Пет училища в Кърджали ще бъдат обновени до 15 септември

Започва санирането на пет кърджалийски училища, които ще се ремонтират със средства от инвестиционната програма на община Кърджали. Тя е в размер на 21 милиона лева, а обявените до момента процедури са за 18 милиона лева. Кметът Хасан Азис припомни, че част от тази програма е и възстановяването на детска градина "Мир", по която вече се работи. Освен санирането, ще бъдат извършени и вътрешни ремонти и обзавеждане на тези пет училища в Кърджали. Фирмите, извършващи ремонтите, трябва да приключат до началото на учебната година., каза още кметът Хасан Азис.


Вижте още

Купа "Дружба" отпътува за Бургас

Купа "Дружба" отпътува за Бургас, след като отборът на "Черноморец" победи с 9:4 "Арда" във финалния мач на турнира по водна топка., който се проведе през уикенда в Кърджали. На трето място остана "Тича" - Варна, а на четвърто - вторият отбор на "Арда" . Главният организатор на турнира и старши треньор на "Арда" Иван Кръстев с подробностите:

публикувано на 19.08.18 в 17:32

Миньорите и геолозите честват днес професионалния си празник

Днес Православната църква отбелязва Успение на Свети Иван Рилски, а миньорите, геолозите и работещите в минната промишленост честват своя професионален празник. По предложение на пернишките въглекопачи, цар Фердинанд определя 18 август за ден, в който се чества професията на миньора, дава дан на уважение и преклонение пред неговия труд, посветен изцяло..

публикувано на 18.08.18 в 16:26
комар

Продължават борбата с комарите в Момчилград

Община Момчилград пръска три пъти срещу комари това лято. Ефект се усеща след пръскане, популацията намалява, обясни Боряна Шерифова, експерт по екология в администрацията. Заради дъждовете това лято комарите са повече в сравнение с м.г.  Ще продължава ли борбата с тях - чуйте Боряна Шерифова: 

публикувано на 18.08.18 в 16:12

Плащаме здравни осигуровки за зрелостниците до 25 август

25 август е срокът, до който всички младежи от региона, които тази година са завършили средното си образование, но все още не са започнали работа трябва да платят здравната си вноски за месец юли. Директорът на териториалното управление на НАП в Кърджали Елван Гюркаш с подробностите:

публикувано на 18.08.18 в 14:20

Започва турнирът по водна топка за купа "Дружба"

Днес стартира турнирът по водна топка за купа "Дружба" в Кърджали. На открития плувен басейн за голямата награда в продължение на два дни ще спорят 4 отбора. Това съобщи за радио Кърджали главният организатор на надпреварата Иван Кръстев: 

публикувано на 18.08.18 в 14:14

Кърджалиецът Божидар Антонов разби рекорда на супермаратона Ком-Емине

Кърджалиецът Божидар Антонов разби личният си рекорд и този за България на супермаратона Ком-Емине , който преминава по билото на Стара планина . Бегачът на ултрадълги разстояния преодоля дистанцията с много изкачвания за повече от 4 дни, но точният му резултат ще се изчислява. Едно е ясно - че е победил предишния най-добър в това трудно..

публикувано на 17.08.18 в 17:11

35-годишна жена намери и върна пари

35-годишната Нефиде Местан от кирковското село Брегово предаде днес в РУ-Джебел  140 лв., които намерила пред търговски обект в града. Полицейските служители разгласили за случая и малко по-късно в управлението дошъл  63-годишният Шакир Салим от село Църквица, за да съобщи, че е изгубил парите си. Мъжът пазарувал в месарски магазин и на излизане..

публикувано на 17.08.18 в 16:28