Ученици от Средно училище "Отец Паисий" посрещат учебната година в БизнесинкубатораУчилище "Отец Паисий" в Кърджали ще открие новата учебна година в Бизнесинкубатора на 17 септември, защото в учебното заведение вървят усилени строително-монтажни работи.  Класните ръководители уведомяват родителите в кои училища ще се провежда обучението до края на октомври.  Училището е поискало от общината промяна в транспортна схема и допълнителни автобусни спирки до професионалните гимназии по строителство и по електроника и електротехника, където ще учат част от учениците, съобщи заместник - директорът Мария Стефанова. Как започва новата учебна година: "На 17 септември откриването ще бъде в 9 часа в двора на Бизнесинкубатора. Всички ученици от 1 до 12 клас ще открием тук учебната година. След това с класните ръководители ще бъдат насочени към  новите учебни стаи в близките училища, където ще бъдат в близките два месеца - месец и половина".
 

Най-малките ученици от 1 до 4 клас ще учат във филиала на Пловдивския университет "Пайисий Хилендарски".

Вижте още
Бойко Борисов

ГЕРБ връщат преференциите при гласуване

ГЕРБ ще направят законодателни постъпки, за да възстановят предишното преференциално гласуване и ако държавният глава Румен Радев наложи вето, партията ще го подкрепи в тази част от законопроекта. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикано от премиера Бойко Борисов. Освен това ГЕРБ ще открие процедура..

публикувано на 18.02.19 в 13:46

Навършват се пет години от смъртта на известния кърджалийски общественик и политик инж. Димчо Михалевски

Днес  се навършват пет години от смъртта на известния кърджалийски общественик, достоен политик, бивш народен представител и зам.министър на регионалното развитие инж.Димчо Михалевски. Социалисти от града почетоха паметта му с поднасяне на цветя на паметната плоча поставена върху част от Ардинския мост на брега на Водното огледало. В знак на..

публикувано на 18.02.19 в 13:33

26 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на Капитан Андреево

26 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на МП „Капитан Андреево“. При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка..

публикувано на 18.02.19 в 13:29

РИОСВ даде предписания за почистване на речните корита

По заповед на министъра на околната среда и водите ще бъдат извършени проверки в цялата страна за проводимостта и наличието на нерегламентирани сметища по реките и прилежащите им територии във връзка с предстоящото снеготопене и пролетно пълноводие. Целта е ако има проблемни участъци, те да бъдат почистени преди снеготопенето. РИОСВ- Хасково..

публикувано на 18.02.19 в 11:59

Пет дървета в Хасковска област са обявени за вековни

Пет дървета на територията на област Хасково със заповед  на министъра на околната среда и водите са обявени за вековни.  Четири са от вида дръжкоцветен дъб и се намират в местността „Идимирли“ край Хасково. Дъбовете са на възраст между 270 и 350 години, високи са около 12 метра, с обиколка на стъблата от 3,80 до 4,80 метра. С тях вековните..

публикувано на 18.02.19 в 11:51

Двама са задържани в полицията в Кърджали за незаконно притежаване на наркотици

Двама са задържани в Районното полицейско управление в Кърджали за незаконно притежаване на наркотици. При извършено претърсване в жилище в областния град, обитавано от 20-годишен, криминалисти от Областна Дирекция на МВР открили суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета, притежателят ѝ е задържан в РУ-Кърджали..

публикувано на 18.02.19 в 11:26

Ергюнал Сабри - Оги загуби четвъртфинала на турнира „Странджа“

Звездата на кърджалийския бокс Ергюнал Сабри - Оги, загуби  четвъртфинала на турнира „Странджа“. Това е първо участие на състезател на „Арда бокс“ в най-големия турнир в Европа, отбелязващ тази година своето 70-то юбилейно издание. Противник на Оги беше казахстанецът Темиртас Жусупов, шампион на Азиатското първенство и петкратен първенец на своята..

публикувано на 18.02.19 в 10:30