560 000 евро ще получи МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", за да подобри спешната помощ в Кърджали


560 хиляди евро ще получи многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" по Програмата за сътрудничество INTERREG Гърция - България за 2 години, за да подобри спешната помощ. 84 хиляди евро от тях представляват национално финансиране. Партньор по проекта е болницата в Комотини, Гърция. Това съобщи директорът на болницата д-р Тодор Черкезов на пресконференция днес. Чуйте повече от него в прикрепения звуков файл. 
  


Вижте още

Победа с 3:0 на ПФК "Арда" срещу "Хасково"

При резултат 3:0 завърши контролната среща между футболните отбори на "Арда" и "Хасково", която се игра на стадиона в Момчилград. Петър Христов откри в 34-тата минути, а през второто полувреме Ахмед Осман реализира две попадения в 66-тата и в 69-тата минути.  Следващата контрола на Арда е срещу Димитровград на 23 януари. А на 26 януари сините заминават..

публикувано на 19.01.19 в 16:54

Общината е планирала ремонт на улица "Индустриална"

Общинската администрация е предвидила ремонт на ул. "Индустриална" в Кърджали, за която настояват управители и служители на фирмите в района. Ремонтът обаче ще бъде извършен на части - със средства на Министерството на икономиката и с общински финанси. Това обясни инж. Катя Митовска, зам.кмет на община Кърджали на общественото обсъждане на..

публикувано на 19.01.19 в 16:49

Област Кърджали е на последно място по общопрактикуващи лекари

Едва 40 лични лекари се падат на 100 000 души население в област Кърджали. Това показват последните данни от анализ на Евростат. Областта е на последно място в  България по осигуреност с общопрактикуващи медици. Като причина за липсата на кадри се посочват труднодостъпния терен, разпокъсаността на населените места, намаляващия брой на жителите и..

публикувано на 19.01.19 в 16:42

Ардински доброволец е обявен за „Личност на 2018“ в национален конкурс

37-годишният Юлиян Банков от доброволното формирование към община Ардино беше отличен в категорията „Личност на 2018“ в конкурс, посветен на Международния ден на доброволеца. Инициативата е организирана от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националната асоциация на доброволците в България. Юлиян Банков е бил номинира от община..

публикувано на 18.01.19 в 17:33

Слушатели на Радио Кърджали даряват книги за опожарената библиотека в с. Скребатно

Наши слушатели се отзоваха на кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград за събиране на книги за опожарената библиотека в село Скребатно. Кърджалийка донесе в редакцията на Радио Кърджали близо 20 книги. Сред тях са "Новият завет", "Агонията на бялата емиграция" на Леонид Шкаренков, "Живот на прицел" на Едуард Иванян, "Говорителят на..

публикувано на 18.01.19 в 11:34

Близо 20 хиляди души измайсториха пано с бобови зърна

19 595 души са изработили паното от бобови зърна в единствения музей на фасула в родопско село Смилян. На него са изобразени характерните за селото часовникова кула и река Арда. След завършване на паното музеят ще кандидатства за вписване в книгата на рекордите на Гинес. Подробностите от Адреана Кехайова, библиотекар в читалище "Проф. д-р Асен Златаров"..

публикувано на 18.01.19 в 11:08

От 21 януари започва изследването за трихинелоза в Крумовград

От 21 януари в Крумовград личните лекари започват  изследване на над сто души за трихинелоза. Те трябва да отидат в кабинетите на общопрактикуващите лекари, за да им вземат кръв. Изследването е безплатно за тях. Досега няколко души са направили теста по-рано и при някои той е бил позитивен за трихинелоза, тъй като не са приели профилактично..

публикувано на 18.01.19 в 10:58