Над 3000 бяха участниците в 17-тото издание на фестивала в НеделиноПрез почивните дни Неделино бе център на фолклорни изяви от цялата страна и чужбина. Приключи 17-тото издание на Национален фолклорен фестивал Неделински двуглас и народно пеене с международно участие. Над 3000 бяха участниците, повече от 100 читалища от цялата страна взеха участие в трите фестивални дни. Ансамбълът  при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив представи своя програма. Международното участие тази година беше на танцови състави от Турция, Гърция, Македония и Румъния. През годините на сцената в Неделино са показали своя фолклор и групи от по-далечни страни, като Литва и Холандия. 
Фестивала е най-голямото фолклорно събитие в Южна България, каза кмета Боян Кехайов. 
През годините фестивала е посрещал до 4000 участници. Жителите на Неделино очакват тези празнични дни, тъй като през тези дни се връщат всички работещи в чужбина и от вътрешността на страната и се срещат близки и приятели. Организирането на такъв голям фестивал не е лесна работа изисква се много време и енергия и добър екип,каза още Кехайов. 
Чуйте повече в прикачения файл. 


Вижте още

Димитър Димов: Протестите ще продължат

В България сега протестират младите хора . Това опровергава твърденията, че зад тях стои БСП. Всички знаем, че партията застарява, а и никой не е чул тя да се подмладява . Зад младите хора, които днес са на улицата не стои политическа сила . Те са онези 40 процента, които до сега не гласуваха . Но явно вече видяха, че няма накъде..

публикувано на 21.11.18 в 16:00

В Момчиловци показват почит към семейството

Кметство и читалище отбелязват Денят на християнското семейство. Тази традиция съществува вече повече от 15 години в Момчиловци. На 23 ноември семейни двойки, отбелязващи 50-годишен юбилей  и новородени ще се съберат в Момчиловци за да отбележат Деня на Християнското семейство . За традицията, за сълзите от радост в очите на възрастните..

публикувано на 21.11.18 в 11:45

Димитър Георгиев - Дон Кихот на баскетбола в Кърджали

Преди дни кърджалийската общественост чу тревогата на мъжкия баскетболен отбор "Фаворит", която беше изразена от неговия капитан Владин Иванов. "Фаворитите" участват в първенството на Националната аматьорска лига като носят на екипите си името на Кърджали. Всички те искат баскетболът в града да просъществува, но се притесняват, че подрастващите не..

публикувано на 20.11.18 в 15:17

Георг Георгиев: Геополитическото място на България я прави желан партньор

В Деня на толерантността, Кърджали почете своите евреи. През 2018-та се навършват 105 години от масовото заселване на еврейски фамилии в нашия град. Заедно с българските бежанци от Кавала, Ксанти и Комотини пристигат и 50 семейства евреи. Отбелязани бяха и 75 години от спасяването на българските евреи от Холокост. Проявата бе организирана от Областна..

публикувано на 20.11.18 в 11:18

За "Прегръдката на Ангела" и ангелите около Джани

Актрисата Тезджан Ферад - Джани , която дълги години работеше в театъра в Кърджали, сега готви премиера на моноспектакъл в София. Датата вече е определена - 25 ноември в студио 5 на НДК . В спектакъла е засегната темата за насилието над жени, всъщност по този начин Джани се включва в каузата да помогне на тези жени, а екипът му е изцяло в женски..

публикувано на 19.11.18 в 15:24

„На чаршията, в чата" с Галина Стефанова

Тази седмица бях провокирана от пост във фейсбук на един млад човек да се замисля, за пореден път, как у нас повечето хора работят не това, за което са учили, а това, за което са намерили възможност. Едно време имаше такава народна дума: "Учи, мама, та да не работиш". Сега може би трябва да казваме на децата си: "Не учи, мама, та да..

публикувано на 19.11.18 в 14:21

Александър Симов: Хората не искат обяснения защо живеят зле

БСП не стои зад протестите на хората, но ги подкрепя. Това мнение изрази в интервю за предаването "Денят" на Радио Кърджали народният представител Александър Симов. Ако управляващите лежат на това разбиране, че протестите имат някаква политическа организация, това е жестока грешка, тъй като отказват да видят автентичните процеси, които се развиват..

публикувано на 15.11.18 в 13:06