Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ардино отбеляза 24 май

С празнично шествие учениците от Ардино и десетки граждани отбелязаха 24 май - Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост. Кметът Ресми Мурад поздрави всички с празника на двамата братя Кирил и Методий и връчи награди на изявени ученици от общината, заели призови места в областни и национални конкурси, олимпиади и състезания. Пожела на младите призьори здраве, нови успехи, късмет и да продължават да прославят Ардино в България и по света.

В своето приветствие той отбеляза, че емоционалният заряд на 24 май е различен от всеки друг празник. „Трепетът е особен, вълнението – трудно описуемо с думи. Всеки от нас го чувства като свой празник, защото всеки го изживява като свой специален празник. Словото, буквите, просветата – няма по-важни неща за човешкия дух. Знанието е сила! Книгите отварят очите за духовната светлина, от което всеки има нужда”, заяви Мурад. Той подчерта, че в малката община Ардино има значителен културен живот, като принос за това имат просветни и читалищни дейци, участниците в самодейните художествени състави като фолклорни групи и танцови формации с участници от всички поколения – от най-малките до хората в по-зряла възраст.

В празничната програма участие взеха малчуганите от ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка”.

Детската вокална група „Звънче“ и мажоретният състав на клуб „Танцово студио“ при СУ „Васил Левски”с ръководители Росица Хаджикулова и Атие Шакирова по проект „Твоят час” обраха аплодисментите на присъстващите. В програмата се включиха и самодейците от Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) – ОДК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ресми Мурад: Номинирахме над 40 души за кандидати за народни представители

На разширеното заседание на областния съвет на ДПС са обсъдени над 40 предложения за кандидат народни представители за следващото НС.  Областният лидер на партията Ресми Мурад, съобщи още, че е и злъчен и списък от 17 кандидатури за представители на България в Европейския парламент.  Сред тях е и кандидатурата на досегашния евродепутат от БСП Елена..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Смолянските села Тарън, Подвис и Ровино ще бъдат без вода днес

Поради авария на довеждащ водопровод до 17:00 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на потребителите на смолянските села Търън, Подвис и Ровино. "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД - Смолян се извинява за неудобството и благодари за разбирането. 

публикувано на 25.04.24 в 13:49

Добромир Якимов: Хубаво е да се помисли за професионални преброители

Хубаво би било да се помисли за професионални преброители, които да облекчат работата на секционнните избирателни комисси, защото там стават най-много грешки. Това каза в ефира на Радио Кърджали председтелят на избирателната комисия в Хасково за евровота, парламентарните избори и частичните местни избори за съветници адвокат Добромир Якимов. Както..

публикувано на 25.04.24 в 13:36

Росен Желязков вече не е председател на Народното събрание

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.  Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ", "против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.  Проектът на решение беше внесен и подписан вчера от народните..

публикувано на 25.04.24 в 11:55

В Смолян избирателите за Европарламент са повече от тези за Народно събрание

97 070  са избирателите в Смолянска област, включени в предварителните списъци за изборите за членове на Европейски парламент, а за изборите за народни представители у нас на изборите на 9 юни 2024 г. списъците включват  96 107  избиратели. Това заяви пред Радио Пловдив новият председател на 22-ра Районна избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова...

публикувано на 25.04.24 в 10:15

Запалиха огъня на "Южна пролет" в Хасково за 52-ри път

Лауреатът от 2011 година Иван Ланджев запали огъня на 52- то издание на литературните дни “Южна пролет“в Хасково.  Ладжев направи своя дебют преди 13 години точно на фестивала в Хасково. Авторът днес призна, че е на прага на своя втори важен дебют в живота, тъй като му предстои да стане родител. Ланджев призна, че наградата през 2011 година е..

публикувано на 25.04.24 в 09:11

Забрана на рекламата на хазарт в медиите разглеждат депутатите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 08:34