Петър Зехтински - Зико: Желая от все сърце на "Арда" да успееПетър Зехтински - Зико е един от легендарните футболисти на "Ботев" - Пловдив. По негово време отборът побеждава колоси като "Байерн" /Мюнхен/ и "Барселона". През 1974-75 г. играе в "Арда" /Кърджали/, с който тим има в "Б" РФГ 38 мача. Спомня си за онова време с признателност към хората, с които се срещнал и които са помогнали за израстването му като футболист - треньорите Жельо Гочев и Любо Маргаритов, както и съотборниците Петко Ганчев, Ахмед Мехмедов, Коци Костадинов, Кръстю Богданов, Стоян Бончев. С внимание следи развитието на днешна "Арда" и вярва в успеха на отбора. Петър Зехтински за впечатленията си за Мондиал 2018 "Имаше изненади, разбира се, отпадането на Германия, например. Но имайки предвид статистиката, че всички световни шампиони не се представят добре на следващо първенство, е в рамките на очакванията. Просто не мислех, че ще отпаднат толкова рано. Много съм щастлив, че Белгия стига до полуфинал".

За развитието на футболна "Арда" : "Следя развитието на кърджалийския клуб Арда, не може иначе.  И съм много доволен. Тази година ще проличи дали отборът е готов да направи нещо голямо. Радвам се, че взеха добри футболисти. С тези 5-6 момчета, които влязоха в отбора, опитни, "Арда" ще се бори и за А група. С цялото си сърце и душа пожелавам на "Арда" да си осъществи мечтите. Не съм идвал от много време в Кърджали, но се надявам да дойда да видя как изглежда новият стадион. Там сме играли едно време като войници". 

Петър Зехтински допълни, че е горд да играе навремето с отбора на Арда в Кърджали. "С цялото си сърце и душа ще подкрепят винаги Арда с чувство на признателност", казва футболната легенда.

Вижте още

В Момчиловци показват почит към семейството

Кметство и читалище отбелязват Денят на християнското семейство. Тази традиция съществува вече повече от 15 години в Момчиловци. На 23 ноември семейни двойки, отбелязващи 50-годишен юбилей  и новородени ще се съберат в Момчиловци за да отбележат Деня на Християнското семейство . За традицията, за сълзите от радост в очите на възрастните..

публикувано на 21.11.18 в 11:45

Димитър Георгиев - Дон Кихот на баскетбола в Кърджали

Преди дни кърджалийската общественост чу тревогата на мъжкия баскетболен отбор "Фаворит", която беше изразена от неговия капитан Владин Иванов. "Фаворитите" участват в първенството на Националната аматьорска лига като носят на екипите си името на Кърджали. Всички те искат баскетболът в града да просъществува, но се притесняват, че подрастващите не..

публикувано на 20.11.18 в 15:17

Георг Георгиев: Геополитическото място на България я прави желан партньор

В Деня на толерантността, Кърджали почете своите евреи. През 2018-та се навършват 105 години от масовото заселване на еврейски фамилии в нашия град. Заедно с българските бежанци от Кавала, Ксанти и Комотини пристигат и 50 семейства евреи. Отбелязани бяха и 75 години от спасяването на българските евреи от Холокост. Проявата бе организирана от Областна..

публикувано на 20.11.18 в 11:18

За "Прегръдката на Ангела" и ангелите около Джани

Актрисата Тезджан Ферад - Джани , която дълги години работеше в театъра в Кърджали, сега готви премиера на моноспектакъл в София. Датата вече е определена - 25 ноември в студио 5 на НДК . В спектакъла е засегната темата за насилието над жени, всъщност по този начин Джани се включва в каузата да помогне на тези жени, а екипът му е изцяло в женски..

публикувано на 19.11.18 в 15:24

„На чаршията, в чата" с Галина Стефанова

Тази седмица бях провокирана от пост във фейсбук на един млад човек да се замисля, за пореден път, как у нас повечето хора работят не това, за което са учили, а това, за което са намерили възможност. Едно време имаше такава народна дума: "Учи, мама, та да не работиш". Сега може би трябва да казваме на децата си: "Не учи, мама, та да..

публикувано на 19.11.18 в 14:21

Александър Симов: Хората не искат обяснения защо живеят зле

БСП не стои зад протестите на хората, но ги подкрепя. Това мнение изрази в интервю за предаването "Денят" на Радио Кърджали народният представител Александър Симов. Ако управляващите лежат на това разбиране, че протестите имат някаква политическа организация, това е жестока грешка, тъй като отказват да видят автентичните процеси, които се развиват..

публикувано на 15.11.18 в 13:06

Д-р Райкова: 30 минути физическа активност на ден намалява риска от диабет с 30 %

40 души премериха кръвната си захар в ендокринологичното отделение на болницата в Кърджали в деня на отворените врати по случай Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември.  Хроничното заболяване придобива мащабите на световна епидемия - от него страдат над 360 милиона души. Всеки 10 секунди двама души се разболяват от диабет,..

публикувано на 15.11.18 в 12:21