Фирми и граждани дължат над 8 милиона лева на община Кърджали

Към последното полугодие общата стойност на старите задлъжнения, които включват неплатени данъци и такси от жителите на община Кърджали е 8 млн. 493 хил. лв.. 95 са юридическите лица със задължения на обща стойност 7 159 000 лева.Сред тях са "Орфей" и ОЦК. Несъбраните суми от физически лица са над един милион лева. Това каза пред журналисти кметът Хасан Азис. 


Вижте още

Кърджали забрави Апостола на свободата

Кърджали забрави Апостола на свободата в деня на неговото рождение. Едва стотина души присъстваха на церемонията пред паметника на Васил Левски в центъра на града. Сред официалните лица бяха кметът на общината Хасан Азис и негови заместници, заместник-областният управител Леман Али, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и неговите..

публикувано на 18.07.18 в 17:05

Бойко Борисов уволни заместник-министър на земеделието и нареди още три уволнения в министерството

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров, съобщи днес правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди...

публикувано на 18.07.18 в 16:53

Кирчо Павлов: Гражданска защита беше мисия за хората

Днес, 18-ти май служителите от Гражданска защита отбелязваха своят професионален празник. В България Дирекция "Гражданска защита" се сля с Дирекция "Пожарна безопастност и спасяване" на 1 януари 2011 г.   Кирчо Павлов , който беше дългогодишен началник на Гражданска защита в Кърджали сподели в ефира на Радио Кърджали , дали той и неговите..

публикувано на 18.07.18 в 16:39

Кърджали на крак заради африканската чума

Всички служби в област Кърджали са приведени в готовност заради болестта африканска чума по свинете, огнище на която беше локализирано в румънския град Констанца. Това стана ясно по време на заседание на областната епизоотична комисия. Създадена е организация за ограничаване на популацията от диви прасета и е организирано обучение на ловните дружинки...

публикувано на 18.07.18 в 15:42

Кърджалийци ще купуват най-скъпите дърва тази година

Тази година кърджалийци ще купуват най-скъпите дърва за огрев. Причината е, че добивът е малък, а големият износ повиши  цената им в Кърджали, която достигна 190 - 200 лева за тон това лято.  По-голямото количество в нашата област е доставено от Северна България. Наши търговци изнасят в Гърция от години. Владо Иванов, търговец споделя за Радио..

публикувано на 18.07.18 в 15:10

Кметът Хасан Азис стартира рехабилитацията на 5 училища в Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис даде днес символичен старт на строително-монтажните работи по цялостното обновяването на училище "Отец Паисий" в Кърджали. Очаква се то да приключи това лято. Златко Атанасов, директор на училището:  По проект предстоят много неща. Обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно..

публикувано на 18.07.18 в 14:42

Градушка унищожи земеделската реколта в Крумовград

Градушка с големината на череша съсипа земеделска продукция в Крумовград и близките села. Над 80 % от земеделкста реколта от пипер и тютюн е унищожена. Засегнати са земеделските площи на над 40 стопани по поречието на река Крумовица. Комисия обхожда района и описва щетите. Каза за Радио Кърджали з ам. кмета на Крумовград Абидин Хаджимехмед. 

публикувано на 18.07.18 в 11:31