Адвокатите в Кърджали са най-търсени заради развод и издръжка на дете

Развод и издръжка на дете са най-честите причини жителите на област Кърджали да прибягват до услугите на адвокат. Това каза за Радио Кърджали председателят на адвокатската колегия в Кърджали Милена Караманолова по повод Деня на Българската Конституция и професионален празник на юриста, който се отбелязва днес. Причината според нея, са твърде ниските доходи на хората от региона. 

Правни проблеми има много. Гражданите, както и юридическите лица имат голяма нужда от тяхното разрешаване, но с оглед на непосилността на държавни такси и съответно като добавим адвокатски хонорар, а на първо място като поставим въпроса, че са твърде ниски доходите на нашите граждани и най-вече в нашия район, гражданите не винаги прибягват към нашите услуги, каза още тя.

Още от адв. Милена Караманолова може да чуете в прикрепения звуков файл.

Вижте още

56-годишен е намерен мъртъв в колата си в село Горна Кула

В лек автомобил в село Горна Кула е бил намерен труп на 56-годишен. Сигналът за произшествието е подаден на 23 септември в 20 часа. При извършения оглед следи от насилствена смърт не са открити, съобщиха от пресцентъра на МВР. Личният лекар е издал съобщение за смърт. 

публикувано на 25.09.18 в 16:01

Близо 2000 литра безакцизно дизелово гориво задържаха край Любимец

Близо 2000 литра безакцизно дизелово гориво задържаха при съвместна проверка митничари и полицаи край Любимец.  Дизеловото гориво без платен акциз са засечени от митничари от отдел „Митническо разузнаване и разследване" от Митница Пловдив и служители от отдел „Противодействие на икономическата престъпност" от Районно управление на полицията в..

публикувано на 25.09.18 в 15:50

Дима Гачева спечели традиционния маратон "Обиколката на язовир Батак"

Кърджалийката Дима Гачева спечели традиционния маратон "Обиколката на язовир Батак", който се проведе в събота. При силна конкуренция на български и чуждестранни участници тя победи при жените в класическата дистанция от 42 километра. В семейното участие се включиха съпругът й Георги Гачев и синът им Стамо. Подробности от Георги Гачев:..

публикувано на 25.09.18 в 15:38

Откриха трупът на изчезналия 77-годишен мъж от Първица

Трупът на 77-годишен от село Първица е бил открит в събота около 9,30 часа в землището на село Тихомир. Възрастният мъж изчезна преди около 20 дни, беше обявен за местно, а след това и за общодържавно издирване. Полицаи от Районното управление в Кирково претърсиха трасето, по което човекът се прибирал към дома си, но без успех. Местна жителка, която..

публикувано на 25.09.18 в 15:23

Два златни и три сребърни медала за кърджалийци на турнира по канадска борба за хора с увреждания

Спортно-туристическият клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" завоюва два златни и три сребърни медала на интеграционния турнир по канадска борба  "Воля за победа", в памет на Недялка Камбурова. Кърджали е домакин за шеста поредна година на състезанието. Емилия Стоянова, председател на клуба с подробности:  Нашият отбор участва с осем..

публикувано на 25.09.18 в 13:49

Гореща състезателна есен очаква ветераните по тенис на маса от Момчилград

След успешното държавно първенство в Момчилград, гореща състезателна есен очаква ветераните по тенис на маса. Те се готвят усилено за международни турнири в България и в чужбина. Първият започва на 1 октомври в Бодрум, Турция. Димитър Караиванов с подробностите:  Ветераните продължаваме с темпо участието си. В края на септември ще водя група,..

публикувано на 25.09.18 в 12:02

Обезценяването на турската лира засегна туристическия сезон в Минерални бани

Обезценяването на турската лира засегна туристическия сезон в Минерални бани през тази година. Това каза в разговор за Радио Кърджали кметът на национлания курорт Мюмюн Искендер. През почивните дни там се проведе фестивалът "С хоро на гроздобер", който беше обединен с тридневните Празници на минералната вода, здравето и красотата. Събитието..

публикувано на 25.09.18 в 11:00