До края на другата седмица всички басейни в областта ще бъдат открити

Снимка: БУЛФОТОДванадесет от общо 27 регистрирани басейна в област Кърджали вече работят. Те са изпълнили всички административни и хигиенни изисквания за качеството на водата, организацията на работа и водно-спасителната дейност. Това съобщи за Радио Кърджали инж. Росица Иванова, директор на дирекция Обществено здраве в Регионалната здравна инспекция в Кърджали. 

Към момента функциониращите басейни са изрядни към изследвания, микробиологични, физикохимични, съответно със спасители, осигурени комплекти за водно спасителна дейност. Останалите 15 басейна са с в процес на подготовка. До края на седмицата се очаква в общ. Кирково, Момчилград и Крумовград да бъдат готови. До края на другата седмица всички басейни ще бъдат открити, каза още инж. Иванова от РЗИ.

Вижте още

Петима са регистрираните с хепатит C за годината в област Кърджали

От 2015 година до момента близо 300 души са се изследвали за хепатит B и C в лабораторията на Регионалната здравна инспекция в Кърджали.  От началото на тази година са регистрирани пет положителни проби за хепатит C.  "За периода от 2015 година до момента заболелите от хепатит C са трима - един мъж и две жени, а от хепатит B са четирима -..

публикувано на 16.10.18 в 14:07

Част от пътя за Маказа ще бъде основно ремонтиран

Близо 2 и половина километра от пътя Кърджали - Маказа ще бъдат основно ремонтирани със средства от държавния бюджет.  Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработване на технически проект за рехабилитация на участъка, който се намира в чертите на града.  Индикативната стойност на обекта е 34 000 лева без ДДС.  Кандидатите за..

публикувано на 16.10.18 в 13:28

Димитър Караиванов стана шампион на международен турнир по тенис на маса в Албена

Димитър Караиванов стана шампион в петия Международен турнир по тенис на маса, провел се в курортния комплекс Албена.  Той се състезаваше в категория над 68 години за ветерани.  "На финала победих румънеца Никос с 3:2 след много оспорван мач. На турнира се включиха над 50 българи и участници от 6 държави. Българите спечелихме 4 златни, 4 сребърни..

публикувано на 16.10.18 в 11:51

Семействата в района на Перперек са снабдени с дърва за огрев

Всички семейства в района на село Перперек са снабдени с дърва за огрев.  Това съобщи кметът на Перперек Халил Бекир, след като стана известно, че в други населени места, като Широко поле, дърва не са осигурени:  "Започнахме от Перперек, след това Гняздово, Кокиче, Калоянци. Снабдихме всички до един. Дадохме списъците със записаните хора..

публикувано на 16.10.18 в 11:10

Област Кърджали е с най-много земеделци и животновъди

Областният управител Никола Чанев откри двудневно национално съвещание на директорите на ОД „Земеделие“.  Целта на форума е дискусия по параметрите на общата селскостопанска политика на ЕС през следващия програмен период, схемите и мерките за подпомагане,  държавната помощ за стопаните през 2019-та, развитието на биологичното земеделие и др.  „Област..

публикувано на 16.10.18 в 10:57

Шюкран Исмаил: ТЕЛК е най-големият проблем за незрящите

Един от най-големите проблеми пред незрящите през тази година е замислената реформа, която ще принуди всички инвалиди да преминат отново през ТЕЛК.  Опасенията на хората със зрителни увреждания са, че техните проценти нетрудоспособност ще бъдат намалени и при някои дори ще отпаднат.  По този начин те ще загубят част от полагащите им се финансови..

публикувано на 16.10.18 в 10:36

9 случая на болни в рамките на кампанията „Скъсай с хепатита!”

271 жители на Кърджали се включиха в кампанията „Скъсай с хепатита!”.  Акцията се организира от Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“, под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.  Президентът на сдружение "ХепАктив" Силвана Лесидренска, съобщи резултатите от изследването. Двама са..

публикувано на 16.10.18 в 10:11