Над 500 км състезателни трасета в юбилейното пето издание на офроуд феста в Кърджали

Над 150 участника от България, Гърция, Турция  и Македония ще застанат на старта в Кърджали в средата на март. 
Най-многобройни от чуждите екипажи са състезателите от Турция, като за първи път ще има уникални машини прототипи с мощни осем цилиндрови двигатели и голяма проходимост. 
Подробности може да чуете в прикрепения звуков файл.
Вижте още

70 % от българите искат връщане на казармата

70 процента от българите имат желание за връщане на казармата, показва статистика на военното министерство. Данните бяха изнесени от министър Красимир Каракачанов на конференция на страните - членки на НАТО. Според бивши военни, обаче, този процент е много по-висок. "Трудно ще е да се въведе задължителна служба от 2 години, както е било преди години,..

публикувано на 20.09.18 в 15:27
Димитър Делчев

ДБГ пита за най-добрия евродепутат

Движение "България на гражданите" започна поредица от срещи с избиратели в страната, за да проучи тяхното мнение преди местния вот и изборите за Европейски парламент, които ще се произведат идната година. Според председателя на движението Димитър Делчев не са изключени и извънредни национални избори. "Управлението на България е тотално изчерпано",..

публикувано на 20.09.18 в 15:11

6 милиона лева потънаха в Община Кърджали, алармират от ГЕРБ

6 милиона лева  над планираната издръжка на община Кърджали за 2017 година е похарчил кметът Хасан Азис, алармират общинските съветници на партия ГЕРБ.  При гласувани на сесия 15 млн. лв., местната власт е разходвала 21 млн. лв. без  одобрението на Общинския съвет, се казва в прессъобщение на партията.  Разликата била обезпечена с продажба на недвижимо..

публикувано на 19.09.18 в 17:21

Стартира продажбата на билети за мача с Черноморец Балчик

Днес, 19 септември, на касите на АРЕНА АРДА ще бъдат пуснати в продажба билетите за предстоящата домакинска среща от 8-ия кръг на Втора лига.  Припомняме, че АРДА посреща Черноморец Балчик на 21 септември/петък/ от 17.00 часа.  Касите на стадиона ще работят сряда и четвъртък, от 11 до 17 часа. В деня на мача/петък/ феновете ще могат да се сдобият с..

публикувано на 19.09.18 в 17:15

В Кърджали пристигнаха представители на най-големия приют за бездомни животни в Бурса

По покана на доброволци в Кърджали пристигнаха представители на най-големият приют за бездомни животни в Бурса, Турция.  Гостите са в нашият град с цел обмяна на опит между двете общини в справянето с проблема с бездомните кучета, съобщи за радио Кърджали Жанета Богданова.  Тя допълни, че в Нилюфер e най-големият приют в Турция, където условията за..

публикувано на 19.09.18 в 16:38

Представят книгата на Христина Мачикян

Представяне на книгата на Христина Мачикян подготвят дамите от литературния кръг към Военния клуб в Кърджали.  Това ще бъде първата невиртуална среща на кърджалийци със сборника "Секунда след 12". Той съдържа 33 разказа в стил магичен реализъм.  Събитието ще се проведе на 21 септември от 17,30 ч. във Военния клуб.  "Неслучайно сме избрали..

публикувано на 19.09.18 в 15:30

"За" или "против" смартфоните в училище

Започват редовните учебни часове в училищата. По различен начин  учителите в Кърджали се опитват да решат проблема със смартфоните, които разсейват децата в час.  Това показа проверка на Радио Кърджали.  Някои преподаватели респектират учениците, като припомнят забраната да не се ползват телефоните.  "Има колеги, които са направили специали..

публикувано на 19.09.18 в 14:26