Продължават инициативите, свързани с 10-годишнината на хоспис „Добролюбие“


Продължават инициативите, свързани с 10-годишнината на хоспис „Добролюбие“ към болницата в Кърджали. Една от тях е кампанията "Сготви за баба" и в нея вече участваха две гилдии. Първа домашна храна за болните приготви Росица Генчева, председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи за региона.
„До края на октомври ще се организират и инициативи, свързани с проблемите на възрастните хора и проблемите на институциите, полагащи  грижи за тях, съобщи управителят на хосписа Здравко Карамитев.
Ще има и благотворително събитие на артгалерия „Милосърдие“, разположена в коридорите на хосписа. 
Здравко Карамитев каза, че очакват доброволци да окажат морална и  духовна подкрепа на пациентите. Доброволци от общността например могат да поемат някои дейности, извършвани в лечебното заведение. Сред тях са четене на книги, извеждане на пациент на разходка, развлекателни занимания и разговори с лежащо болните.  Желаещите да положат доброволен труд в хосписа  могат да се свържат с администрацията на  тел. 0361/6 83 06 или по е-mail: hospiskj@abv.bg 

Вижте още

Спират водата в села от община Кърджали

Фирма "Водоснабдяване и канализация” ООД - град Кърджали съобщава на своите абонати, че от 8:00 до 17:00 часа на 15 август /сряда/, поради ремонтни дейности ще бъде преустановено водоподаването и без вода ще останат живущите в селата Седловина, Широко поле, Скалище, Звезделина, Жинзифово, Гъсково, Орешница, както и завод "Бентонит". От дружеството..

публикувано на 14.08.18 в 16:21

Цената на домати тръгва нагоре

Скок на цените на доматите до 1 лев и 50 стотинки за червения и до 3 лева на розовия се наблюдава на пазара на производителите в Кърджали. Краставиците удариха 1 лев и 60 ст, само корнишоните са около лев. Ерджан Осман, биопроизводител казва, че реколтата е лоша заради дъждовете и градушките: Ерджан Осман, зеленчукопроизводител : От тия обилни..

публикувано на 14.08.18 в 14:36

Паника настъпи и в чейндж бюрата в Кърджали.

Турската лира удари дъното от 24 стотинки на пазара на валутите днес. Тя ще продължи да пада, прогнозира Веско Джелепов, собственик на обменно бюро в Кърджали.  Веско Джелепов, собственик на обменно бюро в Кърджали : От една седмица има голям спад, който създаде паника и тук, в чейндж бюрата в Кърджали. Предлагането започна да намалява, търсенето..

публикувано на 14.08.18 в 14:28

Шест жилищни сгради са обновени в Крумовград

Община Крумовград открива шест обновени жилищни сгради в града. Извършените строително-монтажни работи променят бита на около 200 семейства, които живеят в тях. Очаква се те да имат около 40 процента по-ниски разходи за отопление през зимния сезон. Заместник-кметът на общината Асен Хаджиев: Заместник-кметът Асен Хаджиев: Целта на програмата бе да..

публикувано на 14.08.18 в 14:04

Инфаструктурата не е подходяща за инвалидни колички

Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата. Според тях лошото състояние на пътищата е причина регионът да не се развива икономически. Славей Джелепов от Съюза на инвалидите в Кърджали: Славей Джелепов от Съюза на инвалидите: Знам, че кметът се качва на различни моторно-превозни средства като АТВ, скутери и т.н. Нека с една..

публикувано на 14.08.18 в 11:54

Община Момчилград организира информационна среща с местния бизнес

Община Момчилград  организира с представители на местния бизнес информационна среща на тема "Финансиране на бизнес със средства от европейските фондове“. Тя ще се проведе на 15 август в Момчилград. За участие в срещата са поканени експерти по еврофондовете. Те ще представят възможности за финансиране на собствен бизнес по мярка на Програмата за..

публикувано на 13.08.18 в 16:56

485 нарушения на скоростта са засечени на КПП "Чилик" за седмица

544 водачи са засечени да шофират с превишена скорост за седмица в област Кърджали. Операцията е извършена от 6 до 12 август. Ограничаване на нарушенията, свързани със скоростта, беше основен акцент в акцията, при която са използвани наличните камери на полицията . Близо 90 процента от общия брой нарушения - 485, са извършени в участъка от КПП..

публикувано на 13.08.18 в 16:43