Петър Зехтински - Зико: Желая от все сърце на "Арда" да успееПетър Зехтински - Зико е един от легендарните футболисти на "Ботев" - Пловдив. По негово време отборът побеждава колоси като "Байерн" /Мюнхен/ и "Барселона". През 1974-75 г. играе в "Арда" /Кърджали/, с който тим има в "Б" РФГ 38 мача. Спомня си за онова време с признателност към хората, с които се срещнал и които са помогнали за израстването му като футболист - треньорите Жельо Гочев и Любо Маргаритов, както и съотборниците Петко Ганчев, Ахмед Мехмедов, Коци Костадинов, Кръстю Богданов, Стоян Бончев. С внимание следи развитието на днешна "Арда" и вярва в успеха на отбора. Петър Зехтински за впечатленията си за Мондиал 2018 "Имаше изненади, разбира се, отпадането на Германия, например. Но имайки предвид статистиката, че всички световни шампиони не се представят добре на следващо първенство, е в рамките на очакванията. Просто не мислех, че ще отпаднат толкова рано. Много съм щастлив, че Белгия стига до полуфинал".

За развитието на футболна "Арда" : "Следя развитието на кърджалийския клуб Арда, не може иначе.  И съм много доволен. Тази година ще проличи дали отборът е готов да направи нещо голямо. Радвам се, че взеха добри футболисти. С тези 5-6 момчета, които влязоха в отбора, опитни, "Арда" ще се бори и за А група. С цялото си сърце и душа пожелавам на "Арда" да си осъществи мечтите. Не съм идвал от много време в Кърджали, но се надявам да дойда да видя как изглежда новият стадион. Там сме играли едно време като войници". 

Петър Зехтински допълни, че е горд да играе навремето с отбора на Арда в Кърджали. "С цялото си сърце и душа ще подкрепят винаги Арда с чувство на признателност", казва футболната легенда.

Вижте още

Момчиловци отбелязва фестивалът на дълголетната напитка - киселото мляко

Момчиловци отбелязва  фестивалът на Киселото мляко – култура и традиции. Той се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Здравето, дълголетието, богатството и красотата на българската планина ще бъдат прославени във фестивала, посветен на киселото мляко – един уникален български продукт, който и според съвременната..

публикувано на 17.09.18 в 18:29

В Чепеларе отбелязват "Хайдушки празници Капитан Петко Войвода"

  В  Чепеларе от 22 до 24 септември ще се проведат вторите "Хайдушки празници Капитан Петко Войвода". Чепеларци планират да дадат урок по родолюбие с живи картини от освободителната мисия на Капитан Петко Войвода, както и с хайдушки песни и изложба на исторически оръжия от националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската война..

публикувано на 17.09.18 в 17:55

С хоро на гроздобер в Минерални бани

Втори фолклорен фестивал на клубове за народни танци организира Фолклорен клуб „Славяни” със съдействието на община Минерални бани. Проявата ще се проведе от 21 до 23 септември в тези дни се провежда и празникът на минералната вода, здравето и красотата в община Минерални бани.  Още в петък в село Сусам ще се открие изложба-базар на местни..

публикувано на 17.09.18 в 17:09

Училището в Рани лист ще интегрира деца от етническите малцинства с европейски пари

Училището в село Рани лист днес посрещна своите 80 ученици. Услугата на образованието по нищо не отстъпва на тази в големия град. Учебното заведение работи и печели доста проекти с европейско финансиране. Днес школото разполага със стая за чужди езици, интерактивни дъски, дидактични игри и други.  Училището събира деца от селата Рани лист,..

публикувано на 17.09.18 в 15:50

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

За компютърната и по-скоро интернет зависимостта, новата епидемия на XXI-ви век, разговаряхме със Сезгин Бекир, клиничен психолог, психотерапевт, докторант в БАН по психология на личността, председател на Общинския съвет по наркотични вещества при Община Кърджали. Какви са симптомите, по които да познаем затъването в капана на..

публикувано на 16.09.18 в 18:22

Кирила Ангелова: Сладкарското изкуство се овладява със сърце

А сега искам да ви представя една жена, която е от Кърджали, но мечтите й стигат много по-далеч и така, авантюристично заминава за Лондон. Там пребивава четири години . Това е  Кирила Ангелова . В мъгливата държава тя усъвършенства кулинарните си умения, и по-специално сладкарското изкуство, макар и да не работи в тази сфера. Работата й в..

публикувано на 14.09.18 в 18:31

Д-р Снежана Костова: Силантите пазят детските зъби от кариес

От 4 септември започна новата кампания за силанизация на първите детски постоянни зъби за тази година. Тя се провежда вече за осма поредна година през есента, безплатна е и благодарение на нея десетки хиляди деца в цялата страна се предпазват от кариес. Продължава до края на ноември и обхваща деца от пет до осемгодишна възраст. В област Кърджали..

публикувано на 14.09.18 в 17:51