Спипаха нелегален микробус, превозващ пътници

Нерегламентиран превоз на пътници е установен от служители на Икономическа полиция в ОДМВР-Кърджали при проверка на микробус „Фолксваген“, съобщиха от

Регионалния пресцентър на МВР. Моторното превозно средство, управлявано от 58-годишен, било спряно на спирка „Джебел“ в хода на специализирана полицейска операция. При проверката било установено, че фирмата, чиято собственост е микробусът, няма право да превозва пътници по линията Кърджали-Крумовград, какъвто курс е бил извършван. Снети са обяснения от четиримата пътници. Уведомен е областният отдел „Автомобилна администрация“ за отношение по компетентност.


Вижте още

Проблемите на училищата в ремонт обсъдиха кметът на Кърджали и просветният министър

Министерствата на образованието и на регионалното развитие да координират действията си, за да не спрат занятията в училищата с неприключили ремонти в Кърджали. За това настоя кметът Хасан Азис на среща с просветния министър Красимир Вълчев. На нея присъства и депутатът Ерол Мехмед, който постави проблема с лошото състояние на пътя между общините..

публикувано на 18.09.18 в 17:04

Община Ардино закъснява с работните заплати

Община Ардино закъснява с работните заплати от два месеца в детските градини, алармира за Радио Кърджали председателят на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева .  Обиколих региона през изминалата седмица, за да видя, и за да обобщим повечето от задачите. Хората ги вълнуват работните заплати. Но нещото което мен ме притесни, оглеждайки регина, е че..

публикувано на 18.09.18 в 15:30

Юношите на АРДА стартират своето участие за Купата на България

Юношите на АРДА днес (18 септември) стартират своето участие за Купата на България. Играчите на сините от Кърджали до 17 години с треньор Емил Щерев стартираха надпреварата срещу  Хасково от 15:00 часа на стадиона в Черноочене, а от 17:00 часа юношите до 19 години с треньор Цанко Бисеров се изправят срещу връстниците си от хасковския клуб. И вторият мач..

публикувано на 18.09.18 в 14:41

Съдят родители на деца оставени без надзор

С постановления на Районната прокуратура в Районно управление -Кърджали са образувани досъдебни производства за оставени без надзор и достатъчни родителски грижи малолетен и непълнолетен. Двете деца на 13 и 15 години са извършители на противообществени прояви, установени от полицията. Няколко пъти момчетата са разбивали автомати за кафе в Кърджали...

публикувано на 18.09.18 в 13:47

Станислав Манолов е новият притежател на купа "Орфей"

След много равностойни битки, спортсменско отношение и приятелски емоции купа „Орфей” за ветерани има своя нов притежател. Това е Сатанислав Манолов от Тенис клуб Харманли. В оспорван и интригуващ финал той надделя над Мирослав Христов (ТК Харманли). Трети се нареди шампионът от предходната надпревара - Ангел Варелов, а четвърти - Филип Иванов...

публикувано на 18.09.18 в 11:48

Предварителни археологически проучвания по трасето на бъдещия газопровод България-Гърция започват тази есен

Предварителни археологически проучвания на обектите по трасето на бъдещия газопровод България-Гърция започват тази есен. Целта им е да изследват на терен събраните писмени архивни документи и да систематизират онези от обектите, които са важни, трябва да бъдат проучени по-добре и запазени. Проучванията ще очертаят конкретни задачи за следващия..

публикувано на 18.09.18 в 11:11

Стартът на учебната година премина без произшествия

Над 70 полицаи се включиха в охраната на обществения ред и осигуряване на безопасно придвижване на учениците при откриването на първия учебен ден в Кърджали. Полицейски патрули имаше в районите на учебните заведения, на рискови кръстовища и места за пресичане. Стартът на учебната година премина без произшествия и нарушения на обществения ред.

публикувано на 18.09.18 в 10:49