Изявени деца от Кърджали заминават на творчески лагер в Кранево


115 деца и техните ръководители от Общински детски комплекс - Кърджали ще се включат в проект на Националния дворец на децата  гр.София „Творческа ваканция - Хайде да творим заедно!”. По него децата от ОДК - Кърджали ще почиват в две смени по 10 дни на море в с.Кранево, като разходите за почивката им се поемат от проекта. Това съобщи Директорката на Комплекса Златка Пеньова. 

Проектът е за деца от детски комплекси от страната и ще се реализира през лятото в бази на Министерството на образованието на море и планина, каза още Златка Пеньова, директор на ОДК - Кърджали

Вижте още

Националният тракийски събор Кърджали 2019 ще се проведе на 29-и юни

Националния тракийски събор Кърджали 2019 ще се проведе на 29 юни, събота в парк Простор до детската железница . Организатори са Тракийско дружество "Димитър Маджаров", читалище "Тракия" и община Кърджали . Очаква се над 400 самодейци от цялата област Кърджали и други краища на страната да вземат участие . Яни Янев с още подробности: "Тази..

публикувано на 26.06.19 в 18:29

Серия от срещи проведе в Турция Сунай Хасан

Бъдещото съвместно сътрудничество и общи проекти обсъди кметът на община Момчилград Сунай Хасан с представители на най-голямата изселническа организация "Балгьоч" в Бурса. "Разговорът беше ползотворен. Изяснихме позициите по различни въпроси, възникнали през последните години. С временно изпълняващият длъжността председател на организацията Вели..

публикувано на 26.06.19 в 16:56

1 млрд. деца по света са жертви на насилие

1 млрд. деца в световен план са били засегнати от някакви форми на насилие през последната година . Данните изнесе Юлия Андонова от фондация ПУЛС :  "В световен аспект 1 милиард деца всяка година, по данни на СЗО са засегнати от различни форми на насилие. И представете, че това е заболяване. Заболяване, което оставя трайни щети в развитието..

публикувано на 26.06.19 в 16:42

Арда попълва редиците с арменски национал, холандски нападател и български полузащитник

Футболният отбор АРДА Кърджали e на път да вземе трима нови играчи, а ръководството на клуба определи трансферите като сензационни. Футболистите днес минаха медицински прегледи. Единият е 22-годишният централен нападател на Айндховен Илиша Сам, който е израелец, но има белгийски паспорт. Сам има 33 мача и 8 гола за холандския тим. Арменският национал..

публикувано на 26.06.19 в 13:57

Област Кърджали на 15-то място по безработица в страната

През месец май област Кърджали се нарежда на 15-то място по безработица сред всички области в страната. С най-ниска безработица в региона са общините Кърджали и Момчилград, а най-висока е тя в Джебелското и Ардинско.  Равнището на безработица през май е 8,5 на сто при 5,3 на сто за страната. Равнището на безработица намалява спрямо..

публикувано на 26.06.19 в 13:53

Младежи от Кърджали отбелязват Международния ден за борба с наркотиците

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали отбелязва 26 юни Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици с информационна кампания в центъра на Кърджали и с радиопредаване по общинското радио Кърджали.  В сряда преди обед пред паметника на Васил Левски младите хора от съвета раздаваха специални силиконови гривнички с лого "Избирам..

публикувано на 26.06.19 в 13:42

Община Черноочене въвежда патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания

60 души от община Черноочене ще получат качествена почасова грижа за период от 12 месеца чрез обучен екип от медицински специалисти, психолог, социален работник и домашни помощници. Това ще стане възможно след въвеждането на услугата Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, за което общинските съветници на Черноочене гласуваха единодушно..

публикувано на 26.06.19 в 10:45