Наградиха 26 пожарникари за празника им

На тържествено събрание в присъствието на областния управител Никола Чанев днес бяха наградени служители на РДПБЗН-Кърджали във връзка с професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. За постигнати добри резултати в пряката си работа писмена похвала от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов получиха: началниците на сектори в РДПБЗН-Кърджали: гл.инспектор Николай Кирилов, гл.инспектор Валентин Карев и мл.инспектор Мехмед Хаджисаид от районната пожарна служба в Кърджали. С писмена похвала на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов са наградени: началниците на районните служби в Кърджали и Подкова – гл.инспектор Иван Стефанов и гл.инспектор Румен Стоянов, мл.експерт Бехнур Кезим от пожарната служба в Кърджали и мл.експерт Асен Метрашев от пожарната служба в Ардино.

Административният секретар на МВР Бойко Славчев е отличил с грамоти гл.експерт Георги Иванов и ст.експерт Димитър Стайков от сектор „Административен“ в РДПБЗН.

Директорът на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов е наградил с писмена похвала 17 служители на дирекцията и пожарните служби. Той връчи на областния управител Никола Чанев грамота и плакет за добро взаимодействие и за принос в изграждането на паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР в областта.


Вижте още
Бойко Борисов

ГЕРБ връщат преференциите при гласуване

ГЕРБ ще направят законодателни постъпки, за да възстановят предишното преференциално гласуване и ако държавният глава Румен Радев наложи вето, партията ще го подкрепи в тази част от законопроекта. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикано от премиера Бойко Борисов. Освен това ГЕРБ ще открие процедура..

публикувано на 18.02.19 в 13:46

Навършват се пет години от смъртта на известния кърджалийски общественик и политик инж. Димчо Михалевски

Днес  се навършват пет години от смъртта на известния кърджалийски общественик, достоен политик, бивш народен представител и зам.министър на регионалното развитие инж.Димчо Михалевски. Социалисти от града почетоха паметта му с поднасяне на цветя на паметната плоча поставена върху част от Ардинския мост на брега на Водното огледало. В знак на..

публикувано на 18.02.19 в 13:33

26 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на Капитан Андреево

26 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на МП „Капитан Андреево“. При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка..

публикувано на 18.02.19 в 13:29

РИОСВ даде предписания за почистване на речните корита

По заповед на министъра на околната среда и водите ще бъдат извършени проверки в цялата страна за проводимостта и наличието на нерегламентирани сметища по реките и прилежащите им територии във връзка с предстоящото снеготопене и пролетно пълноводие. Целта е ако има проблемни участъци, те да бъдат почистени преди снеготопенето. РИОСВ- Хасково..

публикувано на 18.02.19 в 11:59

Пет дървета в Хасковска област са обявени за вековни

Пет дървета на територията на област Хасково със заповед  на министъра на околната среда и водите са обявени за вековни.  Четири са от вида дръжкоцветен дъб и се намират в местността „Идимирли“ край Хасково. Дъбовете са на възраст между 270 и 350 години, високи са около 12 метра, с обиколка на стъблата от 3,80 до 4,80 метра. С тях вековните..

публикувано на 18.02.19 в 11:51

Двама са задържани в полицията в Кърджали за незаконно притежаване на наркотици

Двама са задържани в Районното полицейско управление в Кърджали за незаконно притежаване на наркотици. При извършено претърсване в жилище в областния град, обитавано от 20-годишен, криминалисти от Областна Дирекция на МВР открили суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета, притежателят ѝ е задържан в РУ-Кърджали..

публикувано на 18.02.19 в 11:26

Ергюнал Сабри - Оги загуби четвъртфинала на турнира „Странджа“

Звездата на кърджалийския бокс Ергюнал Сабри - Оги, загуби  четвъртфинала на турнира „Странджа“. Това е първо участие на състезател на „Арда бокс“ в най-големия турнир в Европа, отбелязващ тази година своето 70-то юбилейно издание. Противник на Оги беше казахстанецът Темиртас Жусупов, шампион на Азиатското първенство и петкратен първенец на своята..

публикувано на 18.02.19 в 10:30