Петър Зехтински - Зико: Желая от все сърце на "Арда" да успееПетър Зехтински - Зико е един от легендарните футболисти на "Ботев" - Пловдив. По негово време отборът побеждава колоси като "Байерн" /Мюнхен/ и "Барселона". През 1974-75 г. играе в "Арда" /Кърджали/, с който тим има в "Б" РФГ 38 мача. Спомня си за онова време с признателност към хората, с които се срещнал и които са помогнали за израстването му като футболист - треньорите Жельо Гочев и Любо Маргаритов, както и съотборниците Петко Ганчев, Ахмед Мехмедов, Коци Костадинов, Кръстю Богданов, Стоян Бончев. С внимание следи развитието на днешна "Арда" и вярва в успеха на отбора. Петър Зехтински за впечатленията си за Мондиал 2018 "Имаше изненади, разбира се, отпадането на Германия, например. Но имайки предвид статистиката, че всички световни шампиони не се представят добре на следващо първенство, е в рамките на очакванията. Просто не мислех, че ще отпаднат толкова рано. Много съм щастлив, че Белгия стига до полуфинал".

За развитието на футболна "Арда" : "Следя развитието на кърджалийския клуб Арда, не може иначе.  И съм много доволен. Тази година ще проличи дали отборът е готов да направи нещо голямо. Радвам се, че взеха добри футболисти. С тези 5-6 момчета, които влязоха в отбора, опитни, "Арда" ще се бори и за А група. С цялото си сърце и душа пожелавам на "Арда" да си осъществи мечтите. Не съм идвал от много време в Кърджали, но се надявам да дойда да видя как изглежда новият стадион. Там сме играли едно време като войници". 

Петър Зехтински допълни, че е горд да играе навремето с отбора на Арда в Кърджали. "С цялото си сърце и душа ще подкрепят винаги Арда с чувство на признателност", казва футболната легенда.

Вижте още

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Разказ от първо лице за причините за успех на безпрецедентната спасителна акция на момчетата, попаднали във водния капан на пещера в Тайланд. За „тайландското чудо” разказа във фейсбук профила си Райко Матеев, който от години живее в „Страната на усмивките”. Чуйте.

публикувано на 18.07.18 в 14:27

Болницата в Кърджали ще получи апаратура от ново поколение за пострадали при катастрофи по пътя за Маказа

Апаратура за над 800 хиляди лева ще получи кърджалийската болница в рамките на съвместен проект със също многопрофилната болница в Комотини за подобряване на спешната помощ в двата региона. Доставката на медицинската техника става възможна чрез програмата за трансгранично сътрудничество Интерег до 2020 година. Двете лечебни заведения..

публикувано на 17.07.18 в 15:34

Янка Николова от Съюза на глухите в Кърджали: Обществото говори красиво, но дела няма

Тихо, без гръмка музика и луди танци. Така членовете на Съюза на глухите в Кърджали празнуваха и отбелязаха 84 години от създаването на своята организация, една от най-дълголетните организации на хора с увреждания в България. Тя възниква на 12 юли 1934 година с амбицията да обедини всички лишени от слух и да брани правата им. В национален мащаб в..

публикувано на 14.07.18 в 19:05

Шенай Бекир: Дадохме и наши предложения за новия Закон за социалните услуги

Законът за социалните услуги, който се подготвя от Министерството на социалната политика, е предложен за обсъждане в клубовете и организациите на инвалидите . В Кърджали такава дискусия вече е проведена по инициатива на областния управител Никола Чанев. Национално представените организации на хората с увреждания са съгласни с повечето..

публикувано на 11.07.18 в 10:42

Соня Новодрянова: Освен тютюневата, е застрашена реколтата от домати и пипер в Кърджалийско

Големи са щетите от мана по тютюневите листа само в кирковски и джебелски села, като са увредени близо 80 % от реколтата в района. Това отчитат от Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали . Болестите мана и листни въшки са нападнали родопската суровина . Източник на зараза са и оставяните покосени стъбла от стопаните в..

публикувано на 11.07.18 в 09:47

Наши кинаджии учат американците как се купуват избори (видео)

От 30 до 50 000 души в работеща възраст годишно напускат страната по финансова или друга причина. Статистиките сочат, че българският емигрант е най-големия чуждестранен инвеститор в България. Годишно той превежда на свои близки около 1,5 милиарда лева, които се вливат в икономиката на България. Политическият елит има една мисия и тя е да..

обновено на 11.07.18 в 09:36

Елена Кръстева: Няма повод за паника заради блокираните лекарства

Блокираха 62 лекарства за високо кръвно и сърдечна недостатъчност от родния пазар заради опасна съставка. Става въпрос за примес, който се класифицира като вероятен канцероген, съобщиха от Изпълнителната агенция по лекарствата.  Това са лекарства с а ктивната съставка валсартан . Освен при хипертония, те се прилагат и при скорошен миокарден..

публикувано на 10.07.18 в 11:05