Нови солени глоби за риболов с мрежи и взрив

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Влизат в сила промените в закона за рибарството и аквакултурите, които парламентът прие през юни. С тях в закона се въвеждат и нови забрани. Забранява се риболовът с мрежени риболовни уреди във вътрешните водоеми на страната, забранява се дори тяхното пренасяне и превозване, без валидно разрешително. Затяга се контролът и се въвеждат солени глоби също за риболов с взривни и упойващи вещества
Христомир Копчев, началник на отдел „Рибарство и контрол” в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури: Увеличават се правата на служителите в Агенцията по рибарство и аквакултури и се въвеждат нов вид наказания, касаещи електроулова, риболова с мрежи и с взривни вещества.

Вижте още
Снимката е илюстративна

Няма да има лимити за онколекарствата в болничното лечение

Няма да има лимити за онколекарствата в болничното лечение, заяви председателят на Надзорния съвет на здравната каса Жени Начева след заседание. В анекса към Националния рамков договор за догодина имаше текст, според който Здравната каса нямаше да заплаща лекарства, ако стойността им надвишава месечните стойности, определени в бюджета. "Няма..

публикувано на 18.12.18 в 17:19

Областният управител Никола Чанев награди паисиевци за компютърна графика

Областният управител Никола Чанев награди победителите в традиционния областен конкурс за компютърна графика под надслов „ Моят извънземен приятел“, организиран от Средно училище „Отец Паисий“ в чест на патронния празник на училището. Инициативата е под егидата на областния управител и се провежда със съдействието на Регионалното управление на..

публикувано на 18.12.18 в 16:46

Коледари наричат за здраве и берекет и в Ардино

Коледари от детска градина „Слънце“ наричаха за здраве и берекет ръководството на община Ардино в навечерието на светлите Коледно-новогодишни празници. Бъдещите първокласници, водени от учителите Гюлзаде Хамзова и Лидия Узунова , пожелаха на кмета на общината Ресми Мурад, председателя на местния парламент Сезгин Байрям, зам.-кмета Неджми Мюмюнходжов,..

публикувано на 18.12.18 в 14:56

Цветя за Капитан Петко войвода и от дружество "Тракийско сърце"

По повод 174 години от рождението на капитан Петко войвода представители на тракийско дружество „Тракийско сърце” положиха венци и цветя пред бюст - паметника на легендарния войвода в центъра на града, открит през далечната 1955 г. В краткото си слово председателя инж. Марияна Ликова припомни живота  и делото на защитника на Тракия, легенда в..

публикувано на 18.12.18 в 14:47

Почит към Капитан Петко войвода в Кърджали

Кърджалийци отдадоха почит на войводата и революционер Капитан Петко Войвода. Днес се навършават 174 години от рождението му. Пред бюст-паметника на войводата се събраха граждани, ученици и учители от Гимназията по електроника и електротехника "Капитан Петко Войвода", членове на тракийските двужества в града и самодейци от читалище Тракия..

обновено на 18.12.18 в 14:40

Първият златен концентрат ще бъде извлечен от Ада тепе в началото на 2019-а година

Първият златен концентрат ще бъде извлечен от Ада тепе в първото тримесечие на 2019 година. Това съобщи в Кърджали оперативният директор на Дънди прешъс метълс в Крумовград Любомир Хайнов. Вчера е завършило изграждането на нов път до рудника. Добиването на руда от Ада тепе започна през юли тази година.  Любомир Хайнов: "Добихме около 180..

публикувано на 18.12.18 в 12:41

Днес волейболна Арда излиза срещу ЦСКА за Купата на България

Днес от 18.00 ч. в зала „Арпезос“ волейболна Арда излиза срещу ЦСКА в дербито за Купата на България . Това отреди жребият за четвърти кръг на Купата, който бе изтеглен в офиса на Българската федерация по волейбол. Милко Багдасаров, президент на Арда Кърджали за срещата довечера: "Настройката е за добро представяне, още повече, че ЦСКА в..

публикувано на 18.12.18 в 12:28