С малкия влак в деня на Велинград

Снимка: Божидар Чолаков БНР - Кърджали


"С малкия влак в деня на Велинград" е поредната инициатива на гражданско сдружение "За теснолинейката"  по повод Велинградските празници на културата. Родолюбивата група организира тази инициатива за втора поредна година. От община Велинград ще посрещнат празнично влак „Родопи” с народна музика и много настроение. 

Може да пътувате с малкото влакче до Велинград в 08:31 ч. от Септември с влак „Родопи”, в 12:34 ч. от Септември с влак „Места” и в 16:00 ч. от Септември с влак „Рила”. Същинската празнична програма започва в 18:00 ч. на централния градски площад „Николай Гяуров”, където след официална част започва парад-дефиле на младежки духови оркестри и мажоретни състави от цялата страна, а за финал местните са подготвили тържествен концерт. За връщане може да използвате влаковете в 17:30 ч. от Велинград с влак „Родопи”, който има връзка за София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Стара Загора и влака в 21:00 ч. от Велинград с влак „Места”, има връзка за Пазарджик, Пловдив и Димитровград, а в гара Пловдив – за Стара Загора, Ямбол и Варна.

Председателят на сдружението "За теснолинейката" Кристиан Ваклинов съобщи, че с това не приключват летните инициативи свързани с малкото влакче. Тепърва се готвят за най-мащабното си културно събитие - Национален фолклорен събор " С хора и песни край релсите тесни", които ще се проведе на най-високата жп гара на Балканите - Аврамово във втората неделя на август. 
Може да чуете още в прикачения файл.  

Вижте още
Иван Стойков

Иван Стойков: Посрещаме учебната година с ново оборудване и мотивирани учители

Иван Стойков е един от най-дългогодишните директори на учебни заведения в област Кърджали. Вече 40 години ръководи Средно училище "Христо Смирненски" в село Черноочене. Новата учебна година започна с оборудвани с интерактивни дъски, мултимедиа и лаптопи в класните стаи.  Точно 500 са учениците, които ще се обучават от I до XII клас, рапределени в 25..

публикувано на 17.09.19 в 15:50
Аня Пенчева

Аня Пенчева: Силно съм свързана с Родопите

Известната актриса Аня Пенчева е готова да участва в постановка на кърджалийския театър, стига да я поканят. Тя твърди, че носи късмет на провинциалните театри. Получила е награди за участия в Хасковския и в Шуменския театри. Изиграла е десетки роли, но смята, че най-добрата сред тях е тази във филма "Време разделно".  Не спира да снима в..

публикувано на 17.09.19 в 08:45

Д-р Гюлестан: ДПС залага на сигурното, но ще има битка за Кърджали

Късно вечерта в петък, 13-ти, след консултации с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, станаха известни кандидатите за кметове от Движението за област Кърджали. Припомням кои са те В четири общини ДПС ще разчита на досегашните си градоначалници - за Кърджали Хасан Азис, за Кирково - Шинаси Сюлейман, за Крумовград - Себихан Мехмед и за Черноочене -..

публикувано на 16.09.19 в 18:04

В детска градина "Баба Тонка" подаряват надежда за живот

НА ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН, ВМЕСТО ЦВЕТЕ, ПОДАРИ НАДЕЖДА ЗА ЖИВОТ!  Това е призивът, с който преди дни ръководството на детска градина "Баба Тонка" в Кърджали се обърна към родителите и близките на своите малки възпитаници. Молбата за помощ е за лечението на млада жена, която е в кома вече четвърти месец.  Яна е майка на едно от нашите дечица- 5..

публикувано на 16.09.19 в 17:28

Успешна, вдъхновена и богата на открития година си пожелават в ПГ "Руска Пеева" в Джебел

Единствената професионална гимназия в Джебел е създадена през 1949 година и има за патрон Руска Пеева - една достойна жена, работила за града и науката и оставила диря сред местното население като учен и като човек. Родена в Рогозче, учила в Пещера и Пловдив, но завърнала се в Джебел, за да преподава в селскостопанския техникум и да се развива като..

публикувано на 16.09.19 в 16:57
Златко Атанасов

Златко Атанасов: Интересът към компютърните паралелки нараства

Най-старото училище в Родопите "Отец Паисий" посреща новата учебна година със санирана сграда, обновени и оборудвани компютърни кабинети и спортни съоръжения. Рекорден брой за всички учебни години досега,1240 са учениците, които ще пристъпят училищния праг на 16 септември. От тях 136 са първолаците. В навечерието на първия учебен ден се срещаме със..

публикувано на 14.09.19 в 09:05
Александър Кадиев и Тончо Токмакчиев

Тончо Токмакчиев в Кърджали: Обичайте България, гледайте българско кино и театър!

Тончо Токмакчиев няма нужда от специално представяне. Той е сред най-обичаните български актьори, познат от телевизията, киното и театъра. Кърджали често го аплодира на сцената на драматичния театър. Валентина Иванова разговаря с него за актьорската професия, за простащината в ежедневието, за красотата на България и за още много неща. Към края..

публикувано на 13.09.19 в 16:48