Ученици от Средно училище "Отец Паисий" посрещат учебната година в БизнесинкубатораУчилище "Отец Паисий" в Кърджали ще открие новата учебна година в Бизнесинкубатора на 17 септември, защото в учебното заведение вървят усилени строително-монтажни работи.  Класните ръководители уведомяват родителите в кои училища ще се провежда обучението до края на октомври.  Училището е поискало от общината промяна в транспортна схема и допълнителни автобусни спирки до професионалните гимназии по строителство и по електроника и електротехника, където ще учат част от учениците, съобщи заместник - директорът Мария Стефанова. Как започва новата учебна година: "На 17 септември откриването ще бъде в 9 часа в двора на Бизнесинкубатора. Всички ученици от 1 до 12 клас ще открием тук учебната година. След това с класните ръководители ще бъдат насочени към  новите учебни стаи в близките училища, където ще бъдат в близките два месеца - месец и половина".
 

Най-малките ученици от 1 до 4 клас ще учат във филиала на Пловдивския университет "Пайисий Хилендарски".

Вижте още

Валя Балканска открива Рожен 2019

И тази година голямата родопска певица Валя Балканска ще открие Роженския събор 2019 , заедно с малката Мария Бечева от Чепеларе . Още информация от Владислава Андреева , PR на Роженския събор. "За нас е чест и радост, че Валя Балканска ще открие Роженския събор. Самото официално откриване започва на 19-и от 10.30 часа със стотиците каба..

публикувано на 17.07.19 в 17:10
възрастни хора

Нова услуга за възрастни и хора с увреждания в Кърджали

В община Кърджали ще се реализира проект за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания. Те ще бъдат подкрепяни в домашна среда. На последната си сесия общинските съветници взеха решение , свързано с предоставянето на услугата. Чуйте подробностите от зам.-кмета Веселина Тихомирова: "Община Кърджали подписа договор за..

публикувано на 17.07.19 в 09:47

Каякарите на "Арда" тръгват за Държавното лично първенство в Пловдив

Каякарите на „Арда“ тръгват за Пловдив на Държавно лично първенство . То ще се проведе от 17-и до 20 юли на Гребния канал в Пловдив и ще бъде за всички възрастови групи - деца, юноши и младежи, без мъже . Шампионатът при мъжете ще бъде през септември. Треньорът на Спортен клуб по кану каяк „Арда“ Янко Мандаджиев ще води най-добрите си гребци..

публикувано на 17.07.19 в 09:38

Тази нощ ще наблюдаваме частично лунно затъмнение

Кърджалийци ще могат да наблюдават частично лунно затъмнение и с невъоръжено око. То ще започне тази нощ около 23.00 часа. Подробности от Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическа обсерватория "Славей Златев" в Кърджали: Тази нощ, когато е Пълнолунието ще се наблюдава частично лунно затъмнение. Това означава, че 60% от повърхността на..

публикувано на 16.07.19 в 16:17

Освещават параклисът "Св. Пророк Илия" в Кърджали

На 20 юли, събота от 10,30 часа ще се извърши освещаване на параклиса „Св. Пророк Илия“ в областния град. Храмът се намира на учебния полигон на Пожарната в Кърджали /над бившия завод „Сердика“/ и е построен с дарения. Ръководството на Районата Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ кани жителите и гостите на града. 

публикувано на 16.07.19 в 15:51

Проект за близо 8 млн. лева ще привлича туристи в античната вила Армира край Ивайловград

Нов проект за близо 8 млн. лв. ще привлича туристи в античната вила Армира край Ивайловград. Разработката е на общинската администрация, която е амбицирана да увеличи в пъти посещаемостта на археологическия обект, която за първите шест месеца на 2019 година е над 12 хиляди туристи. В момента се изработва техническото задание на новия проект, което..

публикувано на 16.07.19 в 10:59

Над половин милион българи внасят пенсионното си осигуряване в чужбина

Близо 510 хиляди български граждани в трудоспособна възраст внасят пенсионното си осигуряване в Германия, Испания и Великобритания. Това съобщи турският сайт БГ Хабер, като се позова на източници от български консулства в чужбина. В публикацията се посочва, че е необходима подкрепа на пенсионната система в България, след като една шеста от работещите..

публикувано на 16.07.19 в 10:53