Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят стари с нови LED лампи в Кърджали



Започва подмяната на старите лампи по основните улици на Кърджали с LED-лампи. Тази седмица се очаква одобрение на Агенцията за обществени поръчки на процедурата и ще започне да тече срокът за избор на изпълнител.  Кметът на Кърджали Хасан Азис:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметовете на села със заразена вода не са уведомени за това

Жителите на селата Боровица и Богатино, община Ардино и на Гривяк, община Кирково, не са уведомени, че пият заразена вода.  Нито една институция не е предупредила за наличието на бактерията.  Кметицата на Боровица Айел Мехмед: "Да ви кажа аз нямам такава информация, поне на мен не ми се обадиха. Ей сега ще звънна на ВиК. Към кметството имаме шест..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

РЗИ: Четири села в Кърджалийско са със заразена питейна вода

Четири села в Кърджалийска област пият заразена с бактерията ешерихия коли вода според извършения мониторинг на качеството на питейната вода. Регионалната здравна инспекция в Кърджали направиха предписания срещу евентуални чревни инфекции. Селата са Секирка и сeло Гривяк в община Кирково и село Богатино и село Боровица в община Ардино...

публикувано на 24.04.24 в 13:50

Сиделя Мутлу е сред най-добрите 16 на Световната купа в Люксембург

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Сиделя Мулту се класира сред 16-те най-добри девойки до 17 години в оспорвания турнир за Световната купа по тенис (WTT Youth Contender), който се проведе в Люксембург. Треньорът на „Юнак“ и на националния отбо р Бейхан Емин отбеляза, че сред 16-те най-силни има само три състезателки от европейски държави, като..

публикувано на 24.04.24 в 13:47

Раздават хранителните пакети в 9 временни пункта в областта

618 хиляди души в страната ще получат хранителни пакети чрез БЧК. За помощите в област Кърджали информация дава Светломира Димитрова, директор на Областния съвет на БЧК - Кърджали. "Пакетите съдържат 15 вида продукти - олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и 7 вида консерви - риба, пиле фрикасе, гювеч, зелен фасул,..

публикувано на 24.04.24 в 13:40

Светлина и нежност във Великденската изложба на художниците в Кърджали

Традиционната Великденска изложба на художниците претворява светлината на Възкресение в над 40 творби в Керимовата къща. Тя се открива днес, в 17.30 часа в Керимовата къща на ул. "Климент Охридски" 10. Повечето картини са тематични, получи се много хубава експозиция с много колорит и нежност, каза галеристът и художник Пенка Атанасова...

публикувано на 24.04.24 в 12:28

Служителите на НАП в Кърджали обслужват средно по 300 души на ден

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица , получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. Още информация от директора на офиса на НАП в Кърджали Нериман Сали: " Близо 16 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024-а година до..

публикувано на 24.04.24 в 11:42

Пенсионери в Кърджали едва ще си осигурят по килограм агнешко за Великден

Въпреки Великденските добавки, кърджалийските пенсионери трудно ще подсигурят Великденската трапеза, показва анкета на Радио Кърджали. "Пенсионерите няма да ядем, да ядат другите, ей тия хрантутници там горе, на тях да дават и парите, и всичко. Значи когато трябва да си увеличават заплатите, не питат кой е с малка заплата. А на пенсионерите защо на..

публикувано на 24.04.24 в 11:33