Никола Чанев призова общината да не обжалва решението за такса битови отпадъци за 2018 година


Областният управител Никола Чанев призова общината да не обжалва решението на Административния съд в Кърджали, което отмени по-високия размер на такса битови отпадъци за 2018 година. То  е безалтернативно, заяви  Никола Чанев.

"Община Кърджали трябва да се замисли по отношение на кадровата си политика и да спре да харчи парите на данъколатеца за наемане на външни консултанти, при условие че си има достатъчно такива юристи. Това е мое мнение. Предлагам им също така да си спестят разходите по обжалване на делото и да приключат още на тази инстанция, тъй като решението на съда е безалтернативно и е в посока на същото решение, постановено миналата година Върховен административен съд по условен казус отново с община Кърджали", допълва Чанев.

Вижте още

Все повече стават хората със слънчеви алергии

Зачестяват случаите на слънчеви алергии през летния сезон. Какви са причините и по какво можем да отличим заболяването от  изгарянето на кожата след излагане на слънце, коментира за Радио Кърджали доц. д-р Тодор Черкезов, изпълнтилен директор на областната болница: "Има много фактори, за които сме говорили много пъти. Знаем, че озоновият слой на..

публикувано на 20.07.18 в 16:16

Ще представят новия състав на футболна Арда

Утре, 21 юли, в 17 часа на арена "Арда" в Кърджали ще излезе целият новопопълнен състав на футболния тим, който ще представя Кърджали във Втора лига.  "Сините" ще премерят сили в последната си контрола с отбора на "Ботев" - Гълъбово седмица преди старта на шампионата в "Б" групата.  "На 21-ви, една седмица преди старта на първенството ще бъде..

публикувано на 20.07.18 в 15:53

Местна закусвалня със сърдечен жест към хоспис Добролюбие

Инициативата „Сготви за баба“ за десетгодишнината на хоспис Добролюбие привлече вниманието на екипа на местна закусвалня. Така пациентите на хосписа към кърджалийската болница бяха нагостени с вкусен обяд.  До края на октомври ще се организират и инициативи, свързани с проблемите на възрастните хора и на институциите, полагащи грижи за тях.  Ще има и..

публикувано на 20.07.18 в 15:19

Фирмите се принуждават да наемат непълнолетни лица

Недостигът на работна ръка принуждава ръководителите на фирми да наемат непълнолетни лица. За месец юни в Инспекцията по труда в Кърджали са постъпи 171 молби за разрешение, има и три отказа. "Вероятно ще ме попитате има ли дадени откази - да, имаме дадени откази, защото се иска да се наеме лице на 14 г. Тук вече законът е малко по-строг...

публикувано на 20.07.18 в 15:08

Спипаха непълнолетен с две нарушения на пътя

Проверка за управление на нерегистриран мотопед от непълнолетен се извършва в Районното управление в Кърджали.  15-годишен се придвижвал с мотопед и бил спрян на улица “Димитър Маджаров“ в Кърджали снощи.  При проверката се установило, че непълнолетният е неправоспособен, а моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.  След..

публикувано на 20.07.18 в 14:38

Близо 2 хиляди души са трайно безработните в областта

Трайно безработните в област Кърджали, които са регистрирани в бюрата по труда над 1 година, са близо 2 хиляди души. Това са около 34 процента от безработните.  Повечето от тях са с ниска степен на образование и без специалност и професия.  "Към 30 юни броят на регистрираните безработни лица в Бюрото по труда в обл.Кърджали са 5624, като спрямо..

публикувано на 20.07.18 в 14:25

Трима в Кърджали се сбиха и заканиха на полицаи

Трима са задържани след скандал на улица „Пътя за Царевец“ в Кърджали снощи.  Полицейски автопатрул получил сигнал, че има сбиване между мъже. При пристигане полицаите заварили в схватка трима - един на 35 и двама 42-годишни.  При прекратяване на свадата групата се нахвърлила с обиди и закани към полицаите.  Нарушителите на обществения ред са..

публикувано на 20.07.18 в 11:08