Ученици от Средно училище "Отец Паисий" посрещат учебната година в БизнесинкубатораУчилище "Отец Паисий" в Кърджали ще открие новата учебна година в Бизнесинкубатора на 17 септември, защото в учебното заведение вървят усилени строително-монтажни работи.  Класните ръководители уведомяват родителите в кои училища ще се провежда обучението до края на октомври.  Училището е поискало от общината промяна в транспортна схема и допълнителни автобусни спирки до професионалните гимназии по строителство и по електроника и електротехника, където ще учат част от учениците, съобщи заместник - директорът Мария Стефанова. Как започва новата учебна година: "На 17 септември откриването ще бъде в 9 часа в двора на Бизнесинкубатора. Всички ученици от 1 до 12 клас ще открием тук учебната година. След това с класните ръководители ще бъдат насочени към  новите учебни стаи в близките училища, където ще бъдат в близките два месеца - месец и половина".
 

Най-малките ученици от 1 до 4 клас ще учат във филиала на Пловдивския университет "Пайисий Хилендарски".

Вижте още

Златоград чества 106 години от Освобождението

Днес Златоград чества своя празник. 106 години от Освободителния поход на ген. Черевин . Празничното шествие ще тръгне от площада пред общината към паметника на освободителя на Златоград. Пред монумента ще бъдат поднесени венци и цветя . Кметът Мирослав Янчев за празника. Цели 34 години след Берлинския конгрес златоградският край остава наистина..

публикувано на 21.11.18 в 10:42

Община Смолян получи 9 млн. лева за смяна на отоплението с твърдо гориво

Над 9 милиона лева са отпуснати на Община Смолян за подмяна на котлите и печките на твърдо гориво . Средствата са отпуснати по програма за намаляване на фините прахови частици. Това каза за Радио Кърджали кметът на Смолян Николай Мелемов: Ще подменим котлите, печки на твърдо гориво - на дърва и на въглища, с котли на газ, на пелети,  с климатици. Тоест,..

публикувано на 21.11.18 в 10:23

Кампания срещу тютюнопушенето в Областното пътно управление

Днес ще изследват служители на Областното пътно управление за въглероден оксид в издишания въздух и карбоксихемоглобин в кръвта с апарат на Здравното министерство. Акцията е на Регионалната здравна инспекция в партньорство с няколко организации . Тя е по повод кампанията, свързана със Световния ден без тютюнопушене, 15 ноември. Ренета..

публикувано на 21.11.18 в 10:00

Код оранжев за поройни валежи в Кърджали, Хасково и Стара Загора

За областите Кърджали, Хасково и Стара Загора е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд - очакват се между 30 и 50 л/кв.м. Днес времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и Източна България валежите ще са значителни . В западната част на Северна България, при температури близки до 0°, ще има условия за поледици . Ще..

публикувано на 21.11.18 в 09:49

Днес православната църква отбелязва Въведение Богородично

Днес православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Единствено българите празнуваме Въведение Богородично като Ден на християнското семейство . Отец Николай Величков от църквата "Свети Йоан Предтеча" за днешния празник.

публикувано на 21.11.18 в 09:45

С пари от благотворителност и дарения кърджалийско училище си направи сцена на талантите

Сцена на талантите откриха в Основно училище "Свети Климент Охридски". Тя е факт след редица благотворителни инициативи, дарения и доброволен труд . С тази хубава новина започва седмицата за патронния празник на учебното заведение. Училището тази година чества 58-години от основаването си. Известно е на по-старите кърджалийци като..

публикувано на 20.11.18 в 11:05

Защо младите хора излязоха на улицата да протестират?

В Кърджали и при трите протеста не се откроиха инициатори , каквато е картината и в национален план . Нямаме организатори, казаха хората за радио Кърджали при последната си демонстрация . Известна е обаче Фейсбук група, с която се свързва координацията на протестните действия. Затова попитахме граждани на случаен принцип от областния град..

публикувано на 20.11.18 в 10:59