Изявени деца от Кърджали заминават на творчески лагер в Кранево


115 деца и техните ръководители от Общински детски комплекс - Кърджали ще се включат в проект на Националния дворец на децата  гр.София „Творческа ваканция - Хайде да творим заедно!”. По него децата от ОДК - Кърджали ще почиват в две смени по 10 дни на море в с.Кранево, като разходите за почивката им се поемат от проекта. Това съобщи Директорката на Комплекса Златка Пеньова. 

Проектът е за деца от детски комплекси от страната и ще се реализира през лятото в бази на Министерството на образованието на море и планина, каза още Златка Пеньова, директор на ОДК - Кърджали

Вижте още

Архивите разказват за Деня на Кърджали в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров"

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, бе подредена днес на втория етаж на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" под надслов „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания”. Тя разказва чрез старите вестници и снимки от Държавния архив в Кърджали за обявяването на Деня на..

публикувано на 15.10.19 в 19:21

„Аида” Караманци победи Любимец с 5:3

Децата от Футболен клуб „Аида” Караманци добиха самочувствие и донесоха радост на своите привърженици след победата с 5:3 над състава на ФК „Любимец 2000”. Това е първа победа на младите футболисти от Караманци в Областна група – Хасково.  На полувремето резултатът бе 5:1 за „Аида” Караманци, но след почивката малко се отпуснахме и дадохме възможност на..

публикувано на 15.10.19 в 17:43

На 19 октомври в Смилян откриват празника на фасула

В родопското село Смилян на 19 октомври откриват празника на фасула. Фестивалът се провежда за 17 година.  В този ден ще се проведе конкурс за най-хубаво бобено пано и най-добро ястие от фасул. Ще бъде раздаден и курбан за здраве. Във фолклорната програма ще вземат участие самодейни състави от Смилян, Виево и София. Веселието в родопското село ще..

публикувано на 15.10.19 в 17:27

Първи случай на африканска чума край асеновградското село Узуново близо до Паничково

Положителна проба от заболяването африканска чума по свинете е дало диво прасе, отстреляно от ловци в района на високопланинското село Узуново в землището на община Асеновград, на 6 км от чернооченското село Паничково. Това съобщи директорът на Държавното горско стопаство в Асеновград инж. Слави Богутев. По думите му, месото от отстреляното..

публикувано на 15.10.19 в 15:36

Арда пуска в продажба билетите за мача с ЦСКА

Арда приема ЦСКА на стадион "Арена Арда" в Кърджали.  Мачът е осминфинална среща от турнира за Купата на България и ще се играе на 30 октомври от 14.00 ч.  От днес, 15 октомври са пуснати в продажба и билетите за мача, които ще бъдат между 10 и 20 лв. 

публикувано на 15.10.19 в 14:53

КНСБ организира дискусионен форум "Парламент на работеща България" в Кърджали

Днес в Кърджали областната структура на КНСБ организира дискусионен форум "Парламент на работеща България" с работници и служители. Целта на форума е да се обсъдят проблемите на работещите, дори и те да не са членове на синдикална организация. Това каза пред журналисти вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.  Само 25% от работниците членуват в..

публикувано на 15.10.19 в 14:42

Семинар за средношколци организира Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали

До какво може да доведе употребата и злоупотребата с алкохол ще научат днес около 70 средношколци от кърджалийските училища. Те ще присъстват на семинар, посветен на темата и организиран от Регионалната здравна инспекция и Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Лекция от лекар за влиянието на алкохола върху психиката, среща със зависим от..

публикувано на 15.10.19 в 09:47