Днес завършват постите за РамазанаНа 13 юни завършват постите по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Тази вечер истанбулската община Байрампаша за четиринадесети път ще даде благотворителна вечеря, ифтар в Кърджали. Проявата ще се състои от 20,00 часа на централния площад „Освобождение“  с подкрепата на община Кърджали. Кърджали е последна спирка на конвоя „Берекет“, който обиколи балканските държави. 
Месец Рамазан е месец на опрощението, на благодатта, даването на милостинята зекят. Пожелава на всички братя и сестри от област Кърджали, да имат здраве. На 14 юни е първия Рамазан байрамски ден, празника продължава три дни, каза за Радио Кърджали Районният мюфтия Бейхан Мехмед.

Вижте още

Ученици от област Кърджали проведоха поход "По стъпките на българската армия"

В продължение на два дни туристическите отряди от ЕГ „Христо Ботев” Кърджали, СУ „Отец Паисий” Кърджали, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Кърджали, ОУ „Св. Климент Охридски” Кърджали, СУ „Васил Левски” Крумовград, СУ „П. Р. Славейков” Кърджали, ПГ по селско и горско стопанство Кърджали, СУ „Христо Смирненски” с. Черноочене, СУ „Христо Ботев“ с...

публикувано на 17.10.18 в 11:22

БСП ще обсъждат "Визия за България" в Кърджали

Днес /17 октомври/ повече от 30 депутати от парламентарната група на БСП идват в Кърджали, за да дискутират проекта "Визия за България" . Те ще се срещнат с граждани в общинските центрове. Георги Кючуков , общински лидер на БСП, коментира в ефира на Радио Кърджали идеята на "Визия за България" :   Първо да бъдат предложени конкретни мерки за..

публикувано на 17.10.18 в 10:33

7500 лева събраха на благотворителния концерт в помощ на Стефан

7500 лева бяха събрани на провелият се снощи благотворителен концерт "Да помогнем на Стефан".  "Концертът премина по много добър начин. Залата беше пълна. Нямаше свободни места. Имаше хора, които желаеха да влезнат, но капацитетът й беше пълен. Събраните средства са на стойност 7500 лева. Това е една много добра сума и предполагам, сме..

публикувано на 16.10.18 в 16:25

1177 лева се събраха от надпреварата "Благотворителни дузпи за Стефан"

Турнирът "Благотворителни дузпи за Стефан" събра 1177 лева.  Мини надпреварата се проведе на игрището за мини футбол в СУ "Петко Р. Славейков" - Кърджали.   Организатори на благотворителната проява са Благовест Саръев и Альоша Синабов.  "Има хора, които се отзовават на подобен вид мероприятия. Особено важно и хубаво е, че имаше няколко..

публикувано на 16.10.18 в 14:32

Божидара Ангелова представя "Здравей, Книгария" на 18 октомври в Регионалната библиотека

Книгата си "Здравей, Книгария" ще представи журналиста Божидара Ангелова на 18 октомври от 17.30 часа в читалня "Изкуство" в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров". Премиерата е включена в празничния календар на община Кърджали за Деня на града, 21 октомври. Божидара Ангелова за реализирания роман: "Здравей, Книгария" се появи на..

публикувано на 16.10.18 в 14:31

Петима са регистрираните с хепатит C за годината в област Кърджали

От 2015 година до момента близо 300 души са се изследвали за хепатит B и C в лабораторията на Регионалната здравна инспекция в Кърджали.  От началото на тази година са регистрирани пет положителни проби за хепатит C.  "За периода от 2015 година до момента заболелите от хепатит C са трима - един мъж и две жени, а от хепатит B са четирима -..

публикувано на 16.10.18 в 14:07

Част от пътя за Маказа ще бъде основно ремонтиран

Близо 2 и половина километра от пътя Кърджали - Маказа ще бъдат основно ремонтирани със средства от държавния бюджет.  Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработване на технически проект за рехабилитация на участъка, който се намира в чертите на града.  Индикативната стойност на обекта е 34 000 лева без ДДС.  Кандидатите за..

публикувано на 16.10.18 в 13:28