Хари и Пенка Атанасови показват акварели в Малайзия

Акварелни творби на кърджалийските художници Хари и Пенка Атанасови ще бъдат показани на международно бианале в Малайзия. Там платната на двамата художници ще бъдат редом до картини на творци от няколко континента - Латинска, Южна и Северна Америка и Азия. 


"От няколко години имаме участия в такива международни изложби, които се организират в различни държави. Забелязва се засилен интерес към акварела по целия свят. Ние сме част и от Международното акварелно дружество и сме в постоянна връзка с колегите. Така избрахме да участваме в Малайзия", каза художникът и галерист Пенка Атанасова за предстоящото им участие.

Първото Международно биенале на акварела ще се проведе в столицата на Малайзия, Куала Лумпур, през декември. От България участват малцина творци, подбрани от Българското акварелно дружество.


Вижте още

Хитовата анимация "Книга на книгите" ще гостува на всички малки и пораснали деца в Кърджали

Хитовата анимация "Книга на книгите" ще гостува на всички деца, тийнейджъри и техните родители в Кърджали в събота, 24 ноември. Прожекцията ще бъде от 16 часа в Дома на културата.  Рождественската приказка пътешества във времето и пространството из Европа и Америка, Азия, Африка и Австралия, и обединява култури и народи, които са далечни и съвсем..

публикувано на 21.11.18 в 16:54

Областният съвет по сигурност обсъди готовността за влошена зимна обстановка

На заседание на Областния съвет по сигурност и областния съвет за намаляване на риска от бедствия под ръководството на областния управител Никола Чанев днес бе обсъдена готовността на общините и държавните институции да гарантират  нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението при влошена зимна обстановка. Като..

публикувано на 21.11.18 в 16:28

Санират нови 12 жилищни блока в Смолян

През 2019 г. в Смолян предстои саниране на нови 12 жилищни блока. Те ще бъдат обновени по програма "Региони в растеж". Какви са приоритетите на Общината в тази посока, чуйте от Николай Мелемов , кметът на Смолян: "Имаме готови още 50 за националната програма и се надявам там и тя да стартира, така че по този начин, почти да не кажа 100 %, но..

публикувано на 21.11.18 в 14:43

Славейковци избраха ново ръководство на ученическия парламент

Поредните бурни и непредсказуеми избори за ново ръководство на Ученическия парламент в Средно училище „Петко Рачов Славейков“ се проведоха снощи в училището за шампиони. Истинска драма се разви при обявяването на изборните резултати , което се оказа повод за поредната иновация. Най-оспорваната битка очаквано бе за позицията председател на..

публикувано на 21.11.18 в 14:15

34-годишен водач на "Мерцедес" седна зад волана надрусан

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на наркотични вещества и алкохол . Около 17,30 часа в село Миладиново е бил проверен 34-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“. Т естът за наркотици отчел положителен резултат за канабис, амфетамин и метаамфетамин. Водачът отказал кръвна проба за..

публикувано на 21.11.18 в 13:57

Незаконен добив на дървесина засякоха в района на Бойно

Незаконен добив на дървесина е бил засечен от полицаи от Районното управление в Кърджали в хода на специализирана операция . Около 20 часа снощи за проверка в района на село Бойно бил спрян товарен автомобил „Волво“, натоварен с 47 пространствени кубически метра бял бор , незаконно добит. При проведеното издирване е установена съпричастността по..

публикувано на 21.11.18 в 13:53

Хванаха крадец на части от електрическо табло за асансьор

Криминалисти от Районното управление в Кърджали разкриха за няколко часа кражба на части от електрическо табло за асансьор в жилищен блок в квартал “Възрожденци“ в града. При проведеното издирване вчера е установен и задържан за срок до 24 часа 38-годишен кърджалиец. В дома му при претърсване са били открити всички откраднати части –..

публикувано на 21.11.18 в 13:48