Нови солени глоби за риболов с мрежи и взрив

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Влизат в сила промените в закона за рибарството и аквакултурите, които парламентът прие през юни. С тях в закона се въвеждат и нови забрани. Забранява се риболовът с мрежени риболовни уреди във вътрешните водоеми на страната, забранява се дори тяхното пренасяне и превозване, без валидно разрешително. Затяга се контролът и се въвеждат солени глоби също за риболов с взривни и упойващи вещества
Христомир Копчев, началник на отдел „Рибарство и контрол” в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури: Увеличават се правата на служителите в Агенцията по рибарство и аквакултури и се въвеждат нов вид наказания, касаещи електроулова, риболова с мрежи и с взривни вещества.

Вижте още

Забавените заплати в област Кърджали са на стойност 143 500 лева

Инспекцията по труда в Кърджали е извършила 106 проверки за условията на труд и спазване на трудовото законодателство през месец февруари. 10 от тях са били по сигнал на граждани, а 35 - за изпълнение на предишни предписания. Забавените заплати в областта са на стойност 143 500 лева. Това каза Ангелина Бабунска, директор на Инспекцията по труда в..

публикувано на 23.03.19 в 18:11

ВК"Арда" играе финален плейофен мач на Висшата лига

Волейболистите на Арда се класираха за финал във второ ниво от шампионатите при мъжете - Висшата лига. Тази вечер (23 март) тимът, воден от Иван Халачев продължават в спора за титлата. От 18.00 ч. те се изправят като гости срещу тима на Славия в зала "Панайот Пондалов" София. Милко Багдасаров, президент на Арда каза за Радио Кърджали: Те са..

публикувано на 23.03.19 в 17:30

Кадетките на ВК"Арда" започват квалификации от зона "Хемус"

Момичетата младша възраст от волейболна "Арда" започват днес квалификации от зона "Хемус". Те попадат в тежка група, но треньорът им Елин Карабашев   е уверен че те ще могат да се справят: В момента с прекадетките се класирахме за зона, станахме втори на Регионално и ни очаква тежка зона във Видин с много силно силни отбори – Видин, Шумен и..

публикувано на 23.03.19 в 15:21

Авария на централния водопровод остави Кърджали без вода

Авария на централния водопровод остави Кърджали без вода тази сутрин. Аварията се намира в района на пазара, а екип на ВиК работи по отстраняването и. Очаква се около 15-16 часа днес водоподаването да бъде възстановено. 

публикувано на 23.03.19 в 13:18

Златаровци предават опит на малките вапцаровци

Ученици от ОУ „Никола Й. Вапцаров” с. Рани лист гостуваха в   Професионална гимназия по туризъм ”Проф. д-р Асен Златаров” гр. Кърджали. Поводът бе участието на гимназията в проекта на основното училище на тема „Обединени днес, опознаваме миналото и сътворяваме бъдещето”, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата от..

публикувано на 23.03.19 в 13:00

Почистваме Кърджали на 20 април

  Общественият съвет към Общинския съвет на Кърджали призова жителите на областния център да се включат в мащабна акция за почистване на града. Общината ще осигури чували за събиране на отпадъците и транспорт за тяхното извозване. Надеждата е, че този път ще се включат много повече жители и Кърджали ще придобие по-привлекателен вид. Още от Милан..

публикувано на 23.03.19 в 12:30

Арда победи Литекс с 2:0

"Aрда" Кърджали победи "Литекс" Ловеч с 2:0 в приятелски мач, днес. Двубоят се игра на неутрален терен на спортната база "Берое" в Стара Загора. В гол майстори за АРДА се превърнаха бразилецът Лукас Мартинс, който откри резултата в 37-ма минута и Димитър Алексиев в 90-та минута. Следващата среща на АРДА от Втора лига е на 30 март, когато момчетата на..

публикувано на 22.03.19 в 17:07