Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата на областта

Според тях заради лошото състояние на пътищата не се развива икономически областта

Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата на областта. Според тях лошото състояние на пътищата е причината да не се развива областта икономически.

В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Ангел Бакалов от Обществения съвет на Кърджали посочи основните проблеми на града: „Основният ремонт на бул. „Беломорски“ до входа на Кърджали до автогарата. Пътното платно е много лошо, а по него се движи голям поток от коли. Наложително е изработване и изпълнение на проекти за възстановяване и изграждане на нови междуприемни шахти и решетки за поемане и отвеждане на дъждовните води в действащата канализационна мрежа. Причините са многото дъждове, опасността от наводнения. Почистването и поддържането на градското дере, което отвежда водите от язовир „Невестино“ в река Арда е задължително като специално внимание трябва да се обърне на съоръженията на язовир „Кадънче“. В момента дерето е обрасло с храсти, дървета, натрупани отпадъци и имат сериозни проблеми.

Лазар Попов, председател на регионалната организация на КРИБ в града, обясни, че в последните години Кърджали се очертава като туристическа дестинация, но има проблем с намирането на квалифицирани кадри и добра инфраструктура: „Винаги има въпроси за решаване, като последните години при нас се отразява най-болезнено липсата на квалифицирани кадри в региона. Също така искаме да подчертаем някои въпроси, свързани с инфраструктурата в региона, някои по поддръжката и възстановяването на някои общински пътища. В последните години Кърджали се очертава като една атрактивна туристическа дестинация и доста пътища около града, които водят до туристически обекти. Имаме болезнена нужда да се изгради мостът между Възрожденци и пътят за Енчец, където се очертава една развиваща се туристическа дестинация с направени много инвестиции в хотели и атрактивни места. Вече е крайно необходимо общината да наложи като политика за едно бъдеще развитие на туристическия бранш в региона и развитието на пътищата“.

Славей Джелепов от Съюза на инвалидите също изрази мнение, че инфраструктурата в града е в много лошо състояние и се нуждае от ремонт: „Искам да попитам кмета дали счита, че инфраструктурата в града е подходяща за колички и за инвалидни колички. Знаем, че се е качвал на различни моторни средства като атевета, скутери и т.н. Нека с една инвалидна количка да се опита да премине през една улица по рампите, направени там и той да прецени дали е спазена наредба №4.“

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Вижте още

89 % от българите биха си купували продукти с наименованието „планински“

През този месец в Смолян ще бъде организирана публична, обществена дискусия за популяризирането на българските „планински“ продукти, тъй като чисто асоциативно, тези продукти се свързват най-вече с Родопите -  коментира българският евродепутат Момчил Неков. Според него, по този начин ще се популяризират планинските производители и преработватели, за..

публикувано на 16.01.19 в 13:46

Пиян водач удари автомобила си в шест паркирани коли в Кърджали

Шест паркирани автомобила били блъснати снощи около 21 часа на улица “Люлин“ в Кърджали от водач , управлявал след употреба на алкохол. Тестът на 47-годишен, който се движил с „Мерцедес“, отчел 2,73 промила. Шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в Районното управление в Кърджали. Образувано е бързо производство и..

публикувано на 15.01.19 в 13:56

Наградиха огнебореца инспектор Ризван Кьоров, спасил ученик от Професионалната гимназия "Васил Левски"

Четирима огнеборци от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Кърджали бяха наградени с грамоти и купи като победители в областния етап на националния конкурс „Пожарникар на годината“. Областният управител Никола Чанев връчи отличията на комплексния победител главен инспектор Румен Стоянов, началник на РСПБЗН-Подкова. В..

публикувано на 15.01.19 в 09:57
Коли на пожарната и на полицията пред механотехникума в Кърджали.

Областната дирекция на МВР в Кърджали: Четири деца и две учителки са спасени от пожара със стълба от втория етаж

Сигнал за пожар в мазето на Професионалната гимназия „Васил Левски“ в Кърджали е подаден днес в 13,20 часа , съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР за произшествието днес следобед. По първоначални данни няма сериозно пострадали. Ученици, преподаватели и помощен персонал са напуснали сградата, а пристигналите полицаи и пожарникари..

публикувано на 11.01.19 в 15:20

Пожар в къща в Джебел унищожи покрив и имущество

Седем огнеборци с два противопожарни автомобила са гасили пожар в къща в Джебел снощи около 20 часа. Огънят тръгнал от комина на сградата и унищожил 160 кв. м покривна конструкция, два велосипеда, 50 пластмасови касетки и домашно имущество . Екип на РУ-Джебел е посетил мястото на произшествието. Няма данни за умишлен палеж, информират от МВР-Кърджали.

публикувано на 11.01.19 в 13:26

Задържаха 27-годишен в Кърджали за притежание на хероин

За незаконно притежаване на дрога 27-годишен е задържан в Районното управление в Кърджали. Мъжът бил проверен от полицаи вчера около 15 часа в областния град. Служителите на реда открили около 1 грам кафяво прахообразно вещество, което при тест реагирало на хероин. Наркотикът е иззет и е на съхранение в полицейското управление, а притежателят му..

публикувано на 11.01.19 в 10:56

В Припек изпратиха старата година с вечер на младите таланти

По традиция в село Припек изпратиха старата година с вечер на младите таланти в читалището, вплитайки в едно автентични народни обичаи и сценични импровизации на сюжети от съвремието. Проявата  бе в рамките на  Комуникационната стратегия на България за ЕС по повод европейската година на културното наследство и културното многообразие. Гост на..

публикувано на 03.01.19 в 13:03