Доброволци организират благотворителен базар в полза на две бездомни кучета

Доброволческата организация "Анимал кеар", в превод "Грижа за животните" в Кърджали организира благотворителен базар във фейсбук в полза на две кучета, намерени в окаяно състояние на улицата.
"Нашата благотворителна кауза е за животните в беда. Конкретно в този случай е за мама Хера и бебе Ричи. Ние така сме си ги кръстили. Взехме ги от пътя буквално в бедстващо положение. Рича я ядяха кърлежите, а мама Хера, нейните изследвания, след като я закарахме в клиниката, показват наличието на лайшманиоза, както и ерлихия, и саркоптична краста. Цялата благотворителна кауза е насочена за тях и тяхното лечение. В момента са на лечение в клиника "Никас" в Кърджали, а лекуващите им доктори са д-р Николай Каснаков и д-р Таня Велкова", каза за Радио Кърджали доброволката от "Грижа за животните" Мария Василева
Тя коментира, че сумата която е необходима не е определена с точност, защото не се знае колко ще продължи лечението, но със сигурност ще продължи около 3 месеца. 
Животните са от две седмици в клиниката и състоянието им се е подобрило значително. "Ядат качествена храна, почват да се лекуват, дадени им са обезпаразитяващи. Сега тепърва ще почваме да лекуваме ерлихията, после лайшманиозата при мама Хера. Радостното е, че бебето няма лайшманиоза", каза още Мария Василева и добави: 
"След като се завърши лечението, ние ще им потърсим дом. Задължително. Няма вариант да се пуснат отново на улицата. Защото ако майката се пусне, тя отново ще се разболее. Тя трябва да се поддържа с качествена храна, да се обезпаразитява. Просто трябва да е гледана прилично като един домашен любимец. И ние ще се постараем да им намерим дом." 
В базара могат да участват всички, които имат желания да помогнат. Могат да участват като дарят вещ за базара, като купят нещо от него или дори като го споделят по групите. 
"Благодаря на хората, които се отзовават", благодари в ефира на Радио Кърджали Мария Василева на всички, които са взели участие в базара. 
Ако и вие имате желание да помогнете, можете да го направите като посетите групата на базара във фейсбук: Кърджали.Благотворителен базар в полза на мама Хера и бебе Ричи. 
При направена покупка се предоставя снимка на платежно към сметката на клиниката, Еконт или paypal под поста на избрания продукт. В рамките на три дни продукта ще бъде изпратен на дарителя. 
Чрез Еконт: Мария Атанасова 0887959108, град Кърджали , квартал Възрожденци
Чрез pay pal: djemi.boryanova@gmail.com , като задължително основание  Хера и Ричи
Или директно към сметката на клиника 'Никас': задължително основание Хера и Ричи
IBAN: BG67CECB97901080836900
BIC: CECBBGSF Фактури за плащане към клиниката ще се качват на всеки две седмици.     

Вижте още

Д-р Диана Вълчева: Не се създават нови молекули антибиотици

Остава висок броят на болните в пневмофтизиатричното отделение на многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. При 30 лежащо болни, 21 души се лекуват от пневмония. В някои случаи се касае за хора, дошли от труднодостъпни райони, които не могат да бъдат върнати обратно без лечение по родните им места. Началникът на отделението д-р..

публикувано на 13.02.19 в 18:06

Свещеник Ангелов: Изконното най-човешко чувство е да обичаме

В навечерието на 14 февруари, който у нас се свързва с Деня на влюбените, предаването "Вяра и живот" предложи християнската гледна точка към любовта. Разговорът по темата е със свещеник Ангел Ангелов от столичния храм "Св.София". От него разбираме защо "любовта е дълготърпелива и пълна с благост", защо тя е изначалното призвание на християните и..

публикувано на 11.02.19 в 11:10

Няма ръст на безстопанствените кучета в Кърджали, 401 са минали през приюта за година

Няма увеличение на на популацията на безстопанствени кучета в град Кърджали, тя остава постоянна в последните две години. Това съобщи за Радио Кърджали главният експерт в отдел Опазване на околната среда в общината Анжела Василева. Четиристотин и едно безстопанствени кучета са преминали през общинския приют в Кърджали в рамките на 2018 година...

публикувано на 08.02.19 в 18:55

Магдалена Ахчиева: Единност, съпричастност и подкрепа ни водеха през годините

Десети юбилеен конгрес провежда Конфедерацията на труда Подкрепа. Кърджали е представен със седемчленна делегация, водена от председателя на структурата Веселин Илиев. Това каза за Радио Кърджали дългогодишният лидер на Подкрепа в региона Магдалена Ахчиева, днес редовен синдикален член. На 8 февруари се навършват и 30 години от създаването..

публикувано на 08.02.19 в 18:38
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: Зад БСП стои човешкият ресурс

Съвсем нормално е Сергей Станишев да е водач на листата на БСП за изборите за Европейски парламент, защото той е европеец номер 1 в България , заяви в интервю за Радио Кърджали областният председател на БСП Милко Багдасаров. Така той коментира предварителните нагласи сред голяма част от местните социалисти да дадат своите..

публикувано на 07.02.19 в 16:07

Фронтменът на КЕФ бенд Владимир Попов: Подкрепяйте младите музикални таланти

Фронтменът на най-популярната в момента кърджалийска рок група КЕФ бенд Владимир Попов стяга куфари за САЩ. Той не отива на турне, а емигрира. Защо един човек, който обича Кърджали и България, решава да започне нов живот и защо отвъд Океана? Ще се върнем години назад, за да научим как известният днес певец за малко да остане на поправителен..

публикувано на 06.02.19 в 14:15

Адлен Шефкет: Законът за горивата ще доведе до спокойствие в този бизнес

Законът за горивата винаги е стоял на дневен ред пред ДПС, защото той е част от политиката ни за изсветляване на сивата икономика и на борбата с контрабандата с горива. Приходите от акциз от горивата са най-големите в страната и за това трябва да се спре нелегалната търговия с горива. Това е важно за благосъстоянието на държавата. С..

публикувано на 04.02.19 в 16:21