Доброволци организират благотворителен базар в полза на две бездомни кучета

Доброволческата организация "Анимал кеар", в превод "Грижа за животните" в Кърджали организира благотворителен базар във фейсбук в полза на две кучета, намерени в окаяно състояние на улицата.
"Нашата благотворителна кауза е за животните в беда. Конкретно в този случай е за мама Хера и бебе Ричи. Ние така сме си ги кръстили. Взехме ги от пътя буквално в бедстващо положение. Рича я ядяха кърлежите, а мама Хера, нейните изследвания, след като я закарахме в клиниката, показват наличието на лайшманиоза, както и ерлихия, и саркоптична краста. Цялата благотворителна кауза е насочена за тях и тяхното лечение. В момента са на лечение в клиника "Никас" в Кърджали, а лекуващите им доктори са д-р Николай Каснаков и д-р Таня Велкова", каза за Радио Кърджали доброволката от "Грижа за животните" Мария Василева
Тя коментира, че сумата която е необходима не е определена с точност, защото не се знае колко ще продължи лечението, но със сигурност ще продължи около 3 месеца. 
Животните са от две седмици в клиниката и състоянието им се е подобрило значително. "Ядат качествена храна, почват да се лекуват, дадени им са обезпаразитяващи. Сега тепърва ще почваме да лекуваме ерлихията, после лайшманиозата при мама Хера. Радостното е, че бебето няма лайшманиоза", каза още Мария Василева и добави: 
"След като се завърши лечението, ние ще им потърсим дом. Задължително. Няма вариант да се пуснат отново на улицата. Защото ако майката се пусне, тя отново ще се разболее. Тя трябва да се поддържа с качествена храна, да се обезпаразитява. Просто трябва да е гледана прилично като един домашен любимец. И ние ще се постараем да им намерим дом." 
В базара могат да участват всички, които имат желания да помогнат. Могат да участват като дарят вещ за базара, като купят нещо от него или дори като го споделят по групите. 
"Благодаря на хората, които се отзовават", благодари в ефира на Радио Кърджали Мария Василева на всички, които са взели участие в базара. 
Ако и вие имате желание да помогнете, можете да го направите като посетите групата на базара във фейсбук: Кърджали.Благотворителен базар в полза на мама Хера и бебе Ричи. 
При направена покупка се предоставя снимка на платежно към сметката на клиниката, Еконт или paypal под поста на избрания продукт. В рамките на три дни продукта ще бъде изпратен на дарителя. 
Чрез Еконт: Мария Атанасова 0887959108, град Кърджали , квартал Възрожденци
Чрез pay pal: djemi.boryanova@gmail.com , като задължително основание  Хера и Ричи
Или директно към сметката на клиника 'Никас': задължително основание Хера и Ричи
IBAN: BG67CECB97901080836900
BIC: CECBBGSF Фактури за плащане към клиниката ще се качват на всеки две седмици.     

Вижте още

Съдия Здравка Запрянова: Наясно съм с предизвикателствата, не ме е страх от трудности

Преди броени дни новоизбраният председател на Районния съд в Кърджали - съдия Здравка Запрянова, встъпи в длъжност. За първи път на подобна церемония в Кърджали присъства и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Какви са предизвикателствата, които стоят пред съдия Запрянова като председател на Районния съд? Първите задачи - те са..

публикувано на 24.06.19 в 16:19

Искра Урумова: Чудесата и магията са навсякъде около нас

Еньовден е празник, изпълнен с магия, най-вълшебният, най-тайнственият празник в нашия народен календар. От малка съм привлечена от силата на билките. Може би моите баби, моите родители са успели да възпитат в мен едно отношение към природата, към цветята, към билките, които са едно лекарство, което сме забравили. Около нас има всичко,..

публикувано на 24.06.19 в 15:18

Д-р Милчо Енчев: Жегите са опасни, рязко свалят кръвното налягане

Рязко се е увеличило търсенето на лекарска помощ заради здравословни проблеми, причинени от горещините. В кардиологичното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" всички легла са заети. Само за ден са приети три случая на колапс заради жегите, същата вечер е постъпил и пациент с инсулт, пак заради жегите. Това каза за Радио Кърджали кардиологът д-р..

публикувано на 21.06.19 в 17:16

Христо Кръстев: Оставихме нашата земя да пустее, работим чуждите ниви

Чакаларово е едно от най-големите села в община Кирково. Кметът Христо Кръстев е разтревожен, че земеделието и животновъдството умират и това принуждава хората да бягат в по-големите градове, а мнозина заминават в Европа, често направо емигрират. Как изглежда животът в селото, какви са проблемите на жителите му, защо нивите пустеят, а чакаларовци..

публикувано на 21.06.19 в 14:41

Кеворк Киркориян: Ние, арменците, от душа и сърце можем да дадем приятелство на всеки

Родителите му идват в България от Текирдаг, Турция. Той е роден в Хасково през 1919 година, но семейството му пристига в Кърджали, когато е на 5 години.Изучава обущарския занаят и днес, на почти 90 години, продължава да го упражнява. Кеворк Киркориян вероятно е най-възрастният работещ обущар в България. Неизменно до него е съпругата му Мариана,..

публикувано на 21.06.19 в 08:40

В Кърджали отбелязват Международния ден на йога с урок от индийска школа

В Кърджали ще бъде отбелязан 21 юни, Международен ден на йога . Денят се чества в почти целия свят по предложение на Организацията на обединените нации . Какво е йога - дали е само система от упражнения, или пък от дихателни практики и релаксация . Кои са състоянията, които се повлияват от йога и ефикасна ли е срещу паническите атаки...

публикувано на 21.06.19 в 09:15

Равда остава най-желаното място за летен ученически лагер

Базите на Ученически отдих и спорт са готови да посрещнат и тази година летуващите ученици. Въпреки че към дружеството към Министерството на образованието, се водят няколко морски бази, най-желана от децата си остава Равда . Те робуват на старата слава на курорта като летен морски лагер . За учениците почивката по линия на местния офис към..

публикувано на 20.06.19 в 14:00