Пет училища в Кърджали ще бъдат обновени до 15 септември

Започва санирането на пет кърджалийски училища, които ще се ремонтират със средства от инвестиционната програма на община Кърджали. Тя е в размер на 21 милиона лева, а обявените до момента процедури са за 18 милиона лева. Кметът Хасан Азис припомни, че част от тази програма е и възстановяването на детска градина "Мир", по която вече се работи. Освен санирането, ще бъдат извършени и вътрешни ремонти и обзавеждане на тези пет училища в Кърджали. Фирмите, извършващи ремонтите, трябва да приключат до началото на учебната година., каза още кметът Хасан Азис.


Вижте още

Сунай Хасан: Гласувах, за да се чува гласа на Момчилград в Европа

Гласувах за едно по-добро бъдеще на община Момчилград, на цяла България и на Европа. Гласувах, за да се чува гласа на момчилградчани в силна и обединена Европа , заяви Сунай Хасан след като упражни правото си на глас. Той гласува в 7-ма секция на детска градина "Щастливо детство". Придружи го председателят на общинския съвет в Момчилград Юмер..

публикувано на 26.05.19 в 16:50

7-8 души от кметство Хисар "влизат" в най-малката секция

7-8 души от кметство Хисар в община Крумовград ще гласуват в най-малката избирателна секция на територията на област Кърджали днес.  Тя се намира в село Джанка. 7-8 са и всички жители на кметство Хисар. Иначе кметството си има кмет, а за него също са гласували 7-8 избиратели на последните местни избори, тъй като по това време се формирало кметство с над..

публикувано на 26.05.19 в 15:42

Хасан Азис упражни правото си на глас в СУ "Йордан Йовков"

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис упражни своето право на глас в 21-ва секция в СУ "Йордан Йовков".  Той заяви, че гласува за по-силна Европа, за младите хора и за какво още, чуйте:

публикувано на 26.05.19 в 15:18

Никола Чанев гласува в СУ"П.Р. Славейков"

За областния управител на Кърджали Никола Чанев това са първите избори, които организира като административно лице. Гласуването преминава спокойно, няма никакви сериозни проблеми, коментира за Радио Кърджали той. Никола Чанев гласува в 52-ра секция в Средно училище "Петко Рачов Славейков":

публикувано на 26.05.19 в 15:03

РИК: 22% активност към 13 часа

21,92 процента достигна избирателната активност в Девети избирателен район, съгласно данните на РИК към 13 часа. Най-висока е тя в Черноочене - 31,93 процента, а най-ниска в Кърджали - 17,45 процента. Освен секция 52 в Кърджали, където машинното гласуване бе отменено, се е повредила и машината в секция 6 в училище "П.Яворов", това съобщи Петър Захариев,..

публикувано на 26.05.19 в 14:58

Цвета Караянчева упражни правото си на вот в Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева упражни правото си на вот в Кърджали. Тя предпочете да пусне хартиена бюлетина, защото е традиционалист. Гласувах за обединена, стабилна и силна Европа, каза Цвета Караянчева: “Европа на здравия разум, а не на популизма и на крайни леви и десни течения. За силния глас на България в Европа, да се..

публикувано на 26.05.19 в 13:50

Машинното гласуване в секция в Кърджали е отменено

Отменено е машинното гласуване в секция в областния град, тъй като устройството изобщо не е заработило, въпреки успешния тест вчера, съобщи председателят на РИК Кърджали Петър Захариев. Той добави, че други нередности не са регистрирани.  Избирателната активност в Девети избирателен район - Кърджали е 9,96 процента към 10 часа.  Най-висока е в..

публикувано на 26.05.19 в 11:47