Младежкият център в Хасково с Национален ученически конкурс под надслов "Завещано от Апостола"

Снимка: haskovo.info


 За поредна година в Младежкия център в Хасково се провежда Национален ученически конкурс под надслов "Завещано от Апостола". Срокът за участие е до 14 февруари, а награждаването ще се проведе на 19 февруари, когато се отбелязват 145 години от обесването на Васил Левски, съобщи за Радио Кърджали етнографът Нели Арнаудова, организатор на конкурса.

Конкурсът е за есе и презентация и е разделен на две възрастови групи 5-7 клас и 8-12 клас. Имаме участие от Петрич, Пловдив, Свиленград. Изискванията към есето е да бъде до 3 печатни страници, а презентацията да бъде до 20 слайда. Срокът за участие е 14 февруари, ако някой все още проявява интерес и има време може да участва. Награждаването ще бъде на 19 февруари от 14.30 ч. в Младежки център - Хасково, каза още Нели Арнаудова.


Вижте още

Празник на духа в Керимовата къща за 24 май

На 23 май ще се състои традиционната изложба на Дружеството на художниците в Кърджали от 18 часа в Керимовата къща. За втори път ще има творческа работилница за деца, а гост ще е холандски творец - печатар. Повече по темата ни разказва председателят на Дружеството на художниците Владимир Чукич.

публикувано на 22.05.18 в 17:39

34 са обявените свободни места в областта за хора с увреждания

Над 120 свободни работни места бяха обявени от Дирекция "бюро по труда" в Кърджали . Сред най-търсените с а шивачите, машинните оператори, монтажник кабели, лекари и берачи на плодове и зеленчуци, като общо за тях свободните работни места са над 70. 34 са обявените свободни работни места за хора с трайни увреждания. Продължава набирането на строителни..

публикувано на 22.05.18 в 17:23

Общественият съвет на Кърджали прие предложението за преименуване на стадион "Дружба"

Общественият съвет на Кърджали одобри предложението новото име на стадион "Дружба" да бъде "Арена Арда" , съобщи председателят на съвета Милан Миланов. Предложението е внесено от група граждани . Прeпоръката е новото име да бъде гласувано на следваща сесия на Общинския съвет. Още от Милан Миланов.

публикувано на 22.05.18 в 15:15

49-годишна е задържана за насилие над мъж в Звиница

49-годишна е задържана в Районно управление-Кърджали след инцидент снощи около 20 часа в село Звиница . По първоначални данни по време на вечеря жената бутнала 50-годишния си приятел, който паднал и се наранил с нож в коремната област . Пострадалият е бил транспортиран в хасковска болница, където бил опериран. Дежурна оперативна група от..

публикувано на 22.05.18 в 13:13

Нощ в Библиотеката в Кърджали

Нощ на библиотеката се проведе в Кърджали в рамките на  Национална библиотечна седмица под надслов "Достойно бъдеще за българските библиотеки".  Първата Нощ в библиотеката събра 25 малки и големи почитатели на книгата и изкуствата. Изложбите   „Българската история в художествено слово и образ” и „НЕпознатите издания”,..

публикувано на 22.05.18 в 10:31

8 партии ще участват в парламентарните избори в Турция

8 партии ще участват на парламентарните избори в Турция. Формациите подадоха списъците със своите кандидати за депутати във Висшата избирателна комисия, а на 30 май ще бъде оповестен окончателният списък на допуснатите да бъдат кандидати. Повече по темата чуйте от кореспондента на БНР в Турция Мариян Карагьозов.

публикувано на 22.05.18 в 09:43

Осем деца с чревни инфекции се лекуват в кърджалийската болница

Деца са постъпили в инфекциозното отделение на кърджалийската болница с чревни инфекции. Само за изминалата седмица Регионалната здравна инспекция е засякла 22 болни на ентероколит. Тези случаи обикновено зачестяват със затоплянето на времето. За приетите за лечение деца и информация за сезонната заболеваемост, чуйте началникът на..

публикувано на 22.05.18 в 09:34