Над 500 км състезателни трасета в юбилейното пето издание на офроуд феста в Кърджали

Над 150 участника от България, Гърция, Турция  и Македония ще застанат на старта в Кърджали в средата на март. 
Най-многобройни от чуждите екипажи са състезателите от Турция, като за първи път ще има уникални машини прототипи с мощни осем цилиндрови двигатели и голяма проходимост. 
Подробности може да чуете в прикрепения звуков файл.
Вижте още

Десет двойки се включиха в турнира по плажен волейбол в подкрепа на деца от Дом "Майка и дете"

Десет двойки участваха в благотворителния турнир по плажен волейбол на пясъка в комплекс "Арпезос" днес. Инициатори са  Николай Колев и Димитър Калчев . Купата при професионалистите грабнаха кърджалийците Спас Байрев и Станко Радев, втори станаха софиянците Митко и Митко, а на трето място се класира соченият за фаворит отбор на Милко Багдасаров и..

публикувано на 23.06.18 в 17:21

Нямо дете проговаря от чудодейната вода на аязмото в Момчиловци

Всяка събота и неделя безбройните туристи в Момчиловци идват да пият от водите на аязмото, привлечени от изцелителната му сила. Потокът от желаещи да се облеят с лечебната вода или пият от нея не секва. Възрастните хора разказват за някои от чудесата, станали край чешмата   Златка Кисьова, която живее до аязмото в село..

публикувано на 23.06.18 в 16:43

Облекчиха процедурата за разрешение за взимане на работа на непълнолетни

Процедурата за получаване на разрешение от Инспекцията по труда за работа на непълнолетни е облекчена . Какви документи вече не се изискват, Лейла Аптула от инспекцията в областния център Кърджали: "Има две промени, едната касае предоставянето на лична карта. Не изискваме и служебна бележка от училището на непълнолетния". Повече чуйте в прикачения файл.

публикувано на 23.06.18 в 16:25

Дичо и нестинари тази вечер за "Нощта на Орфей" в подножието на Татул

Нестинари ще танцуват тази вечер върху жарава по време на фестивала "Нощта на Орфей", който се провежда от община Момчилград в подножието на археологическия комплекс "Татул". 12-ото издание на феста започва в 20 часа и 30 минути. Ще свирят звездите на българския рок Дичо и групата му The Band. Преди тях ще пее финалистката в третия сезон на "Гласът..

публикувано на 23.06.18 в 16:19

Шеста републиканска титла за състезателя на "Арда бокс" Ергюнал Сабри

С два медала се връщат спортистите на Арда бокс от състезание в Горна Оряховица . Състезатели от нашия клуб участваха там в Държавното лично отборно първенство и за Купата на България. Златото спечели Ергюнал Сабри в категория до 49 кг., а Емил Емилов взе бронза в същата категория . Това е шестата републиканска титла за Ергюнал Сабри. Емил..

публикувано на 23.06.18 в 15:46
Никола Чанев

Никола Чанев настоява за изготвяне на нова Наредба за общинските жилища

Съдът да насрочи заседание и да се произнесе по основателността на мотивите, които са изложени за оспорването на Наредбата за общинските жилища . Това е, което очаква областният управител Никола Чанев, след като миналата седмица оспорва в съда Наредбата за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане с общински жилища. Според..

публикувано на 23.06.18 в 15:06

Селата по горното течение на Арда празнуват с фестивал на дивите цветя

Днес и утре в селата в горното течение на Арда - Смилян, Могилица, Сивино и Арда се провежда фолклорен фестивал "Изворен глас" . Съборът е част от програмата на първия в България фестивал на дивите цветя. Фолклорни певчески и инструментални групи, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители  ще покажат своите фолклорни умения.  Ето какво,..

публикувано на 23.06.18 в 14:36