„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова


Говорихме за почивката all inclusive. И на море или на планина - къде почивката е почивка? Казахме вашите мнения "за" и "против. Чухме и професионално мнение – на проф. д-р Стоян Маринов, декан на факултет „Управление” във Варненския икономически университет. За плюсовете и минусите на all inclusive почивката – чуйте.
Вижте още
 „Когато двамата [Константин и Методий] пристигнаха, започнаха да съставят буквите на славянската азбука и преведоха Апостола и Евангелието.”

Рускинята Мария Ширяева за българския език с любов

Дни след 24 май се връщаме към българския език и българското слово през погледа на един чужденец. Мария Ширяева е родена и израснала в Москва. Учила е българска филология в Московския държавен университет "Ломоносов". От десет години нейният дом е в Кърджали. Тук и сега се занимава с преводи от български на руски и преподавателска работа. Мария говори..

публикувано на 27.05.19 в 16:55

Мартин Димов от група "Стокхолм": Искаме все повече творци да се върнат към корените

И докато някои хора мислят за евроизборите, на някои им се иска да бъдат на село. Но не в глобалното село, както е модерно да казваме, а на нашето си родно, автентично село, в което са израсли някои наши баби и дядовци, и от което всеки един от нас има спомени. Това са момчетата от група Стокхолм от Бургас. Техен вокал е Мартин Димов,..

публикувано на 26.05.19 в 20:15

Димитър Костадинов: Човек трябва да говори с действия, не с думи

Младите българи, които живеят и работят в чужбина, продължават активно да се интересуват от съдбата на България. Много е важно човек като има мнение, да го изкаже по всеки възможен начин, а изборите са точно един от тези начини. Така смята Димитър Костадинов, който е роден и израснал в Кърджали, учил в София и Лондон, а днес работи в САЩ, но в момента..

публикувано на 26.05.19 в 17:13

Гергана Вакарелова: Демокрацията е привилегия и трябва да се възползваме от нея

Гласуват ли младите хора днес?  Често ги обвиняват, че не се интересуват от бъдещето на страната си, че са вперили поглед в себе си, кариерата или следването си. Особено тези, които живеят извън България. Така ли е наистина, имат ли политическа и гражданска активност? Каква България в Европа искат да видят? И за какво дават гласа си?  Гергана..

публикувано на 26.05.19 в 16:30

Активно гласуват и в община Сен Жос, побратимена с Кърджали

Българските граждани в Белгия ще гласуват на евроизборите в 6 секционни комисии, като 4 от тях в град Брюксел, една - в Льовен и една - в Гент. Очаква се по-голяма активност, тъй като много от нашите сънародници работят в европейските институции. Броят на живеещите в Белгия българи трудно може да се определи, защото при свободния пазар на труда има..

публикувано на 26.05.19 в 13:56

Ангелина Хаджиева: Да не позволяваме на смартфоните да управляват живота ни

24-и май е един от най-светлите празници за нашето училище, каза Ангелина Хаджиева, директор на Професионалната гимназия "Руска Пеева" в Джебел. Празнуваме знанието и просветата, допълни тя и добави, че невежеството няма свой празничен ден . Тя отправи апел към учениците да загърбят телефоните и таблетите , защото те не бива да доминират..

публикувано на 24.05.19 в 13:33

Милко Багдасаров: Желая на нашите ученици да чувстват училището като свой дом

Най-голямото учебно заведение в Южна България, както всяка година, изпраща около сто абитуриенти . Днес, 24-и май е и денят, в който те ще се разделят с любимото училище. След вълнуващото училищно тържество, зрелостници и останалите ученици, се вляха в редиците на градското шествие в чест на Светите братя Кирил и Методий. Радка Петкова..

публикувано на 24.05.19 в 11:04