Служителите от РЗИ в Кърджали се включват в националния протест

Служителите от Регионалната здравна инспекция в Кърджали се включват в протеста на колегите си в страната с искания за по-високи заплати, който е обявен за 15 март. Те започнаха подписка, която ще бъде предадена на национално ниво, съобщи за Радио Кърджали Петя Папазова, главен секретар на инспекцията. Засега не са планирани реални стачни действия.  Какви са заплатите на инспекторите? Главният секретар Петя Папазова: Вижте още

Д-р Михалев: Нелекуваният зъб може да увреди сърцето

Кърджалийци не обръщат внимание на проблемите със зъбите. Оралното здраве се неглижира, е мнението на д-р Михаил Михалев, председател на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз. От нелекувани зъби обаче, могат да пострадат и други органи на тялото, защото те са огнище на инфекция.  Чуйте мнението на специалиста в прикрепения звуков..

публикувано на 21.03.18 в 16:20

Общинският съвет в Кърджали прие отчета на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

Общинските съветници в Кърджали приеха единодушно с 39 гласа "за" отчета на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.  Отчетът беше представен на днешната сесия от председателя на комисията Сезгин Бекир. Повече подробности във звуковия файл.

публикувано на 21.03.18 в 16:10

Туризмът в община Кърджали се превърна в ябълка на раздора на сесията на общинския съвет

Туризмът и неговото развитие в общината се превърнаха в ябълка на раздора на днешната сесия на общинския съвет в Кърджали. Поводът стана приемането на отчет за развитието на бранша за 2017 г., както и програма за 2018 г. Опозицията не подкрепи предложените от Общинска администрация документи. Те бяха приети с 22 гласа на съветниците от ДПС.  Чуйте..

публикувано на 21.03.18 в 14:14

Как да се ползват социалните жилища обсъжда на заседанието си днес Общинският съвет в Кърджали

Изменение и допълнение на наредбата за условията и реда за настаняване и ползване на социалните жилища ще приемат на днешното си заседание общинските съветници в Кърджали.  13 точки са включени в дневния ред. Съветниците ще приемат програма за развитието на туризма за тази година и отчет за 2017-та. Ще обсъдят правилник за устройството и дейността на..

публикувано на 21.03.18 в 11:23
Васил Анастасовски, яз. Студен кладенец

Язовир Кърджали има свободен обем и не прелива, повишено е нивото на язовир Студен кладенец

    Язовир Кърджали не прелива. Има свободен обем и няма поводи за притеснения. Това съобщи в пряко включване в ефира на радио Кърджали областният управител Никола Чанев.  Тази сутрин той беше в района на стената на язовира. В момента и четирите турбини на ВЕЦ-а работят, информираха специалистите. Повишено е нивото на яз. „Студен кладенец“ заради..

публикувано на 21.03.18 в 11:11

В село Звиница е най-голямата щъркелова популация в община Кърджали

Кметът на Звиница Ниязи Вели, съвместно с енергоразпределителното дружество, полагат грижи за гнездящите щъркели в селото. То е известно с най-голямата популация на щъркели в Кърджалйско. В  Звиница има над 65 гнезда.  Над 60 гнезда имаме вече... Енергото се ангажира с този проблем. Те доставят метални гнеза , монтираме ги на стълбовете и те вече си..

публикувано на 21.03.18 в 10:53

Благотворителната кампания за лечението на Петя Костова събра 100 хиляди лева

Само за четири месеца в сметката на Петя Костова са постъпили вече сто хиляди лева. Остава сумата от 4700 лева, за да може тя да започне своето лечение и да си закупи лекарствата.  Добрата вест за нея е, че медикаментите от 1 март тази година се продават и в България.  Започваме да събираме кутиите, за да се види след събраните кутии дали ще е..

публикувано на 21.03.18 в 10:16