Адвокатите в Кърджали са най-търсени заради развод и издръжка на дете

Развод и издръжка на дете са най-честите причини жителите на област Кърджали да прибягват до услугите на адвокат. Това каза за Радио Кърджали председателят на адвокатската колегия в Кърджали Милена Караманолова по повод Деня на Българската Конституция и професионален празник на юриста, който се отбелязва днес. Причината според нея, са твърде ниските доходи на хората от региона. 

Правни проблеми има много. Гражданите, както и юридическите лица имат голяма нужда от тяхното разрешаване, но с оглед на непосилността на държавни такси и съответно като добавим адвокатски хонорар, а на първо място като поставим въпроса, че са твърде ниски доходите на нашите граждани и най-вече в нашия район, гражданите не винаги прибягват към нашите услуги, каза още тя.

Още от адв. Милена Караманолова може да чуете в прикрепения звуков файл.

Вижте още

Хасково е пред риск от воден режим

Хасково е пред риск от воден режим и това лято. Новите кладенци и водопроводи, които държавата финансира с близо 2 милиона лева след избухването на скандала с урана и радиацията в хасковската вода през пролетта на миналата година, още не са готови.  Жителите на града продължават да ползват вода от водоноски или минерална вода за питейни нужди и за..

публикувано на 17.07.18 в 16:29

Започват големи ремонти на пет кърджалийски училища

С първа копка тази седмица започват големите ремонти на петте кърджалийски училища, които ще бъдат санирани и основно ремонтирани. Рехабилитацията на обектите е по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали“. Началото ще бъде поставено в средното училище "Отец Паисий" в сряда, 18 юли, от 11 часа. Същия ден, но от 14 часа..

публикувано на 17.07.18 в 16:23

Не намалява броят на хора с инсулт и инфаркт, постъпилите в кърджалийската болница

Болницата в Кърджали работи с високо натоварване в летните дни. Отделенията са почти пълни. Не намалява броят на постъпилите хора с инсулт и инфаркт, докато преди години горещите месеци са смятани едва ли не за почивни за лекарите.  Отделението за продължително лечение приема случаите на болни, когато клиничната пътека е твърде кратка за възстановяване на..

публикувано на 17.07.18 в 16:06

Риболовен турнир помага на деца в нужда

Близо 650 лева е сумата, набрана от благотворителния турнир по риболов, който се проведе на брега на язовир "Мандра" до едноименното хасковско село. Организатори на инициативата са кърджалиецът Димитър Димитров и негови приятели. Събраните средства от таксата за участие ще отидат за дарение на хора в нужда, вероятно деца от Кърджали. Как е протекъл..

публикувано на 17.07.18 в 11:13

Болниците в Кърджали и Комотини ще подобряват спешната помощ в региона

Обществена поръчка за нова апаратура по проект за трансгранично сътрудничество за подобряване на спешната помощ, стартира болницата в Кърджали. Проектът е съвмесен с болницата с Комотини, Гърция. Ще бъде закупена медицинска техника за диагностика и лечение на сърдечно съдови заболявания и състояния след инциденти.  Доц. д-р Тодор Черкезов, директор на..

публикувано на 17.07.18 в 10:49

Има опасност хора с увреждания да останат без личен асистент

Има опасност някои хора с увреждания да останат без личен асистент, според новата концепция на Закона за социалните услуги и закона за личната помощ, която подготвят в Министерството на социалната политика. Национално представените организации на хората с увреждания обсъждат предложените проекти по места. Шенай Бекир, председател на областната..

публикувано на 17.07.18 в 10:12
Отводнителен канал

Кърджалийска фабрика получи акт за еконарушение

Фабрика за каучукови и пластмасови изделия за автомобилната промишленост в Кърджали получи акт за еконарушение. Проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е установила, че се изпускат отпадъчни води над емисионните норми. А физическо лице от Черноочене е глобено за реализиране на инвестиционно намерение в защитена зона без..

публикувано на 17.07.18 в 10:04