Пъстро хоро се вие всяка вечер в читалище "Обединение 1913"100 души в читалище "Обединение 1913" в Кърджали са обединени всеки работен ден от хорото. Сряд тях има и хора от турския етнос, от престижни професии, деца и възрастни. Някои ходят за отмора, други - водени от любовта към народното творчество. За това какво ги сплотява, засилва ли се интересът към родното, и за това как млади хора съчетават Криско с фолклора. Чуйте следващия репортаж за танцов клуб "Пъстро хоро".


Вижте още

Алпай Ибрям: Пожелавам на всички хора с увреждания да обичат живота

В рубриката "Право на живот" ви разказваме за живота на хората с увреждания. Ще ви срещнем с един щастлив човек, който заразява със своя  оптимизъм. Макар че по рождение има заболяване, което е засегнало долните крайници, той е пълноценен служител в Дирекция "Социално подпомагане" в Черноочене, обичан съпруг и добър баща. Освен това е републикански и..

публикувано на 17.06.19 в 15:40

Славейковци тръгват на важни финали по волейбол

Волейболистите на "Арда" участваха във финалната фаза на първенството за възраст до 13 години, която се проведе в Пазарджик. А по-големите, 8-10 клас, тръгват в сряда за Суворово, Варненско. Там са финалните битки, където се надяват на републиканска титла. Тя ще даде право на победителя да участва в Световното първенство през 2020 година в Бразилия...

публикувано на 17.06.19 в 15:07

Силно представяне на ватерполистите в Бургас

13-годишните ватерполисти на "Арда" се представиха силно на финалите от Държавното първенство в група "Б", които се проведоха в Бургас. В звуковия файл треньорът Иван Кръстев разказва за състезанието и за предстоящите прояви на своите възпитаници през лятото. Иван Кръстев: „Арда“ се падна в група с „Аква спорт“-Варна, „Локомотив“-Русе, и..

публикувано на 17.06.19 в 12:51

Петър Зехтински: "Арда" няма да е еднодневка във футболния елит

"Арда" няма да е еднодневка, твърди бившият футболист на синия отбор Петър Зехтински, който следи развитието на тима. В момента той е директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в Община Пловдив.  Чуйте неговите думи за историческия пробив на "Арда" в елита:

публикувано на 16.06.19 в 14:13

"МИГ Кирково-Златоград" информира жителите на Чакаларово

В Чакаларово, едно от най-големите села на община Кирково, се проведе информационна среща на Местната инициативна група Кирково-Златоград. Изпълнителият директор Пламен Чингаров запозна присъстващите с мерките и приемите, които тя организира. Предстоят четири приема за проекти, свързани със социални и здравни услуги, за популяризиране на фолклорно..

публикувано на 16.06.19 в 11:27

Сезин Сезгин от младежкото БЧК удостоена с Национална награда за благородство и доблест

Доброволката на Българския младежки червен кръст в Джебел Сезин Сезгин е една от петимата носители в страната на Национална младежка награда за благородство и доблест за 2019 година . Днес Сезин пътува за София , където в парка Врана ще се състои церемонията по награждаването, съобщи Пепа Чолакова от областната структура на БЧК в Кърджали. Чуйте какво..

публикувано на 14.06.19 в 12:47

Соня Новодрянова: Щетите от проливните дъждове в Кърджалийско са основно в Пчеларово

Щетите от проливните дъждове в област Кърджали са основно в село Пчеларово , където преди десетина дни падна продължителна градушка . Унищожени са домати и пипер, както и листна маса . За щастие , щетите са ограничени, защото областта ни не попада сред тези, в които паднаха много ледени зърна . Сега е моментът стопаните от Пчеларово да..

публикувано на 12.06.19 в 09:40