Добрият пример: Младо семейство направи градинка за децата пред блока


Семейство, живеещо в блок 56, вх. Б, квартал Възрожденци в Кърджали  със собствени средства и сили е създало градинка за децата и възрастните пред блока. Оградена е с автомобилни гуми, които служат също и за саксии. Има обособен пясъчник, а в средата маса, направена от голяма дървена макара. Илияна Типова разговаря с Веселин Джангалов, главният инициатор за изграждането й: 
Първото, което е най-важно за мен е да може децата да има къде да играят. Аз понеже имам две малки деца, а другите площадки са отдалечени от блока, реших да направя нещо пред самия вход. И така лека полека нещата се получиха. 
Сам ли я направихте или хората от блока ви помогнаха? 
Със съпругата ми и няколко приятелски семейства. Когато видяха, че сме започнали проекта, решиха и те да помогнат - къде с боядисване, къде с копане, защото си имаше нужда от подадена ръка. Идеята се хареса и на хората от останалите входове на блока, те също започнаха отсрани да копаят и посяхме цветя, и общо взето получи се доста красиво. 
Как мислите, ще се запази ли в такъва вид градинката? 
Имаме проблеми с някои от децата, понеже мъкнат боклуци напред-назад, взимат от контейнерите стереопори, а като им направиш забележка започват да ритат гумите, да ги преобръщат. А все пак, освен труда сме хвърлили и пари. Все пак такова нещо се прави с пари. 
Колко ви излезе като сума? 
Над 500 лв. Водих сметките, но спрях. Хубавото е, че имам познати и приятели, които помагат с превоз, материал, но основно труда и останалата част от парите са от нас. 
Не сме направили кой знае какво. Ние си го правим за нас. Да бъде удобно пред блока. Играят децата, събират се майки. Направихме беседка за отмора след работа. Общо взето е добре.Галерия

Вижте още

Бюджет 2019 на Ардино е съобразен с потребностите на хората

И тази година инвестиционната програма в Бюджет 2019  е направена отново съобразявайки се с приоритетите на общината и най-вече с потребностите на гражданите.Общата стойност на предвидените средства за капиталови разходи е в размер на 1 591 100 лева, като от тях целевата субсидия е 1 191 100 лева. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад по време..

публикувано на 16.01.19 в 10:58

Съдът в Смолян решава казуса с бебето от село Арда на 21 януари

На 21 януари съдът в Смолян ще се произнесе по казуса с бебето на родилката от село Арда. Предстои районните магистрати да решат за колко време бебето ще бъде в приемно семейство и дали ще бъде върнато на майката Симона Алекова. Припомняме, че малкият Александър се ражда със секцио в смолянската болница на 11 декември. Седмица по-късно бебето е..

публикувано на 16.01.19 в 10:40

Ловци и кучета участват за девети път в състезание "Свети Хуберт"

Деветото издание на турнира за ловци с кучета по правилата на „Свети Хуберт” ще се проведе на 19 януари 2019 година, събота, от 9 часа край село Петелово.  В турнира на изпитание се подлагат както водачът на кучето-ловецът, така и самото куче. Оценката е комплексна, обясни за Радио Кърджали председателят на Управителния съвет на Сдружението на..

публикувано на 16.01.19 в 10:27

Три дни грипна ваканция за училището в Бенковски

Тридневна грипна ваканция обявиха за училището в село Бенковски, община Кирково от утре, 16 януари . Така неучебни дни стават 16, 17 и 18-и януари. Днес , заради болест, са отсъствали 350 от общо 500 ученици. Това съобщи з а Радио Кърджали директорът на училището Мирослав Димитров . Грипът е повалил и 7 учители. Заповедта е на кмета на..

публикувано на 15.01.19 в 16:17

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието на убиеца на Дамла с 2 години

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието, наложено на Мехмед Хасан, от 23 на 25 години лишаване от свобода . Той е признат от Окръжен съд - Кърджали за виновен в това че, на 17.12.2017 г. в Момчилград е влязъл в чуждо жилище през нощта със специално техническо средство ключ. Освен това е признат за виновен в това, че на същата дата..

публикувано на 15.01.19 в 15:33

Професионален футболен клуб "Арда" освободи двама играчи

Ръководството на Професионален Футболен Клуб АРДА се раздели с Георги Андонов и Борислав Стойчев. 32-годишният защитник Борислав Стойчев се присъедини към АРДА през януари миналата година, а Андонов играеше на позицията нападател - в началото на юни месец 2018-та . Стана ясно, че Васил Добрев е най-новото попълнение в отбора на ПФК АРДА. Той идва..

публикувано на 15.01.19 в 14:02

Община Крумовград ремонтира улици с около 2.7 млн.лева

Ремонтът на площада в Крумовград е сред големите проекти, заложени в частта на капиталовите разходи в проектобюджета на общината за тази година . Какво още предстои да се прави в родопския град , казва кметът на Крумовград Себихан Мехмед. "Залагаме с наши средства пет нови улици да бъдат рехабилитирани, говоря нови тротоари, нови бордюри,..

публикувано на 15.01.19 в 11:47