Бум на сключените бракове в чужбина

халка брачни халки
Снимка: УикипедияДо 1945 година в България, единствената форма, по която са се сключвали бракове е била църковната.  След тази година Наредбата-закон за брака заменя религиозния брак с гражданския,  осъществяван пред държавен орган, като единствената валидна форма за сключване на брак.

Община Кърджали отчита бум на сключените бракове в чужбина. От началото на 2017 година до момента те са 678, като сред тях има такива в Китай и Египет.

260 са сключените граждански бракове в Кърджали. Гражданите на общ. Кърджали, които са сключили граждански брак в чужбина са 678. Съгласно семейния кодекс местата за сключване на граждански брак са определени със заповед на кмета на общината. Те са няколко на територията на цялата общината, това са сградата на общината, сградите на всички кметства в населените места, ритуалната зала в обредния дом, историческия музей и архитектурната забележителност Перперикон. Общо изнесените ритуали са 23. 

Вижте още

Спират водата в села от община Кърджали

Фирма "Водоснабдяване и канализация” ООД - град Кърджали съобщава на своите абонати, че от 8:00 до 17:00 часа на 15 август /сряда/, поради ремонтни дейности ще бъде преустановено водоподаването и без вода ще останат живущите в селата Седловина, Широко поле, Скалище, Звезделина, Жинзифово, Гъсково, Орешница, както и завод "Бентонит". От дружеството..

публикувано на 14.08.18 в 16:21

Цената на домати тръгва нагоре

Скок на цените на доматите до 1 лев и 50 стотинки за червения и до 3 лева на розовия се наблюдава на пазара на производителите в Кърджали. Краставиците удариха 1 лев и 60 ст, само корнишоните са около лев. Ерджан Осман, биопроизводител казва, че реколтата е лоша заради дъждовете и градушките: Ерджан Осман, зеленчукопроизводител : От тия обилни..

публикувано на 14.08.18 в 14:36

Паника настъпи и в чейндж бюрата в Кърджали.

Турската лира удари дъното от 24 стотинки на пазара на валутите днес. Тя ще продължи да пада, прогнозира Веско Джелепов, собственик на обменно бюро в Кърджали.  Веско Джелепов, собственик на обменно бюро в Кърджали : От една седмица има голям спад, който създаде паника и тук, в чейндж бюрата в Кърджали. Предлагането започна да намалява, търсенето..

публикувано на 14.08.18 в 14:28

Шест жилищни сгради са обновени в Крумовград

Община Крумовград открива шест обновени жилищни сгради в града. Извършените строително-монтажни работи променят бита на около 200 семейства, които живеят в тях. Очаква се те да имат около 40 процента по-ниски разходи за отопление през зимния сезон. Заместник-кметът на общината Асен Хаджиев: Заместник-кметът Асен Хаджиев: Целта на програмата бе да..

публикувано на 14.08.18 в 14:04

Инфаструктурата не е подходяща за инвалидни колички

Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата. Според тях лошото състояние на пътищата е причина регионът да не се развива икономически. Славей Джелепов от Съюза на инвалидите в Кърджали: Славей Джелепов от Съюза на инвалидите: Знам, че кметът се качва на различни моторно-превозни средства като АТВ, скутери и т.н. Нека с една..

публикувано на 14.08.18 в 11:54

Община Момчилград организира информационна среща с местния бизнес

Община Момчилград  организира с представители на местния бизнес информационна среща на тема "Финансиране на бизнес със средства от европейските фондове“. Тя ще се проведе на 15 август в Момчилград. За участие в срещата са поканени експерти по еврофондовете. Те ще представят възможности за финансиране на собствен бизнес по мярка на Програмата за..

публикувано на 13.08.18 в 16:56

485 нарушения на скоростта са засечени на КПП "Чилик" за седмица

544 водачи са засечени да шофират с превишена скорост за седмица в област Кърджали. Операцията е извършена от 6 до 12 август. Ограничаване на нарушенията, свързани със скоростта, беше основен акцент в акцията, при която са използвани наличните камери на полицията . Близо 90 процента от общия брой нарушения - 485, са извършени в участъка от КПП..

публикувано на 13.08.18 в 16:43