Добрият пример: Младо семейство направи градинка за децата пред блока


Семейство, живеещо в блок 56, вх. Б, квартал Възрожденци в Кърджали  със собствени средства и сили е създало градинка за децата и възрастните пред блока. Оградена е с автомобилни гуми, които служат също и за саксии. Има обособен пясъчник, а в средата маса, направена от голяма дървена макара. Илияна Типова разговаря с Веселин Джангалов, главният инициатор за изграждането й: 
Първото, което е най-важно за мен е да може децата да има къде да играят. Аз понеже имам две малки деца, а другите площадки са отдалечени от блока, реших да направя нещо пред самия вход. И така лека полека нещата се получиха. 
Сам ли я направихте или хората от блока ви помогнаха? 
Със съпругата ми и няколко приятелски семейства. Когато видяха, че сме започнали проекта, решиха и те да помогнат - къде с боядисване, къде с копане, защото си имаше нужда от подадена ръка. Идеята се хареса и на хората от останалите входове на блока, те също започнаха отсрани да копаят и посяхме цветя, и общо взето получи се доста красиво. 
Как мислите, ще се запази ли в такъва вид градинката? 
Имаме проблеми с някои от децата, понеже мъкнат боклуци напред-назад, взимат от контейнерите стереопори, а като им направиш забележка започват да ритат гумите, да ги преобръщат. А все пак, освен труда сме хвърлили и пари. Все пак такова нещо се прави с пари. 
Колко ви излезе като сума? 
Над 500 лв. Водих сметките, но спрях. Хубавото е, че имам познати и приятели, които помагат с превоз, материал, но основно труда и останалата част от парите са от нас. 
Не сме направили кой знае какво. Ние си го правим за нас. Да бъде удобно пред блока. Играят децата, събират се майки. Направихме беседка за отмора след работа. Общо взето е добре.Вижте още

В Момчилград ще пръскат срещу комари

Днес ще се извърши пръскане срещу комари с препарата „Биотек” на територията на град Момчилград от 21:30 часа до полунощ. От фирмата съветват гражданите по това време да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си.  Препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните. Той  е аерозолен и ще се разнесе до..

публикувано на 16.08.18 в 11:24

Кметовете ще получат предписания от РЗИ за борба с комарите

Региналната здравна инспекция в Кърджали ще изпрати днес предписания за пръскане срещу комари до кметовете на 7-те общини в областта, каза за радио Кърджали директорът д-р Виктор Кирчев. Чуйте повече от него  Д-р Виктор Кирчев: Днес ще изпратим допълнителни предписания до всички кметове в областта да се третират извънредно тревните площи и..

публикувано на 16.08.18 в 11:22

РЗИ организира скрининг в Кърджали и Комунига

Общо 166 души от град Кърджали, от които 104 жени и 62 мъже, се възползваха от възможността да измерят кръвното си налягане, нивото на глюкоза в кръвта, както и процентното разпределение на мазнини в телесна маса. Скринингът се проведе по време на тридневна кампания, организирана от Регионална здравна инспекция-Кърджали. Това съобщи Милена Цонева,..

публикувано на 16.08.18 в 11:11

В аптеките има само един препарат срещу тигров комар

Кърджалийци сигнализираха в Радио Кърджали за бум на комари в областния център, вероятно заради дъждовния юли. "Детето ми, а и ние - родителите, се връщаме след разходка в парк "Простор", "изядени", алармира майка на малко дете. Слушатели на Радио Кърджали ни съобщават още, че в града има и тигрови комари. Тигровите комари за първи път са установени в..

публикувано на 16.08.18 в 10:54

СУ "Васил Левски" в Крумовград ще бъде обновено

До 27 август Община Крумовград ще кандидатства за обновяване на Средно училище "Васил Левски", след като вече приключи санирането на обществени и многофамилни жилищни сгради в родопската община. Заместник-кметът на общината Асен Хаджиев:  Заместник-кметът на общината Асен Хаджиев: Приемът на проекти е на състезателен принцип. Ще трябва да се..

публикувано на 16.08.18 в 10:36

Мюсюлмани от Кърджали тръгнаха към Мека

80 вярващи мюсюлмани с кърджалийски корени и 6 човека от област Кърджали заминаха на поклонение в Мека. Кандидат-хаджиите ще останат около месец в свещените за мюсюлманите места, каза за радио Кърджали районният мюфтия Бейхан Мехмед. През четирите празнични дни по случай Курбан Байрам от 21 до 25 август, те ще се присъединят към милионите мюсюлмани от..

публикувано на 16.08.18 в 10:26

Розовият домат поскъпва до 5 лева наесен?

Скок в цената на зеленчуците на пазара на производителите се наблюдава в Кърджали . Поскъпнаха домати, пъпеши, дини, високи остават цените на краставиците . Очаква се поскъпване на розовия домат до 5 лева и на консервния , от който реколтата е слаба. Какво обясниха търговци и производители за новите цени на предлаганата от тях земеделска..

публикувано на 15.08.18 в 21:01