Служителите от РЗИ в Кърджали се включват в националния протест

Служителите от Регионалната здравна инспекция в Кърджали се включват в протеста на колегите си в страната с искания за по-високи заплати, който е обявен за 15 март. Те започнаха подписка, която ще бъде предадена на национално ниво, съобщи за Радио Кърджали Петя Папазова, главен секретар на инспекцията. Засега не са планирани реални стачни действия.  Какви са заплатите на инспекторите? Главният секретар Петя Папазова: 



Вижте още

Десет двойки се включиха в турнира по плажен волейбол в подкрепа на деца от Дом "Майка и дете"

Десет двойки участваха в благотворителния турнир по плажен волейбол на пясъка в комплекс "Арпезос" днес. Инициатори са  Николай Колев и Димитър Калчев . Купата при професионалистите грабнаха кърджалийците Спас Байрев и Станко Радев, втори станаха софиянците Митко и Митко, а на трето място се класира соченият за фаворит отбор на Милко Багдасаров и..

публикувано на 23.06.18 в 17:21

Нямо дете проговаря от чудодейната вода на аязмото в Момчиловци

Всяка събота и неделя безбройните туристи в Момчиловци идват да пият от водите на аязмото, привлечени от изцелителната му сила. Потокът от желаещи да се облеят с лечебната вода или пият от нея не секва. Възрастните хора разказват за някои от чудесата, станали край чешмата   Златка Кисьова, която живее до аязмото в село..

публикувано на 23.06.18 в 16:43

Облекчиха процедурата за разрешение за взимане на работа на непълнолетни

Процедурата за получаване на разрешение от Инспекцията по труда за работа на непълнолетни е облекчена . Какви документи вече не се изискват, Лейла Аптула от инспекцията в областния център Кърджали: "Има две промени, едната касае предоставянето на лична карта. Не изискваме и служебна бележка от училището на непълнолетния". Повече чуйте в прикачения файл.

публикувано на 23.06.18 в 16:25

Дичо и нестинари тази вечер за "Нощта на Орфей" в подножието на Татул

Нестинари ще танцуват тази вечер върху жарава по време на фестивала "Нощта на Орфей", който се провежда от община Момчилград в подножието на археологическия комплекс "Татул". 12-ото издание на феста започва в 20 часа и 30 минути. Ще свирят звездите на българския рок Дичо и групата му The Band. Преди тях ще пее финалистката в третия сезон на "Гласът..

публикувано на 23.06.18 в 16:19

Шеста републиканска титла за състезателя на "Арда бокс" Ергюнал Сабри

С два медала се връщат спортистите на Арда бокс от състезание в Горна Оряховица . Състезатели от нашия клуб участваха там в Държавното лично отборно първенство и за Купата на България. Златото спечели Ергюнал Сабри в категория до 49 кг., а Емил Емилов взе бронза в същата категория . Това е шестата републиканска титла за Ергюнал Сабри. Емил..

публикувано на 23.06.18 в 15:46
Никола Чанев

Никола Чанев настоява за изготвяне на нова Наредба за общинските жилища

Съдът да насрочи заседание и да се произнесе по основателността на мотивите, които са изложени за оспорването на Наредбата за общинските жилища . Това е, което очаква областният управител Никола Чанев, след като миналата седмица оспорва в съда Наредбата за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане с общински жилища. Според..

публикувано на 23.06.18 в 15:06

Селата по горното течение на Арда празнуват с фестивал на дивите цветя

Днес и утре в селата в горното течение на Арда - Смилян, Могилица, Сивино и Арда се провежда фолклорен фестивал "Изворен глас" . Съборът е част от програмата на първия в България фестивал на дивите цветя. Фолклорни певчески и инструментални групи, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители  ще покажат своите фолклорни умения.  Ето какво,..

публикувано на 23.06.18 в 14:36