Служителите от РЗИ в Кърджали се включват в националния протест

Служителите от Регионалната здравна инспекция в Кърджали се включват в протеста на колегите си в страната с искания за по-високи заплати, който е обявен за 15 март. Те започнаха подписка, която ще бъде предадена на национално ниво, съобщи за Радио Кърджали Петя Папазова, главен секретар на инспекцията. Засега не са планирани реални стачни действия.  Какви са заплатите на инспекторите? Главният секретар Петя Папазова: Вижте още

Ще оправят водопровода в Тихомир и Чакаларово

Проектът по европейската програма за развитие на селските райони за реконструкция и рехабилитация на водопровода в селата Тихомир и Чакаларово е на стойност над 6 милиона и 500 хиляди лева. Кирково е единствената община, която е спечелила проект за толкова голяма сума в програмния период. Това каза Шинаси Сюлейман, кмет на общината, в студиото на..

публикувано на 14.12.18 в 15:04

СУ "Отец Паисий" става на 105 години

Най-старото училище в Кърджали „Отец Паисий“ е в навечерието на своята 105-та годишнина. Традиционните Паисиеви дни започнаха на 10 декември и ще приключат на 18 декември, когато е и официалната дата на юбилея. Подробности от  директора Златко Атанасов.

публикувано на 14.12.18 в 14:59
Снимка: Фейсбук

Двойно повече случаи на кучешка тения в Кърджали

Нарастване на случаите на заразени с кучешка тения отчитат от Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Ехинококозата е едно от най-тежките паразитни заболявания. За тази година няма смъртни случаи, но през миналата е починала 34-годишна жена от община Кърджали.  Тази година регистрираните случаи на потвърдена ехинококоза са двойно повече. Миналата..

публикувано на 13.12.18 в 17:08

Повече от 15 километра улици са асфалтирани в Ардинско за година

2018-а година беше нелека, но смея да твърдя успешна за община Ардино, каза кметът на общината Ресми Мурад в ефира на Радио Кърджали като гост на сутрешния блок. Достигнахме до много махали и квартали, където пътната настилка беше в много лошо състояние. Тези пътища вече са асфалтирани. През годината сме направили 15 километра такива улици в рамките..

публикувано на 13.12.18 в 15:19

Вели Шакир: Наградите стимулират

КРИБ - Кърджали отличи най-изявените фирми и общини в област Кърджали през 2018 година. В категорията „Големи компании“ инвеститор на годината стана „Интернешънъл Пауър Съплай“  АД. Управителят й Вели Шакир получи награда от председателя на бизнес организацията Лазар Попов и връчи от своя страна сертификата на фирмата за инвеститорски клас А на кмета..

публикувано на 13.12.18 в 14:56

Гимназията по туризъм със свой щанд на благотворителния коледен базар в Кърджали

Днес, 13 декември, от 16.30 часа във фоайето на театъра в Кърджали откриват благотворителния коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, сурвачки, лакомства и предмети.  Кърджалийци могат да опитат кулинарни изкушения, с които ще ги изненадат преподаватели и ученици от професионалната гимназия по туризъм...

публикувано на 13.12.18 в 14:42

Кметът на Ардино Ресми Мурад: Най-важните ни проекти са свързани с пряката грижа към хората

Кметът на община Ардино Ресми Мурад бе гост в студиото на радио Кърджали като част от поредицата интервюта с общинските ръководители в края на 2018-а. Той обобщи как е  преминала за общината изтичащата година, за успехите, проблемите и решенията им, както и за някои проекти - настоящи и бъдещи. Използва ефира на радиото и за да поздрави своите..

публикувано на 13.12.18 в 13:24