Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на АРДА стартират своето участие за Купата на България

Юношите на АРДА днес (18 септември) стартират своето участие за Купата на България. Играчите на сините от Кърджали до 17 години с треньор Емил Щерев стартираха надпреварата срещу  Хасково от 15:00 часа на стадиона в Черноочене, а от 17:00 часа юношите до 19 години с треньор Цанко Бисеров се изправят срещу връстниците си от хасковския клуб. И вторият мач ще се играе в Черноочене, съобщават от пресцентъра на клуба. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Скандал провали разширяването на синята зона в Смолян

След близо час бурни дебати кметът на община Смолян Николай Мелемов оттегли предложението си да се разшири синята зона в града. Според внесената от него докладна записка зоните за платено паркиране трябваше да се увеличат от 5 на 13, като освен такива в централна градска част са включени още 4 паркинга, част от които в квартал „Райково“. Основният..

публикувано на 28.03.24 в 16:17

Мобилно приложение показва в коя аптека можем да намерим дадено лекарство

Налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа и в коя аптека може да се намери – такава информация могат да получат хората чрез подаване на сигнал за липсващ медикамент през мобилно приложение. То е активно и беше представено от Българската асоциация на търговците на едро с лекарства и Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства.  В..

публикувано на 28.03.24 в 16:14

Безплатни прегледи на деца организира Община Момчилград

Два вида безплатни прегледи за деца организира Община Момчилград. На 8 и 9 май специалистът-офтамолог д-р Ерай Дурмуш ще прегледа близо 200 деца от детските градини, чиито родители са дали съгласие. Уредът за изследванията - рефрактометър, ще бъде осигурен от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Целта е да бъде установено здравословното състояние на децата и..

публикувано на 28.03.24 в 14:28

33-годишна бременна почина в болницата в Кърджали

На 28.03.2024г. в 5.00ч  сутринта в акушеро –гинекологичното отделение  на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“АД  в Кърджали е транспортирана бременна жена на 33 г. от екип на ЦСМП-Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.  Събран е спешен екип и е взето  решение за абдоминално..

публикувано на 28.03.24 в 12:26

Млади музиканти от Кърджали получиха международна награда

Нова международна награда получиха млади музиканти от Кърджали. Те участваха във фестивал в Англия и се класираха на второ място в категория „вокално и хорово изпълнение“. Това е поредното признание за учениците от вокално-фолклорната група „Звънче и солисти“ към средно училище „Отец Паисий“. Приели музиката за своя мисия, те показват пред света магията..

публикувано на 28.03.24 в 12:05

Дървосекачи се сбиха в село Вълкович

Проверка за хулиганство е започната в РУ-Джебел след скандал и сбиване.  Конфликтът между трима дървосекачи започнал около 9,30 часа вчера в Джебел. По първоначални данни мотивът за свадата е от личен характер. При пристигането на работното място в района на село Вълкович между двама мъже на 37 г. и 56 г. и жена на 33 г. скандалът ескалирал и прераснал в..

публикувано на 28.03.24 в 10:57

Полицията в Смолян започва срещи с жители на отдалечените населени места

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция. Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на..

публикувано на 28.03.24 в 09:45