Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата на областта

Според тях заради лошото състояние на пътищата не се развива икономически областта

Гражданите и бизнесът в Кърджали искат ремонт на инфраструктурата на областта. Според тях лошото състояние на пътищата е причината да не се развива областта икономически.

В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Ангел Бакалов от Обществения съвет на Кърджали посочи основните проблеми на града: „Основният ремонт на бул. „Беломорски“ до входа на Кърджали до автогарата. Пътното платно е много лошо, а по него се движи голям поток от коли. Наложително е изработване и изпълнение на проекти за възстановяване и изграждане на нови междуприемни шахти и решетки за поемане и отвеждане на дъждовните води в действащата канализационна мрежа. Причините са многото дъждове, опасността от наводнения. Почистването и поддържането на градското дере, което отвежда водите от язовир „Невестино“ в река Арда е задължително като специално внимание трябва да се обърне на съоръженията на язовир „Кадънче“. В момента дерето е обрасло с храсти, дървета, натрупани отпадъци и имат сериозни проблеми.

Лазар Попов, председател на регионалната организация на КРИБ в града, обясни, че в последните години Кърджали се очертава като туристическа дестинация, но има проблем с намирането на квалифицирани кадри и добра инфраструктура: „Винаги има въпроси за решаване, като последните години при нас се отразява най-болезнено липсата на квалифицирани кадри в региона. Също така искаме да подчертаем някои въпроси, свързани с инфраструктурата в региона, някои по поддръжката и възстановяването на някои общински пътища. В последните години Кърджали се очертава като една атрактивна туристическа дестинация и доста пътища около града, които водят до туристически обекти. Имаме болезнена нужда да се изгради мостът между Възрожденци и пътят за Енчец, където се очертава една развиваща се туристическа дестинация с направени много инвестиции в хотели и атрактивни места. Вече е крайно необходимо общината да наложи като политика за едно бъдеще развитие на туристическия бранш в региона и развитието на пътищата“.

Славей Джелепов от Съюза на инвалидите също изрази мнение, че инфраструктурата в града е в много лошо състояние и се нуждае от ремонт: „Искам да попитам кмета дали счита, че инфраструктурата в града е подходяща за колички и за инвалидни колички. Знаем, че се е качвал на различни моторни средства като атевета, скутери и т.н. Нека с една инвалидна количка да се опита да премине през една улица по рампите, направени там и той да прецени дали е спазена наредба №4.“

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Вижте още

Личният пример - ключ към опазването на природата

Работата с децата и личният пример са ключът към опазването на чистотата на околната среда, смята победителят в третото издание на реалити шоуто Сървайвър в България Николай Мартинов. Той участва в различни каузи свързани с опазването на околната среда и сам се определя като доброволец, готов да помогне винаги на природата.  Просто много работа с..

публикувано на 12.04.19 в 10:32

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София. Българското национално радио ще бъде домакин на 25-ото издание на форума на 11-и и 12-и април в НДК. Това е едно от ключовите събития за обществените медии в Европа. За участие в Радиоасамблеята в София пристигат 107 участници от 39 държави от  Европа,..

публикувано на 10.04.19 в 10:35

Агоп Узунбохосян: В България връзката между космическите изследвания и индустрията е скъсана

10 април 1979 г. е важна дата в космическата история на България. Тогава Георги Иванов става първият българин - част от екипажа на космическия кораб „Съюз-33“, с командир на полета Николай Рукавишников. Полетът е част от програма Интеркосмос, която включва държави от Източна Европа и Куба. В рамките на тази програма се осъществяват както съвместни..

публикувано на 10.04.19 в 08:52

Болницата в Кърджали получи дарение в навечерието на своя празник

В навечерието на 100-годишнината от рождението на д-р Атанас Дафовски, многопрофилната болница в Кърджали, чието име носи, получи дарение от бизнесмена Илхан Емин. Дарението бе прието от директора на болницата д-р Тодор Черкезов.  Носилки с апарат за системи, инвалидни колички за деца и възрастни, закачалки за системи, проходилки за възрастни,..

публикувано на 05.04.19 в 14:59

Актрисата Велина Ясенова: Четенето на книжки на децата развива тяхното въображение

В Международния ден на Детската книга и  изкуствата за деца започна Националния маратон на четенето. Инициативата продължава от 2 до 23 април и  цели стимулиране у децата и подрастващите интерес към книгата и четенето. По време на Маратона  писатели, артисти, художници и публични личности четат приказки на деца.  По покана на Регионална..

публикувано на 02.04.19 в 16:55
Газопровод Гърция-България

Европейската комисия инвестира 33 млн. евро в газовата връзка "Комотини – Стара Загора"

Европейската комисия (ЕК) ще инвестира 33 млн. евро за изграждането на трансграничен газопровод между Комотини и Стара Загора. Връзката ще бъде с дължина 182 километра. Така газовите системи на двете страни ще бъдат свързани за първи път, като това ще доведе до диверсификация на енергийните източници за региона и ще повиши енергийната сигурност...

публикувано на 02.04.19 в 15:20

Заради смяната на времето 29 влака ще имат закъснение от 60 минути

Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще наложи промени във времепътуването на общо 29 влака. При преминаването от зимно към лятно часово време всички влакове, които се движат след 03:00 ч., ще генерират виртуално 60 минути закъснение в нощта между 30.03.2019 г. и 31.03.2019 г.   Смяната на часовото време тази година ще засегне..

публикувано на 28.03.19 в 19:20