Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата на областта

Според тях заради лошото състояние на пътищата не се развива икономически областта

Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата на областта. Според тях лошото състояние на пътищата е причината да не се развива областта икономически.

В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Ангел Бакалов от Обществения съвет на Кърджали посочи основните проблеми на града: „Основният ремонт на бул. „Беломорски“ до входа на Кърджали до автогарата. Пътното платно е много лошо, а по него се движи голям поток от коли. Наложително е изработване и изпълнение на проекти за възстановяване и изграждане на нови междуприемни шахти и решетки за поемане и отвеждане на дъждовните води в действащата канализационна мрежа. Причините са многото дъждове, опасността от наводнения. Почистването и поддържането на градското дере, което отвежда водите от язовир „Невестино“ в река Арда е задължително като специално внимание трябва да се обърне на съоръженията на язовир „Кадънче“. В момента дерето е обрасло с храсти, дървета, натрупани отпадъци и имат сериозни проблеми.

Лазар Попов, председател на регионалната организация на КРИБ в града, обясни, че в последните години Кърджали се очертава като туристическа дестинация, но има проблем с намирането на квалифицирани кадри и добра инфраструктура: „Винаги има въпроси за решаване, като последните години при нас се отразява най-болезнено липсата на квалифицирани кадри в региона. Също така искаме да подчертаем някои въпроси, свързани с инфраструктурата в региона, някои по поддръжката и възстановяването на някои общински пътища. В последните години Кърджали се очертава като една атрактивна туристическа дестинация и доста пътища около града, които водят до туристически обекти. Имаме болезнена нужда да се изгради мостът между Възрожденци и пътят за Енчец, където се очертава една развиваща се туристическа дестинация с направени много инвестиции в хотели и атрактивни места. Вече е крайно необходимо общината да наложи като политика за едно бъдеще развитие на туристическия бранш в региона и развитието на пътищата“.

Славей Джелепов от Съюза на инвалидите също изрази мнение, че инфраструктурата в града е в много лошо състояние и се нуждае от ремонт: „Искам да попитам кмета дали счита, че инфраструктурата в града е подходяща за колички и за инвалидни колички. Знаем, че се е качвал на различни моторни средства като атевета, скутери и т.н. Нека с една инвалидна количка да се опита да премине през една улица по рампите, направени там и той да прецени дали е спазена наредба №4.“

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Вижте още

Отново спряха контрабандни цигари на Капитан Андреево

3740 кутии контрабандни цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при две отделни проверки на два товарни автомобила, съобщиха от пресцентъра на Агенция Митници.  При единия от случаите на 16.10.2018 г, около 19 часа на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Камионът..

публикувано на 19.10.18 в 14:33

Кърджали с повече галерии на човек от населението от Мадрид

България и Кърджали имат сериозни традиции в представянето на местните творци и това е повод за гордост. Това каза при откриването на традиционната изложба на Дружеството на художниците в Керимовата къща председателят на сдружението Владимир Чукич. Една Кавала в съседна Гърция няма една галерия, която да представя творби на местни автори. Сега..

публикувано на 19.10.18 в 12:58

Деца от Жълтуша втори на Национално състезание за защита при бедствия

При изключителна конкуренция между 28 отбора от цялата страна учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Жълтуша се класираха на второ място и се окичиха със сребърните медали в националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ . XVI-то национално ученическо се проведе на 15-и и 16-и октомври в Стара Загора. В първия ден от с..

публикувано на 17.10.18 в 16:34

Децата до четвърти клас не трябва да стоят повече от час пред компютъра

Децата до четвърти клас не трябва да прекарват повече от час на ден пред компютъра или 7 часа седмично . Данните обаче сочат, че те прекарват 3-4 пъти повече време пред екрана . Това посочиха специалисти от Сдружението за проучване на затлъстяването. За да бъдат здрави, децата до 10-годишна възраст трябва да спят повече от 10 часа на ден.    Една..

публикувано на 11.10.18 в 16:02

Отново задържаха контрабандни цигари на Капитан Андреево

38 400 къса /1920 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. На 28.09.2018 година, около 2 часа след полунощ, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът, ирански гражданин, представя редовни документи..

публикувано на 09.10.18 в 10:50

Полицията в Кърджали с акция: “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”

Служители от Охранителна и Пътна полиция в Кърджали са включени в мерките за сигурност в районите на учебните заведения. Освен засилено полицейско присъствие край училищата полицаите осъществяват контрол и на рискови кръстовища, които влизат в маршрутите на учениците. Изготвени са графици за занятията в училищата, за да се подсилват полицейските..

публикувано на 01.10.18 в 11:07

Стойчо Стоев: "Арда" тепърва ще се изгражда като отбор

Арда записа силен мач срещу Черно море, като доминираше през по-голямата част от срещата, но загуби с 0:1 и отпадна от турнира за Купата на България . Чуйте първият коментар за срещата на старши треньорът на сините Стойчо Стоев веднага след мача: "Мач за купата, който си има своята специфика. Нашият отбор, на град Кърджали все още тепърва..

публикувано на 27.09.18 в 13:44