ОУ "Свети Климент Охридски" обяви месец, посветен на Деня на Земята

Месец на екологията е обявен в ОУ "Свети Климент Охридски" в Кърджали. Инициативата е свързана с Деня на Земята, 22 април. Освен в почистването на града и на училищния двор, учениците ще участват и в други дейности. 

Ние още от началото на учебната година си бяхме заложили, че месец април ще бъде целия посветен на Деня на Земята, не само 22-ри и затова сме си разпределили трите седмици на април след Великденската ваканция, каза директорът на учебното заведение Маргарита Тодорова.


Подробности може да чуете от прикрепения звуков файл.

Вижте още

Дни на отворени врати за превенция и контрол на туберкулозата започват в болницата в Кърджали

Между 25 и 30 души заболяват от туберкулоза всяка година в област Кърджали. Числото е постоянно в последните години, сочи статистиката на лекарите пулмолози. Специалистите обаче предполагат, че има ръст в заболяванията, тъй като населението в областта намалява през годините. Тази седмица многопрофилната болница "Доктор Атанас Дафовски" в Кърджали е..

публикувано на 10.12.18 в 10:19

БЧК започва да раздава хранителни помощи в областта

Българският червен кръст започва раздаването на хранителни продукти на 8437 души от областта. Седем пункта отварят врата - в Кърджали, Джебел, Чорбаджийско, Крумовград, Момчилград и Ардино. Най-много хора ще получат помощ в Кърджали - 2560 души.  В Черноочене раздаването на продуктите започва на 14 декември.   "Те са опаковани в 32 опаковки и..

публикувано на 10.12.18 в 10:00

Антибиотиците не са ефективни при първите симптоми на грип

Антибиотиците не са ефективни при първите симптоми на настинка или грип, но и в никакъв случай хората не бива да пренебрегват влошеното си здраве, категорични са лекарите. Те съветват първоначалната терапия да включва покой и симптоматични лекарства. Още от д-р Диана Вълчева, началник на пневмо-фтизиатричното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в..

публикувано на 09.12.18 в 16:50

Най-старата църква в Източните Родопи и тази година ще посрещне Рождество Христово

Най-старата църква в Източните Родопи и тази година ще посрещне Рождество Христово. Тя се намира в граничното ивайловградско село Мандрица и носи името "Света Неделя". Местните вярват, че "Живата светица" пази молитвения дом. Чуйте подробностите от репортажа на Дарина Стоянова в звуковия файл: "Гробищната църква "Св. Неделя" е малка еднокорабна..

публикувано на 09.12.18 в 16:45

Напусна ни Стоян Гигов - създател на емблематичното предаване по БНТ "С бъклица и дрян"

Напусна ни Стоян Гигов - музикант, изпълнител на тамбура и акордеон, създател на емблематичното предаване по БНТ "С бъклица и дрян". Стоян Гигов беше неуморен, деен, ведър, открит, с брилянтно чувство за хумор и неизчерпаема енергия. За него нямаше невъзможни неща. Една от последните му инициативи, които реализира по БНТ беше "Акордеонистите преди и..

публикувано на 08.12.18 в 18:11

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи студенти, допълнителни мерки са набелязани и от Пътна..

публикувано на 08.12.18 в 16:33
Сноубордисти, скиори и много студенти откриха сезона в Пампорово

Над 8 000 са туристите в курорта Пампорово за откриването на новия зимен ски сезон

Над 8 000 са туристите в курорта Пампорово за откриването на новия зимен ски сезон, като над 3 000 са празнуващите студенти. Стартът беше даден с диджей-парти, безплатен лифт и паркинг. Интересът е огромен от балканския пазар. За откриването са пристигнали македонци, турци, гърци, много туроператори и журналисти. Курортът откри сезона с 5 готови писти...

публикувано на 08.12.18 в 15:17