Доброволци организират благотворителен базар в полза на две бездомни кучета

Доброволческата организация "Анимал кеар", в превод "Грижа за животните" в Кърджали организира благотворителен базар във фейсбук в полза на две кучета, намерени в окаяно състояние на улицата.
"Нашата благотворителна кауза е за животните в беда. Конкретно в този случай е за мама Хера и бебе Ричи. Ние така сме си ги кръстили. Взехме ги от пътя буквално в бедстващо положение. Рича я ядяха кърлежите, а мама Хера, нейните изследвания, след като я закарахме в клиниката, показват наличието на лайшманиоза, както и ерлихия, и саркоптична краста. Цялата благотворителна кауза е насочена за тях и тяхното лечение. В момента са на лечение в клиника "Никас" в Кърджали, а лекуващите им доктори са д-р Николай Каснаков и д-р Таня Велкова", каза за Радио Кърджали доброволката от "Грижа за животните" Мария Василева
Тя коментира, че сумата която е необходима не е определена с точност, защото не се знае колко ще продължи лечението, но със сигурност ще продължи около 3 месеца. 
Животните са от две седмици в клиниката и състоянието им се е подобрило значително. "Ядат качествена храна, почват да се лекуват, дадени им са обезпаразитяващи. Сега тепърва ще почваме да лекуваме ерлихията, после лайшманиозата при мама Хера. Радостното е, че бебето няма лайшманиоза", каза още Мария Василева и добави: 
"След като се завърши лечението, ние ще им потърсим дом. Задължително. Няма вариант да се пуснат отново на улицата. Защото ако майката се пусне, тя отново ще се разболее. Тя трябва да се поддържа с качествена храна, да се обезпаразитява. Просто трябва да е гледана прилично като един домашен любимец. И ние ще се постараем да им намерим дом." 
В базара могат да участват всички, които имат желания да помогнат. Могат да участват като дарят вещ за базара, като купят нещо от него или дори като го споделят по групите. 
"Благодаря на хората, които се отзовават", благодари в ефира на Радио Кърджали Мария Василева на всички, които са взели участие в базара. 
Ако и вие имате желание да помогнете, можете да го направите като посетите групата на базара във фейсбук: Кърджали.Благотворителен базар в полза на мама Хера и бебе Ричи. 
При направена покупка се предоставя снимка на платежно към сметката на клиниката, Еконт или paypal под поста на избрания продукт. В рамките на три дни продукта ще бъде изпратен на дарителя. 
Чрез Еконт: Мария Атанасова 0887959108, град Кърджали , квартал Възрожденци
Чрез pay pal: djemi.boryanova@gmail.com , като задължително основание  Хера и Ричи
Или директно към сметката на клиника 'Никас': задължително основание Хера и Ричи
IBAN: BG67CECB97901080836900
BIC: CECBBGSF Фактури за плащане към клиниката ще се качват на всеки две седмици.     

Вижте още

Александър Симов: Хората не искат обяснения защо живеят зле

БСП не стои зад протестите на хората, но ги подкрепя. Това мнение изрази в интервю за предаването "Денят" на Радио Кърджали народният представител Александър Симов. Ако управляващите лежат на това разбиране, че протестите имат някаква политическа организация, това е жестока грешка, тъй като отказват да видят автентичните процеси, които се развиват..

публикувано на 15.11.18 в 13:06

Д-р Райкова: 30 минути физическа активност на ден намалява риска от диабет с 30 %

40 души премериха кръвната си захар в ендокринологичното отделение на болницата в Кърджали в деня на отворените врати по случай Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември.  Хроничното заболяване придобива мащабите на световна епидемия - от него страдат над 360 милиона души. Всеки 10 секунди двама души се разболяват от диабет,..

публикувано на 15.11.18 в 12:21

Уляна Ганева: Задача на библиотеките е да формират цифрови умения у хората

Националният форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация“ събра представители на регионални и читалищни библиотеки от цялата страна , които са част от семейството на фондация "Глобални библиотеки-България". От област Кърджали във форума в София участва група библиотечни работници от Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и от 16..

публикувано на 13.11.18 в 17:12

ОУ "Свети Климент Охридски" в Кърджали празнува с родителите

Основно училище „Свети Климент в Кърджали предстои скоро да чества патронния си празник . Учебното заведение само след две години ще навърши 60-годишен юбилей . Известно е на по-старите кърджалийци като училище Митко Палаузов . Народно основно училище „Митко Палаузов” е създадено през 1960 година , а първият и дългогодишен директор е..

публикувано на 13.11.18 в 10:35

10 ноември разделя българите, както го разделя и 9 септември

Изминаха 29 години от 10 ноември 1989 година, една важна дата от новата история на България, която продължава да разделя българите, на която все още историците не са дали своята оценка. Ще чуете разказите на трима души, които по онова време са били от двете страни на „барикадата“ в Кърджали. Това са Пламен Даракчиев, един от първите „неформали“ в..

публикувано на 12.11.18 в 15:31

Проф. Иво Христов: Възможна е надпревара във въоръжаването между САЩ и Русия

Пред глобален хаос ли се намира светът, кои са големите световни играчи и дали е възможна ядрена война? Ще последва ли надпревара във въоръжаването между двете суперсили САЩ и Русия . Ще се променят ли отношенията САЩ-Турция след освобождаването на сенатор Брънсън. По тези и други геополитически и политически актуални теми Радка Петкова..

публикувано на 12.11.18 в 15:17

Тази неделя във "Вяра и живот": Постът е духовно дело, а не диета

    Тази неделя (11 ноември), в навечерието на Рождественския пост във "Вяра и живот" разговаряме за неговото значение в живота на християните. Наш събеседник ще бъде архиепископ Христо (Писаров) от Вселенската църква на Иисус Христос. От него ще научите как възниква постът в християнството, по какво той се различава от поста в другите..

публикувано на 10.11.18 в 17:51