” в Кърджали ще бъде представен музикалният албум на отец Петър Гарена „С песните на хората”. Проявата е част от програмата за празника на Кърджали.  Отец Петър: Песните на българския народ, независимо на какъв диалект, език или етнос се пеят, много си приличат. Има преплитане на български..

публикувано на 20.10.18 в 16:42

С помощта на робот деца учат програмиране в Библиотеката

Пет робота Финч влязоха в Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров”в Кърджали. С тях се проведе семинар за деца, които пожелаха да получат първи познания в програмирането. Екипът на библиотеката е получил дарението от Посолството на САЩ и фондация „Глобални библиотеки -България”.  Под ръководството на Галина Деликирова - системен администратор на..

публикувано на 20.10.18 в 16:29

Сипей се превръща в квартал на Кърджали

Кърджалийското село Сипей се превръща в квартал на областния център Кърджали. Населението расте, за разлика от други, отдалечени от областния град места. Има бум на строителството и много нови къщи. Кметът на населеното място Сейхан Апти обясни за Радио Кърджали, че селото расте. Около 20 общински парцела продадохме, има частни парцели, които също се..

публикувано на 20.10.18 в 16:22
Румен Гечев

Румен Гечев: Задава се "данъчна секира", която ще удари бедните българи

Повишението на данъците няма да бъде за сметка на богатите, а отново ще бъде за сметка на бедните. Това каза за Радио Кърджали проф. Румен Гечев, народен представите от ПГ на  "БСП за България" и бивш министър на икономиката. Той беше в Кърджали, заедно с депутати от групата, за да представят проекта "Визия за България". Данъците растат и то не по..

публикувано на 20.10.18 в 15:32

Балканска скара, песни и танци събират гости в Златоград за десета година

За десета поредна година Етнографският ареален комплекс в Златоград посреща гости на Балканска скариада. Това е един от най-атрактивните празници в родопския град според организатора Александър Митушев, директор на етнографския комплекс. Пред всяка скара - турска, сръбска, гръцка, българска, има състави на живо, танцови изпълнители и се получава..

публикувано на 20.10.18 в 15:22

"Поход за свобода" в Кърджали

Мълчалив градски поход срещу трафика на хора проведоха младежи в Кърджали. "Походът за свобода" се осъществява за втора година. Той е организиран от фондация А21, съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. В него се включиха деца от Младежкия клуб към Общинския съвет по наркотични вещества, деца от Детския и младежки парламент към..

публикувано на 20.10.18 в 15:10

Волейболна "Арда" с първи домакински мач във Висшата лига

Днес волейболна Арда Кърджали стартира сезона във Висшата лига с домакински мач. Двубоят ще бъде на 19 октомври, петък в зала Арпезос от 18 часа. Небесносините се изправят срещу Берое Стара Загора. Президентът на клуба  Милко Багдасаров съобщи за Радио Кърджали, че следващите двубой ще бъдат всяка следваща седмица, като отборите домакини ще посочат в..

публикувано на 19.10.18 в 17:08