Областният управител Никола Чанев ще се включи в акция срещу хепатита

Областният управител Никола Чанев ще се включи в скринингова  акция срещу хепатит В и С  в Кърджали на 15 октомври, понеделник. Тя ще се проведе на открито пред паметника на Васил Левски, където кърджалийци ще могат да си направят безплатни изследвания за  хепатит В и С в мобилен кабинет с помощта на бързи кръвни тестове. Акцията ще продължи от 10 до 15 часа.
Събитието е част от националната кампания „Скъсай с хепатита!“, организирана от сдруженията  „Хепасист“ и „ХепАктив.

Вижте още

Цвета Караянчева зарадва децата на Кърджали в навечерието на Коледа

С новия спектакъл за деца „Пепеляшка“ на режисьора Атанас Атансов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева зарадва децата на Кърджали в навечерието на Коледа. В пълния салон на театъра малки и големи съпреживяха магията на класическата приказка за победата на доброто над злото и надмощието на красотата, добротата и любовта над омразата,..

публикувано на 16.12.18 в 14:48

От следващата година в Крумовград ще има център за бездомни хора

Център за временно настаняване на бездомни хора ще заработи през 2019 година в Крумовград. Това съобщи кметът на общината Себихан Мехмед в ефира на Радио Кърджали . Очаква се най-късно през февруари да бъдат настанени хора без дом. Всека зима в Крумовград има от 5-6 до 12 души без подслон. За центъра е ремонтиран етеж над Дома за стари..

публикувано на 16.12.18 в 10:39

Стойчо Стоев: "Арда" има нужда от нови попълнения

"Арда" има нужда от нови попълнения през пролетния полусезон. Това каза старши треньора на ФК "Арда" Стойчо Стоев. Той вече е подал изискаванията си за селекцията през зимната почивка и необходимите позиции, с които се надява кърджалийският отбор да стъпи в Първа лига.  " Арда" определено има нужда от свежи попълнения. Дадени са позиции, където..

публикувано на 16.12.18 в 10:31

Започва подаването на заявления, за да важи хартиената винетка догодина

Започва да тече срокът за подаване на заявление в пунктовете за продажба на винетни стикери за конвертиране на стикера и в останалия срок, в който той е валиден /до 31.01.2019/. Ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна..

публикувано на 15.12.18 в 16:38

Най-ярката комета за годината преминава покрай Земята

На 16-ти декември най-ярката комета за годината 46Р/Виртанен ще се намира най-близо до Земята и ще може да се наблюдава с просто око. Тя спада към семейството комети на Юпитер, затова орбитата й и орбиталният ѝ период не са постоянни величини, а зависят от преминаването й покрай Юпитер. "Кометата е в така наречения Топ 10 на най-близко..

публикувано на 15.12.18 в 15:15

Ученици от ОУ “Св. Климент Охридски“ набират средства за малката Ендже

Ученическият съвет на ОУ “Св. Климент Охридски“ организира Благотворителен Коледен базар „От сърце за нашата Едже!“. Той се провежда до 21.12.2018 година. Паралелно с благотворителната инициатива е организиран и традиционен коледен кулинарен базар на 17 и 18 декември във фоайето на 1 етаж на учебното заведение. Средствата се събират за Едже Мюмюн от 4..

публикувано на 15.12.18 в 13:42

Златаровци се включиха в благотворителната кампания за Коледа

Във фоайето на Театрално - музикален център Кърджали, се проведе традиционната благотворителна кампания „Да подарим надежда за Коледа”, която има за цел да подкрепи деца с физически увреждания и в неравностойно положение. Събитието се организира за 13-та поредна година и е под патронажа на областния управител на Кърджали- г-н Никола Чанев...

публикувано на 15.12.18 в 13:34