Добрият пример: Младо семейство направи градинка за децата пред блока


Семейство, живеещо в блок 56, вх. Б, квартал Възрожденци в Кърджали  със собствени средства и сили е създало градинка за децата и възрастните пред блока. Оградена е с автомобилни гуми, които служат също и за саксии. Има обособен пясъчник, а в средата маса, направена от голяма дървена макара. Илияна Типова разговаря с Веселин Джангалов, главният инициатор за изграждането й: 
Първото, което е най-важно за мен е да може децата да има къде да играят. Аз понеже имам две малки деца, а другите площадки са отдалечени от блока, реших да направя нещо пред самия вход. И така лека полека нещата се получиха. 
Сам ли я направихте или хората от блока ви помогнаха? 
Със съпругата ми и няколко приятелски семейства. Когато видяха, че сме започнали проекта, решиха и те да помогнат - къде с боядисване, къде с копане, защото си имаше нужда от подадена ръка. Идеята се хареса и на хората от останалите входове на блока, те също започнаха отсрани да копаят и посяхме цветя, и общо взето получи се доста красиво. 
Как мислите, ще се запази ли в такъва вид градинката? 
Имаме проблеми с някои от децата, понеже мъкнат боклуци напред-назад, взимат от контейнерите стереопори, а като им направиш забележка започват да ритат гумите, да ги преобръщат. А все пак, освен труда сме хвърлили и пари. Все пак такова нещо се прави с пари. 
Колко ви излезе като сума? 
Над 500 лв. Водих сметките, но спрях. Хубавото е, че имам познати и приятели, които помагат с превоз, материал, но основно труда и останалата част от парите са от нас. 
Не сме направили кой знае какво. Ние си го правим за нас. Да бъде удобно пред блока. Играят децата, събират се майки. Направихме беседка за отмора след работа. Общо взето е добре.



Галерия

Вижте още

Злато и сребро за отбора на Кърджали в Петите спортни игри за хора с увреждания

Отбор от пет души с капитан Шенай Бекир представи Кърджали на Петите спортни игри за хора с увреждания. Състезанието се провежда традиционно в град Гълъбово със съдействието на общината. Участваха 22 отбора от цялата страна. Подробности от Шенай Бекир: Перфектно се представихме. Взехме първо място на рингове и бяхме втори на пирамидите . На..

публикувано на 25.04.19 в 11:45

Пътната полиция със специализирана операция по време на празниците

Нулева толерантност към нарушителите на закона за движение по пътищата обещаха от сектор Пътна полиция в Областната дирекция на МВР в Кърджали. По време на Великденските празници ще има силно полицейско присъствие по пътищата на областта и по главния път към Маказа. Предвидена е и специализирана полицейска операция в нощта срещу Великден. Това..

публикувано на 25.04.19 в 11:33

Всички църковни храмове в област Кърджали са проверени от служители на пожарната

  Всички църковни храмове в област Кърджали са проверени преди Великденските празници от служителите на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Проведени са срещи с църковните служители и настоятелствата, за да се изостри вниманието им към рисковете за възникване на пожар по време на службите - събирането на много хора на..

публикувано на 25.04.19 в 10:30

РЦПППО-Кърджали организира йога за деца със СОП

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) в Кърджали организира днес, 25 април първата по рода си сесия йога за деца със специални образователни потребности ( СОП ). Урокът ще бъде в сградата на центъра от 10.30 ч., ще се ръководи от специален йога инструктор и ще обхване деца със СОП от училища и детски..

публикувано на 25.04.19 в 10:08

Днес е Велики четвъртък

Днес е Велики четвъртък, денят на Тайната вечеря на Божия син с апостолите, на която Той им предал най-ценния урок – за смирението. Установено е тайното Свето причастие. Свещенослужителите изнасят кръста от олтара, което символизира носенето му от Христос към Голгота.  В народната обредност на Велики четвъртък се боядисват яйцата. В няколко града на..

публикувано на 25.04.19 в 09:23

Половин час отнема подаването на годишна данъчна декларация

Остават само още 2 работни дни до изтичане на срока (30 април) за подаване на годишна данъчна декларация за доходи извън трудови правоотношения за 2018 година. Също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък.  Музикалният редактор на Радио Кърджали Ангел Чавдаров е един от хората, успял да подаде данъчната си декларация в офиса на приходната..

публикувано на 24.04.19 в 17:36

Стартира продажбата на билети за мача между "Арда" и "Добруджа"

В четвъртък стартира продажбата на билети за предстоящата среща между "Арда" и "Добруджа". Двубоят от 26 -ти кръг на Втора професионална лига е на 26 април (петък) на стадион "Арена Арда", от 17:00 часа. На 25 април, от 10:00 до 17:00 часа, касите пред стадиона ще бъдат отворени за феновете. В петък, в деня на мача, билети ще могат да се закупят от..

публикувано на 24.04.19 в 16:47