Областният управител Никола Чанев ще се включи в акция срещу хепатита

Областният управител Никола Чанев ще се включи в скринингова  акция срещу хепатит В и С  в Кърджали на 15 октомври, понеделник. Тя ще се проведе на открито пред паметника на Васил Левски, където кърджалийци ще могат да си направят безплатни изследвания за  хепатит В и С в мобилен кабинет с помощта на бързи кръвни тестове. Акцията ще продължи от 10 до 15 часа.
Събитието е част от националната кампания „Скъсай с хепатита!“, организирана от сдруженията  „Хепасист“ и „ХепАктив.

Вижте още

Еньовден: Деца наричат китки в двора на музея

Възстановка на празника Еньовден ще покажат днес от 10.30 часа в двора на Регионалния исторически музей в Кърджали. Проявата е традиционна и съвместна - на музея и Обединения детски комплекс в Кърджали. Децата от ОДК ще пресъздадат основни моменти от обичая: наричане на китки и провиране през еньовденския венец за здраве. За всички присъстващи ще има..

публикувано на 24.06.19 в 09:50
Екрем Имамоглу на митинг в квартал

Екрем Имамоглу печели 54,21% от гласовете, Бинали Йълдъръм – 44.99%.

Общинската избирателна комисия в Истанбул съобщи официални, но неокончателни данни за вота в Истанбул. Според тях Екрем Имамоглу печели 54,21% от гласовете, а основният му съперник Бинали Йълдъръм – 44.99%.  От Истанбул - Мариян Карагьозов: За Екрем Имамоглу са гласували над 4 740 000 души, а за Бинали Йълдъръм – 3 935 000 жители на града...

публикувано на 24.06.19 в 09:46

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу печели изборите за кмет на Истанбул

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу печели убедително изборите за кмет на Истанбул. Според неокончателните данни той получава 54,19% от гласовете или доверието на 4,7 млн. души. За съперника му Бинали Йълдъръм са гласували около 3,9 млн. избиратели или 44,97 на сто от взелите участие във вота. Това съобщава агенция АНКА на база 100% обработени..

публикувано на 24.06.19 в 09:41
Екрем Имамоглу (Ekrem İmamoğlu)

Опозицията пак спечели Истанбул

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу печели убедително изборите за кмет на Истанбул. Според неокончателните данни за него са гласували около 4,7 млн. души, около 3,9 млн. избиратели са подкрепили съперника му Бинали Йълдъръм. За политика от опозиционната Народнорепубликанска партия са гласували над 54% от избирателите в града или с около 9%..

публикувано на 23.06.19 в 21:26

Жълт код за обилни валежи и бури е обявен за утре в 19 области

Жълт код за обилни валежи и гръмотревични бури е обявен за утре в 19 области - цяла Централна и Западна България.  На места се очакват до 35 литра дъжд на квадратен метър.  Има и условия за градушки.  Температурите временно ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 26°-33°, за Кърджали и региона около 29°.

публикувано на 23.06.19 в 16:59

Румънецът Кристиан Чобану е победител в "кралския клас" на Кърджали Воден фест 2019

Кметът Хасан Азис връчи кристални плакети на победителите в категория "джетове" на Водния фест в Кърджали. Преди това европейският шампион по свободен стил (Free Style) Дени Делиман от Румъния направи атрактивно шоу със скокове и лупинги във водата. Голямата борба беше в професионалния "кралски клас", където премериха сили състезатели от 5..

публикувано на 23.06.19 в 16:41

Основните политически фигури вече упражниха правото си на глас в Истанбул

Президентът Реджеп Ердоган гласува със семейството си, включително и своя зет – министъра на финансите Берат Албайрак – в квартал „Юскюдар“ в азиатската част на града. Турският държавен глава лаконично заяви, че вярва, че жителите на Истанбул ще направят най-добрия избор за града. Кандидатът на Партията на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм..

публикувано на 23.06.19 в 15:20