Община Кирково е заделила средства от общинският бюджет основно за ремонт на улици и общински пътища


Близо 15 милиона и 890 хиляди лева е бюджетът на община Кирково за 2018 година, който съветниците на родопската община приеха на последното си заседание. Това съобщи за Радио Кърджали заместник-кметът на Кирково Тасим Хадживейсал.

Капиталовите разходи на община Кирково за 2018 г. основно може да ги разпределим в три дейности: - основен ремонт на улици, основен ремонт на общински пътища и общи капиталови разходи, които включват ремонт на съществуващият сграден фонд, изграждането на спортни площадки, оформяне на канализации, каза още Тасим Хадживейсал. 


Вижте още

35 медала за каратистите от "Арес" от национален фестивал по бойни спортове

С пълна кошница медали се завърна кърджалийският карате-клуб „Арес“ от Националния фестивал на бойните спортове „Свети Архангел Михаил“, който се проведе през уикенда  в спортна зала „Величко Чолаков“ в Смолян. Със 7 златни, 13 сребърни и 15 бронзови отличия възпитаниците на сенсей Пенчо Стоянов заеха второ място в комплексното класиране след..

публикувано на 12.11.18 в 16:51

Хлорират водата в сряда, 14 ноември

Планова дезинфекция на водопроводната мрежа ще се извърши на 14 ноември, сряда, предупредиха от “Водоснабдяване  и  канализация” ООД – град Кърджали.  Всички абонати, ползващите питейна вода от яз. “Боровица” – гр. Кърджали, гр. Момчилград и 43 села, трябва да знаят, че питейната в ода ще бъде с високо съдържание на хлор. Тя няма да е годна за пиене..

публикувано на 12.11.18 в 13:50

Край на режима на водата в Равен и Кидикчал

Община Момчилград започна работа по водоподаването в Равен и махала Кидикчал. В двете населени места има често режим на водата.  Имаме вече избран изпълнител. Надяваме се тези дни да имаме и осигурено финансиране за подмяната на вътрешната водопроводна мрежа на село Нановица. В момента имаме 3-4 работни проекта за селата Вряло, Кос, Лале и вътрешната..

публикувано на 12.11.18 в 13:41

Нови три златни медала за каякарите от Кърджали

Гребците от спортен клуб по кану каяк „Арда“ приключиха състезателния сезон с три златни отличия. Те се завърнаха от Пловдив, където участваха в регата „Тракия.  Треньорът Янко Мандаджиев: "Закриваме състезателната година с три златни медала. От четири дисциплини, които се проведоха в каяка, ние в трите дисциплини сме първи - момчета каяк мини..

публикувано на 12.11.18 в 11:18

Седмица на бащата се проведе в ОУ "Климент Охридски"

Приключи седмицата на бащата в Основно училище "Свети Климент Охридски" в Кърджали. 15 татковци бяха редом до децата си в класните стаи, като първият бе майстор готвач и им приготви здравословни сандвичи. Помощник-директорът Петя Белева разказа за Радио Кърджали, че мъжете са били поласкани от поканата.  Някои бяха малко срамежливи, но се включиха..

публикувано на 12.11.18 в 11:04

Ал. Симов: Исканите депутатски имунитети са политическа поръчка

Искането на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат свалени имунитетите на шестима депутати е пряка политическа поръчка, според Александър Симов, народния представител от БСП.  В интервю за Радио Кърджали Симов заяви, че действията на главния прокурор са опит за удар срещу двама от най-устатите и мощни депутати на левицата - Елена Йончева и Георги..

публикувано на 12.11.18 в 10:43

Арда излиза на националния стадион срещу ЦСКА

Арда Кърджали излиза в понеделник срещу ЦСКА 1948, в мач от 14 кръг на Втора лига. Двубоят ще бъде на националния стадион "Васил Левски" в София от 17,30 часа. Очакванията на спортния директор на кърджалийския отбор Емил Кременлиев за предстоящото дерби може да чуете в звуковия файл. 

публикувано на 11.11.18 в 15:37