Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорният ансамбъл "Родопа" в Смолян със статуетка за "Невястата"

Снимка: БТА



Фолклорен ансамбъл „Родопа” - Смолян спечели статуетка от 7-мото издание на Националните празници на професионалното  фолклорно изкуство - „Пазарджик 2018”. Смолянският ансамбъл се представи с музикално-танцовия спектакъл „Невястата”, съобщава Радостина Чернокова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Скандал провали разширяването на синята зона в Смолян

След близо час бурни дебати кметът на община Смолян Николай Мелемов оттегли предложението си да се разшири синята зона в града. Според внесената от него докладна записка зоните за платено паркиране трябваше да се увеличат от 5 на 13, като освен такива в централна градска част са включени още 4 паркинга, част от които в квартал „Райково“. Основният..

публикувано на 28.03.24 в 16:17

Мобилно приложение показва в коя аптека можем да намерим дадено лекарство

Налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа и в коя аптека може да се намери – такава информация могат да получат хората чрез подаване на сигнал за липсващ медикамент през мобилно приложение. То е активно и беше представено от Българската асоциация на търговците на едро с лекарства и Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства.  В..

публикувано на 28.03.24 в 16:14

Безплатни прегледи на деца организира Община Момчилград

Два вида безплатни прегледи за деца организира Община Момчилград. На 8 и 9 май специалистът-офтамолог д-р Ерай Дурмуш ще прегледа близо 200 деца от детските градини, чиито родители са дали съгласие. Уредът за изследванията - рефрактометър, ще бъде осигурен от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Целта е да бъде установено здравословното състояние на децата и..

публикувано на 28.03.24 в 14:28

33-годишна бременна почина в болницата в Кърджали

На 28.03.2024г. в 5.00ч  сутринта в акушеро –гинекологичното отделение  на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“АД  в Кърджали е транспортирана бременна жена на 33 г. от екип на ЦСМП-Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.  Събран е спешен екип и е взето  решение за абдоминално..

публикувано на 28.03.24 в 12:26

Млади музиканти от Кърджали получиха международна награда

Нова международна награда получиха млади музиканти от Кърджали. Те участваха във фестивал в Англия и се класираха на второ място в категория „вокално и хорово изпълнение“. Това е поредното признание за учениците от вокално-фолклорната група „Звънче и солисти“ към средно училище „Отец Паисий“. Приели музиката за своя мисия, те показват пред света магията..

публикувано на 28.03.24 в 12:05

Дървосекачи се сбиха в село Вълкович

Проверка за хулиганство е започната в РУ-Джебел след скандал и сбиване.  Конфликтът между трима дървосекачи започнал около 9,30 часа вчера в Джебел. По първоначални данни мотивът за свадата е от личен характер. При пристигането на работното място в района на село Вълкович между двама мъже на 37 г. и 56 г. и жена на 33 г. скандалът ескалирал и прераснал в..

публикувано на 28.03.24 в 10:57

Полицията в Смолян започва срещи с жители на отдалечените населени места

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция. Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на..

публикувано на 28.03.24 в 09:45