Изменение в наредба ще облекчи седмичната програма на учениците

Снимка: Катя Борисова


Промяна в нормативната база ще работи за спазване на здравните изисквания при седмичните учебни разписания. Доскоро се е стигало до преподаване на два часа по един и същ учебен предмет един след друг. Негативните страни са по-голямо натоварване на учениците, които трябва да усвояват много ново съдържание. С настъпилите промени, утвърдени в Държавен вестник, това е избегнато в седмичните учебни разписания. Промяната обясни Росица Иванова, директор на Дирекция "Обществено здраве" към Регионалната здравна инспекция в Кърджали. 

Вижте още

35 медала за каратистите от "Арес" от национален фестивал по бойни спортове

С пълна кошница медали се завърна кърджалийският карате-клуб „Арес“ от Националния фестивал на бойните спортове „Свети Архангел Михаил“, който се проведе през уикенда  в спортна зала „Величко Чолаков“ в Смолян. Със 7 златни, 13 сребърни и 15 бронзови отличия възпитаниците на сенсей Пенчо Стоянов заеха второ място в комплексното класиране след..

публикувано на 12.11.18 в 16:51

Хлорират водата в сряда, 14 ноември

Планова дезинфекция на водопроводната мрежа ще се извърши на 14 ноември, сряда, предупредиха от “Водоснабдяване  и  канализация” ООД – град Кърджали.  Всички абонати, ползващите питейна вода от яз. “Боровица” – гр. Кърджали, гр. Момчилград и 43 села, трябва да знаят, че питейната в ода ще бъде с високо съдържание на хлор. Тя няма да е годна за пиене..

публикувано на 12.11.18 в 13:50

Край на режима на водата в Равен и Кидикчал

Община Момчилград започна работа по водоподаването в Равен и махала Кидикчал. В двете населени места има често режим на водата.  Имаме вече избран изпълнител. Надяваме се тези дни да имаме и осигурено финансиране за подмяната на вътрешната водопроводна мрежа на село Нановица. В момента имаме 3-4 работни проекта за селата Вряло, Кос, Лале и вътрешната..

публикувано на 12.11.18 в 13:41

Нови три златни медала за каякарите от Кърджали

Гребците от спортен клуб по кану каяк „Арда“ приключиха състезателния сезон с три златни отличия. Те се завърнаха от Пловдив, където участваха в регата „Тракия.  Треньорът Янко Мандаджиев: "Закриваме състезателната година с три златни медала. От четири дисциплини, които се проведоха в каяка, ние в трите дисциплини сме първи - момчета каяк мини..

публикувано на 12.11.18 в 11:18

Седмица на бащата се проведе в ОУ "Климент Охридски"

Приключи седмицата на бащата в Основно училище "Свети Климент Охридски" в Кърджали. 15 татковци бяха редом до децата си в класните стаи, като първият бе майстор готвач и им приготви здравословни сандвичи. Помощник-директорът Петя Белева разказа за Радио Кърджали, че мъжете са били поласкани от поканата.  Някои бяха малко срамежливи, но се включиха..

публикувано на 12.11.18 в 11:04

Ал. Симов: Исканите депутатски имунитети са политическа поръчка

Искането на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат свалени имунитетите на шестима депутати е пряка политическа поръчка, според Александър Симов, народния представител от БСП.  В интервю за Радио Кърджали Симов заяви, че действията на главния прокурор са опит за удар срещу двама от най-устатите и мощни депутати на левицата - Елена Йончева и Георги..

публикувано на 12.11.18 в 10:43

Арда излиза на националния стадион срещу ЦСКА

Арда Кърджали излиза в понеделник срещу ЦСКА 1948, в мач от 14 кръг на Втора лига. Двубоят ще бъде на националния стадион "Васил Левски" в София от 17,30 часа. Очакванията на спортния директор на кърджалийския отбор Емил Кременлиев за предстоящото дерби може да чуете в звуковия файл. 

публикувано на 11.11.18 в 15:37