Над 4000 участници събира Националният фолклорен фестивал в Неделино

Над 4000 ще бъдат само участниците на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино. Очакват се още толкова гости на родопския град да посетят 17-тото издание на фестивала в дните от  7 до 9 септември, Легловата база е почти заета, каза кметът на Неделино Боян Кехайов. 

"В Неделино няма достатъчно леглова база. Осигуряваме такава в съседни общини. Миналата година от Минерални бани насам, всички хотели бяха резервирани с наши участници. Нашият ангажимент като организатори във фолклорния фестивал е да осигурим само изхранването, а пътните и другите рижийни, нощувките, са за сметка на самите участници. Покрай нашия фолклорен фестивал, запълваме легловата база на всички съседни общини, а и в съседните области Кърджали и Хасково. Затова казах, че това е едно от най-мащабните мероприятия, които се провеждат в южната част на страната. С духа на фестивала живеят няколко общини"каза още кметът на Неделино Боян Кехайов.

Вижте още

Бюджет 2019 на Ардино е съобразен с потребностите на хората

И тази година инвестиционната програма в Бюджет 2019  е направена отново съобразявайки се с приоритетите на общината и най-вече с потребностите на гражданите.Общата стойност на предвидените средства за капиталови разходи е в размер на 1 591 100 лева, като от тях целевата субсидия е 1 191 100 лева. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад по време..

публикувано на 16.01.19 в 10:58

Съдът в Смолян решава казуса с бебето от село Арда на 21 януари

На 21 януари съдът в Смолян ще се произнесе по казуса с бебето на родилката от село Арда. Предстои районните магистрати да решат за колко време бебето ще бъде в приемно семейство и дали ще бъде върнато на майката Симона Алекова. Припомняме, че малкият Александър се ражда със секцио в смолянската болница на 11 декември. Седмица по-късно бебето е..

публикувано на 16.01.19 в 10:40

Ловци и кучета участват за девети път в състезание "Свети Хуберт"

Деветото издание на турнира за ловци с кучета по правилата на „Свети Хуберт” ще се проведе на 19 януари 2019 година, събота, от 9 часа край село Петелово.  В турнира на изпитание се подлагат както водачът на кучето-ловецът, така и самото куче. Оценката е комплексна, обясни за Радио Кърджали председателят на Управителния съвет на Сдружението на..

публикувано на 16.01.19 в 10:27

Три дни грипна ваканция за училището в Бенковски

Тридневна грипна ваканция обявиха за училището в село Бенковски, община Кирково от утре, 16 януари . Така неучебни дни стават 16, 17 и 18-и януари. Днес , заради болест, са отсъствали 350 от общо 500 ученици. Това съобщи з а Радио Кърджали директорът на училището Мирослав Димитров . Грипът е повалил и 7 учители. Заповедта е на кмета на..

публикувано на 15.01.19 в 16:17

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието на убиеца на Дамла с 2 години

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието, наложено на Мехмед Хасан, от 23 на 25 години лишаване от свобода . Той е признат от Окръжен съд - Кърджали за виновен в това че, на 17.12.2017 г. в Момчилград е влязъл в чуждо жилище през нощта със специално техническо средство ключ. Освен това е признат за виновен в това, че на същата дата..

публикувано на 15.01.19 в 15:33

Професионален футболен клуб "Арда" освободи двама играчи

Ръководството на Професионален Футболен Клуб АРДА се раздели с Георги Андонов и Борислав Стойчев. 32-годишният защитник Борислав Стойчев се присъедини към АРДА през януари миналата година, а Андонов играеше на позицията нападател - в началото на юни месец 2018-та . Стана ясно, че Васил Добрев е най-новото попълнение в отбора на ПФК АРДА. Той идва..

публикувано на 15.01.19 в 14:02

Община Крумовград ремонтира улици с около 2.7 млн.лева

Ремонтът на площада в Крумовград е сред големите проекти, заложени в частта на капиталовите разходи в проектобюджета на общината за тази година . Какво още предстои да се прави в родопския град , казва кметът на Крумовград Себихан Мехмед. "Залагаме с наши средства пет нови улици да бъдат рехабилитирани, говоря нови тротоари, нови бордюри,..

публикувано на 15.01.19 в 11:47