Доброволци организират благотворителен базар в полза на две бездомни кучета

Доброволческата организация "Анимал кеар", в превод "Грижа за животните" в Кърджали организира благотворителен базар във фейсбук в полза на две кучета, намерени в окаяно състояние на улицата.
"Нашата благотворителна кауза е за животните в беда. Конкретно в този случай е за мама Хера и бебе Ричи. Ние така сме си ги кръстили. Взехме ги от пътя буквално в бедстващо положение. Рича я ядяха кърлежите, а мама Хера, нейните изследвания, след като я закарахме в клиниката, показват наличието на лайшманиоза, както и ерлихия, и саркоптична краста. Цялата благотворителна кауза е насочена за тях и тяхното лечение. В момента са на лечение в клиника "Никас" в Кърджали, а лекуващите им доктори са д-р Николай Каснаков и д-р Таня Велкова", каза за Радио Кърджали доброволката от "Грижа за животните" Мария Василева
Тя коментира, че сумата която е необходима не е определена с точност, защото не се знае колко ще продължи лечението, но със сигурност ще продължи около 3 месеца. 
Животните са от две седмици в клиниката и състоянието им се е подобрило значително. "Ядат качествена храна, почват да се лекуват, дадени им са обезпаразитяващи. Сега тепърва ще почваме да лекуваме ерлихията, после лайшманиозата при мама Хера. Радостното е, че бебето няма лайшманиоза", каза още Мария Василева и добави: 
"След като се завърши лечението, ние ще им потърсим дом. Задължително. Няма вариант да се пуснат отново на улицата. Защото ако майката се пусне, тя отново ще се разболее. Тя трябва да се поддържа с качествена храна, да се обезпаразитява. Просто трябва да е гледана прилично като един домашен любимец. И ние ще се постараем да им намерим дом." 
В базара могат да участват всички, които имат желания да помогнат. Могат да участват като дарят вещ за базара, като купят нещо от него или дори като го споделят по групите. 
"Благодаря на хората, които се отзовават", благодари в ефира на Радио Кърджали Мария Василева на всички, които са взели участие в базара. 
Ако и вие имате желание да помогнете, можете да го направите като посетите групата на базара във фейсбук: Кърджали.Благотворителен базар в полза на мама Хера и бебе Ричи. 
При направена покупка се предоставя снимка на платежно към сметката на клиниката, Еконт или paypal под поста на избрания продукт. В рамките на три дни продукта ще бъде изпратен на дарителя. 
Чрез Еконт: Мария Атанасова 0887959108, град Кърджали , квартал Възрожденци
Чрез pay pal: djemi.boryanova@gmail.com , като задължително основание  Хера и Ричи
Или директно към сметката на клиника 'Никас': задължително основание Хера и Ричи
IBAN: BG67CECB97901080836900
BIC: CECBBGSF Фактури за плащане към клиниката ще се качват на всеки две седмици.     

Вижте още

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

За трудностите, но и невероятната емоция да свириш на божествения инструмент арфа, разказва младата инструменталистка Екатерина Шмидт, за която съм сигурна, че ще прослави един ден и България по световните сцени. Кати е наполовина българка, наполовина германка. Едва на 17 г. е, но още преди две години, през есента на 2016 г., е приета като..

публикувано на 23.09.18 в 17:18

Фестивал на науката за малки любопитковци в неделя

В неделя в Кърджали ще се проведе Фестивал на науката за деца. Организаторите обещават, че в рамките на 60 минути, в които децата ще ги посетят, ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Щура лаборатория и Мобилен Планетариум   ще зарадват всички любознателни дечица. Всички участници ще имат възможността да наблюдават Научно шоу, ще хапнат..

публикувано на 21.09.18 в 11:40

Момчиловци отбелязва фестивалът на дълголетната напитка - киселото мляко

Момчиловци отбелязва  фестивалът на Киселото мляко – култура и традиции. Той се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Здравето, дълголетието, богатството и красотата на българската планина ще бъдат прославени във фестивала, посветен на киселото мляко – един уникален български продукт, който и според съвременната..

публикувано на 17.09.18 в 18:29

В Чепеларе отбелязват "Хайдушки празници Капитан Петко Войвода"

  В  Чепеларе от 22 до 24 септември ще се проведат вторите "Хайдушки празници Капитан Петко Войвода". Чепеларци планират да дадат урок по родолюбие с живи картини от освободителната мисия на Капитан Петко Войвода, както и с хайдушки песни и изложба на исторически оръжия от националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската война..

публикувано на 17.09.18 в 17:55

С хоро на гроздобер в Минерални бани

Втори фолклорен фестивал на клубове за народни танци организира Фолклорен клуб „Славяни” със съдействието на община Минерални бани. Проявата ще се проведе от 21 до 23 септември в тези дни се провежда и празникът на минералната вода, здравето и красотата в община Минерални бани.  Още в петък в село Сусам ще се открие изложба-базар на местни..

публикувано на 17.09.18 в 17:09

Училището в Рани лист ще интегрира деца от етническите малцинства с европейски пари

Училището в село Рани лист днес посрещна своите 80 ученици. Услугата на образованието по нищо не отстъпва на тази в големия град. Учебното заведение работи и печели доста проекти с европейско финансиране. Днес школото разполага със стая за чужди езици, интерактивни дъски, дидактични игри и други.  Училището събира деца от селата Рани лист,..

публикувано на 17.09.18 в 15:50

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

За компютърната и по-скоро интернет зависимостта, новата епидемия на XXI-ви век, разговаряхме със Сезгин Бекир, клиничен психолог, психотерапевт, докторант в БАН по психология на личността, председател на Общинския съвет по наркотични вещества при Община Кърджали. Какви са симптомите, по които да познаем затъването в капана на..

публикувано на 16.09.18 в 18:22