Оргонитът - талисман с лечебни свойства

Оргонитът добива все по-голяма популярност сред хората. Но какво е това?! Малък предмет или по-скоро съоръжение, което е направено от смес от метални частици, минерали, смола. Въздействието, което оказва върху живите организми и околната среда, е лечебно. Той е енергиен трансформатор, който работи в наша полза. В България е познат от около десетина години, но първообразът на съоръжението е изобретен в началото на миналия век от Каръл Велц, който дава и името му.
Каква е историята на оргонита и какви са неговите приложения, ще ни разкаже Галина Ташева - Палазова, която е завършила теоретичен и практически курс за направата на съоръжението. Освен оргонитите, които тя сътворява, изработва още бижута от полимерна глина и минерали. Интересува се от рейки и предприема различни творчески предизвикателства. Какво представлява оргонита, чуйте Галина Ташева - Палазова. С нея разговаря Дарина Стоянова. 


Вижте още

Минчо Гумаров: Пещерите в Източните Родопи крият уникален свят

90 години се навършват на 18 март от началото на организираното пещерно движение в България. Първото дружество е създадено през 1929 година. До 1958 година са изучени около 200 пещери. А днес, 90 години след началото, броят им надхвърля 5700 в цялата страна. Това разказа за Радио Кърджали спелеологът изследовател Минчо Гумаров, председател на..

публикувано на 18.03.19 в 17:18
Илхан Кючюк

Илхан Кючук: Резолюцията на ЕП не помага на отношенията с Турция

Европейският парламент прие с 370 гласа "за", 109 "против" и 143 "въздържал се" да се прекратят преговорите на Турция за присъединяване към ЕС. Документът няма задължителен характер, но е категорична препоръка на Парламента към Съвета. Мотивът за прекратяване на започналите през 2005 г. преговори е режимът на президента на Турция Реджеп Ердоган...

публикувано на 18.03.19 в 10:30

Асим Адемов: След 29 март ще настъпи хаос във Великобритания

  Депутатите в британската Камара на общините гласуваха за удължаване на член 50 от Лисабонския договор и отлагане на Брекзит. С 412 гласа „за“ срещу 202 „против“ беше подкрепено искането на правителството да поиска от ЕС отлагане на датата на излизане, насрочено за 29 март. Гласуването означава, че Тереза Мей може да поиска отлагане на Брекзит до..

публикувано на 15.03.19 в 14:07

Все повече белоглави лешояди избират скалата на Моняк за свой дом

Белоглавите лешояди вече приеха Източните Родопи за своята планина, благодарение на усилията на природозащитниците в последните години. Експертите на Българското дружество за защита на птиците и фондация По-диви Родопи отново отчитат увеличена популация на грабливите птици. По време на мониторинга през февруари и началото на март са преброени 95..

публикувано на 15.03.19 в 11:19

За ползите от Солната стая или халотерапията

Солната стая или така наречената халотерапия е новост в България, но не и по света. Лековитостта на солта е известна векове наред. Египтяните, римляните и гърците - всички са намирали широка употреба на лечебните й свойства - за дезинфекция на рани, за скраб за почистване на лицето и тялото, за лекуване на възпаления или за лечение на респираторни..

публикувано на 14.03.19 в 15:11

Стилистът и фризьор Рушко: Мъжете са по-суетни от жените

Всяка жена има нужда от добър специалист, който да се грижи за добрия й външен вид. Понякога този специалист се превръща в магьосник, особено ако има пред себе си едно добро предизвикателство. Ще Ви представим един такъв всеотдаен и много амбициран човек. Той следи всяка новост в сферата си, за да е винаги в крак с новите модни тенденции и да..

публикувано на 14.03.19 в 14:45

Веселина Тихомирова: Има две новости в приема на детските градини

При класирането за детските ясли и градини в Кърджали се дава предимство на деца, живущи в близост до детската градина, което се доказва с постоянен адрес. Това е една от двете новости в регламента за приемане в детските заведения на територията на общината. Втората новост е срокът за кандидатстване, който е от началото на месец март до последния..

публикувано на 14.03.19 в 12:03