Никола Стоев: Да помогнем на абитуриент

За втора поредна година нашият съгражданин Никола Стоев дава началото на инициативата "Да помогнем на абитуриент". 
Повод за начинанието е репортаж, който гледа преди години за ученик, който няма превозно средство, с което да отиде на балната си вечер. 
Историята трогва Никола Стоев и той взима решение да помага на абитуриенти с ограничени финансови възможности, като им предостави личния си автомобил. 
Миналата година от луксозното возило се е възползвал един зрелостник. 
С това доброволчество Никола увлича и други кърджалийци, решили да помогнат на сираци и нуждаещи се дванадесетокласници, да прекарат една незабарвима бална вечер. Все повече са хората от града, готови да дарят абитуриентските си тоалети и костюми. 
В кампанията се включва и фризьорката Ани Станчева, която ще направи безвъзмездно грима и прическата на абитуриентка в нужда. 

Подробности за инициативата може да чуете в прикрепения звуков файл.
Вижте още

Електрониката единствена в Кърджалийско с европейско отличие

Професионална гимназия по електротехника и електроника “Капитан Петко войвода” е единствената професионална гимназия в страната и единственото училище от Кърджалийска област, удостоено с европейския  знак „eTwinning училище“ за 2019 и 2020 година. Българските носители на отличието от 2019 година са само 12 на брой - 9 училища и 3 детски градини...

публикувано на 25.03.19 в 17:31

Радослав Милев: Построяването на мост до Крайно село става наложително

На сесията на 25 март Общинският съвет в Кърджали ще обсъжда два документа: Отчета за изпълнението на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2018 г. и приемане на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2019 г. С Радослав Милев, председател на Постоянната комисия по европейски проекти, туризъм и екология в местния..

публикувано на 24.03.19 в 13:47

Нови трудности пред родителите на пълнолетни деца с увреждания

Родителите на деца с увреждания първа група инвалидност с чужда помощ, с умствена изостаналост, които навършват 18 години, се изправят пред един сериозен нормативен проблем. Те вече не могат да представляват децата си и да подават от тяхното име молби и декларации за помощи, нито да им извадят дебитна карта в банка. Съгласно действащите наредби,..

публикувано на 24.03.19 в 10:37

Нуртин и Гюлбахар от Лясково - малки хора с големи сърца

В село Лясково, община Черноочене, живеят едни малки хора с големи сърца. Нуртин и Гюлбахар Халил са женени вече 34 години. Имат син и дъщеря, също малки хора. Друго такова семейство в област Кърджали няма. Нуртин е израсъл в Лясково в многодетно семейство, в което е трето дете. Братята и сестра му са високи като баскетболисти. С Гюлбахар, която е..

публикувано на 22.03.19 в 17:00

Сестра Бернадета: Щом имаш мир в душата, значи си богат

На 5 май в България ще пристигне папа Франциск, глава на римокатолическата църква. За посещението се говори с вълнение в ивайловградското село Покрован. Там още от далечната 1861 година местните жители приемат унията и се посвещават в католицизма. Впоследствие са били изпратени няколко свещеници. Поколения покрованци разказват как в селото им е..

публикувано на 22.03.19 в 16:39

Издирват папагал, изчезнал в смолянското село Соколовци

Издирват говорещ папагал - какаду, изчезнал от Центъра за рехабилитация на големите папагали. Центърът се намира в село Соколовци, община Смолян. От три години в него обучават птиците да летят свободно, но преди няколко дни най-опитният папагал Капитон не се е прибрал след свободния полет. Това каза за Радио Кърджали Огнян Геров, собственикът на..

публикувано на 22.03.19 в 16:07

Светослав Малинов: Битката ни срещу пакета "Мобилност" продължава

Председателският съвет на Европарламента реши скандалният пакет "Мобилност 1" да бъде обсъден и гласуван следващата седмица. На 27 март е предпоследната сесия на тази конфигурация на европейския парламент, чийто мандат изтича през април. Припомням, че въпросният законопроект ще удари транспортните фирми в България и други страни от периферията на..

публикувано на 21.03.19 в 15:35