Никола Чанев призова общината да не обжалва решението за такса битови отпадъци за 2018 година


Областният управител Никола Чанев призова общината да не обжалва решението на Административния съд в Кърджали, което отмени по-високия размер на такса битови отпадъци за 2018 година. То  е безалтернативно, заяви  Никола Чанев.

"Община Кърджали трябва да се замисли по отношение на кадровата си политика и да спре да харчи парите на данъколатеца за наемане на външни консултанти, при условие че си има достатъчно такива юристи. Това е мое мнение. Предлагам им също така да си спестят разходите по обжалване на делото и да приключат още на тази инстанция, тъй като решението на съда е безалтернативно и е в посока на същото решение, постановено миналата година Върховен административен съд по условен казус отново с община Кърджали", допълва Чанев.

Вижте още

Арда победи Литекс с 2:0

"Aрда" Кърджали победи "Литекс" Ловеч с 2:0 в приятелски мач, днес. Двубоят се игра на неутрален терен на спортната база "Берое" в Стара Загора. В гол майстори за АРДА се превърнаха бразилецът Лукас Мартинс, който откри резултата в 37-ма минута и Димитър Алексиев в 90-та минута. Следващата среща на АРДА от Втора лига е на 30 март, когато момчетата на..

публикувано на 22.03.19 в 17:07

Съветниците от ПП ГЕРБ настояват да бъде променен статутът на имота за новата спортна зала в Кърджали

Съветниците от ПП ГЕРБ настояват на предстоящото заседание на ОбС на 25 март да бъде променен статутът на имота, върху който ще се изгражда многофункционалната спортна зала в Кърджали от публична в частна общинска собственост. Предложението е внесено от председателя на групата Огнян Иванов и следва да бъде включено в дневния ред на сесията в..

публикувано на 22.03.19 в 16:56

Спират водоподаването на промишлена вода за няколко дни

 “ Водоснабдяване  и  канализация” ООД Кърджали уведомява , във връзка с получено писмо от собственика на водопровода за промишлена /непитейна/ вода, че поради извършване на строително-монтажни работи ще бъде преустановено водоподаването на промишлена вода от 08.00ч. на 25.03.2019г. до 29.03.2019г .    От Дружеството се извиняват..

публикувано на 22.03.19 в 12:41

Ученици отбелязаха Международния ден на хората със Синдром на Даун

ОУ „Св. Кл. Охридски” и Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП) „Д-р П. Берон” отбелязаха Международния ден на хората със Синдром на Даун Учениците от 4 клас от ОУ „Св. Кл. Охридски” и деца от ЦСОП „Д-р П. Берон” подкрепиха „слънчевите хора на планетата” с поредна своя съвместна инициатива, обути с шарени чорапки и участвайки в..

публикувано на 22.03.19 в 12:03

Езиковата гимназия донесе най-много награди от Националния журналистически конкурс „Григор Попов“- Разград

При изключителна конкуренция приключи седмото издание на националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“- Разград. Проявата е от Националния календар на МОН за 2019 година и е на тема „СВЕТЪТ ПОД ЛУПА“. Младите журналисти се състезаваха в три възрастови групи и в две направления – публицистика и радиожурналистика. Възпитаници..

публикувано на 22.03.19 в 12:00

Юношите старша възраст на Арда победиха Родопа Смолян

Юношите старша възраст на АРДА изиграха първа официална среща от зона Пловдив. В първи кръг на втория полусезон те домакинстваха мача с "Родопа" Смолян. Двубоят завърши 3 на 0 в полза на кърджалийския тим, като с тази победа добавиха нови 3 точки в актива си. "В началото не започнахме много добре. Опитахме се да владеем топката, подавахме си я, но..

публикувано на 22.03.19 в 11:48

Конкурсът за детска рисунка „Родопски багри” става на 5 години

В памет на именития кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими, община Кърджали, Общинският детски комплекс и СУ „Владимир Димитров – Майстора”, с подкрепата на РУО Кърджали, за пета поредна година организират Областен конкурс за детска рисунка на тема „РОДОПСКИ БАГРИ”. Целта на конкурса е да популяризира творчеството на художника..

публикувано на 22.03.19 в 11:35