Наградиха 26 пожарникари за празника им

На тържествено събрание в присъствието на областния управител Никола Чанев днес бяха наградени служители на РДПБЗН-Кърджали във връзка с професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. За постигнати добри резултати в пряката си работа писмена похвала от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов получиха: началниците на сектори в РДПБЗН-Кърджали: гл.инспектор Николай Кирилов, гл.инспектор Валентин Карев и мл.инспектор Мехмед Хаджисаид от районната пожарна служба в Кърджали. С писмена похвала на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов са наградени: началниците на районните служби в Кърджали и Подкова – гл.инспектор Иван Стефанов и гл.инспектор Румен Стоянов, мл.експерт Бехнур Кезим от пожарната служба в Кърджали и мл.експерт Асен Метрашев от пожарната служба в Ардино.

Административният секретар на МВР Бойко Славчев е отличил с грамоти гл.експерт Георги Иванов и ст.експерт Димитър Стайков от сектор „Административен“ в РДПБЗН.

Директорът на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов е наградил с писмена похвала 17 служители на дирекцията и пожарните служби. Той връчи на областния управител Никола Чанев грамота и плакет за добро взаимодействие и за принос в изграждането на паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР в областта.


Вижте още

Златоград чества 106 години от Освобождението

Днес Златоград чества своя празник. 106 години от Освободителния поход на ген. Черевин . Празничното шествие ще тръгне от площада пред общината към паметника на освободителя на Златоград. Пред монумента ще бъдат поднесени венци и цветя . Кметът Мирослав Янчев за празника. Цели 34 години след Берлинския конгрес златоградският край остава наистина..

публикувано на 21.11.18 в 10:42

Община Смолян получи 9 млн. лева за смяна на отоплението с твърдо гориво

Над 9 милиона лева са отпуснати на Община Смолян за подмяна на котлите и печките на твърдо гориво . Средствата са отпуснати по програма за намаляване на фините прахови частици. Това каза за Радио Кърджали кметът на Смолян Николай Мелемов: Ще подменим котлите, печки на твърдо гориво - на дърва и на въглища, с котли на газ, на пелети,  с климатици. Тоест,..

публикувано на 21.11.18 в 10:23

Кампания срещу тютюнопушенето в Областното пътно управление

Днес ще изследват служители на Областното пътно управление за въглероден оксид в издишания въздух и карбоксихемоглобин в кръвта с апарат на Здравното министерство. Акцията е на Регионалната здравна инспекция в партньорство с няколко организации . Тя е по повод кампанията, свързана със Световния ден без тютюнопушене, 15 ноември. Ренета..

публикувано на 21.11.18 в 10:00

Код оранжев за поройни валежи в Кърджали, Хасково и Стара Загора

За областите Кърджали, Хасково и Стара Загора е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд - очакват се между 30 и 50 л/кв.м. Днес времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и Източна България валежите ще са значителни . В западната част на Северна България, при температури близки до 0°, ще има условия за поледици . Ще..

публикувано на 21.11.18 в 09:49

Днес православната църква отбелязва Въведение Богородично

Днес православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Единствено българите празнуваме Въведение Богородично като Ден на християнското семейство . Отец Николай Величков от църквата "Свети Йоан Предтеча" за днешния празник.

публикувано на 21.11.18 в 09:45

С пари от благотворителност и дарения кърджалийско училище си направи сцена на талантите

Сцена на талантите откриха в Основно училище "Свети Климент Охридски". Тя е факт след редица благотворителни инициативи, дарения и доброволен труд . С тази хубава новина започва седмицата за патронния празник на учебното заведение. Училището тази година чества 58-години от основаването си. Известно е на по-старите кърджалийци като..

публикувано на 20.11.18 в 11:05

Защо младите хора излязоха на улицата да протестират?

В Кърджали и при трите протеста не се откроиха инициатори , каквато е картината и в национален план . Нямаме организатори, казаха хората за радио Кърджали при последната си демонстрация . Известна е обаче Фейсбук група, с която се свързва координацията на протестните действия. Затова попитахме граждани на случаен принцип от областния град..

публикувано на 20.11.18 в 10:59