Община Момчилград няма да прехвърля язовири на държавата, засегаОбщина Момчилград все още не е взела решение дали да прехвърли собствеността на държавата на някои от язовирите, които стопанисва. Според зам-.кметът Мехмед Мехмед общината няма проблеми за сега в поддържането на язовирите и не възнамерява да ги прехвърля на държавата. Язовирите на територията на общината са 10 и се ползват основно за поливане и напояване. Чуйте повече от зам-.кмета Мехмед Мехмед. Мехмед Мехмед: "Засега нямаме нужда да прехвърляме собственост, в добро състояние са язовирите. Преливниците всяка година се ремонтират, поддържаме ги. Имаме някъде 10 язовири, те не са много големи, тип водоеми. Засега ги стопанисваме".

По думите му засега няма нужда от ремонт на съоръженията.


Вижте още

Волейболна "Арда" с първи домакински мач във Висшата лига

Днес волейболна Арда Кърджали стартира сезона във Висшата лига с домакински мач. Двубоят ще бъде на 19 октомври, петък в зала Арпезос от 18 часа. Небесносините се изправят срещу Берое Стара Загора. Президентът на клуба  Милко Багдасаров съобщи за Радио Кърджали, че следващите двубой ще бъдат всяка следваща седмица, като отборите домакини ще посочат в..

публикувано на 19.10.18 в 17:08

"Машина на времето" ни връща в зората на балета и танца

Спектакълът "Машина на времето" ще разкаже историята на балетното изкуство. Той е дело на детско-юношеската студия за опера и балет "Маргаритки" към Държавната опера на Стара Загора и ще зарадва жителите на Кърджали в събота, 20 октомври в 11 часа, в Драматичен театър "Димитър Димов". Това се случва в навечерието на празника на града.  Този спектакъл..

публикувано на 19.10.18 в 16:58

Козметиката може да предизвика рак на гърдата

Ракът на млечната жлеза е второто най-често срещано злокачествено новообразувание в света и първото по честота сред жените, сочи статистиката. На 19 октомври се отбелязва световния ден за борба с болестта. Сред причините, които водят до нея са начинът на живот, генетичната предразположеност, козметиката, храната, това каза за Радио Кърджали..

публикувано на 19.10.18 в 16:44

Третият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" ще бъде гласуван на 24-ти октомври

В Деня на българския лекар в Народното събрание се проведоха дебатите по внесения от БСП трети вот на недоверие към правителството, мотивиран с провал в областта на здравеопазването. Социалистите настояха, че състоянието в сектора е катастрофално, а управляващите призоваха за политически консенсус в реформирането на здравеопазването. Гласуването по..

публикувано на 19.10.18 в 14:48
Бойко Борисов

Борисов се извини за думите на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на вицепремиера Валери Симеонов  към майките на деца с увреждания . Пред журналисти в Брюксел, където участва в 12-ата среща на върха „Азия-Европа“, той заяви: “Езикът му е враг. Мога само да се извиня от името на правителството за думите на вицепремиера Валери Симеонов. Такъв език..

публикувано на 19.10.18 в 14:44

Лекари сготвиха за пациентите на хоспис "Добролюбие"

Инициативата „Сготви за баба“ за десетгодишния юбилей на хоспис Добролюбие завършва с участието на Районната лекарска колегия в Кърджали. По случай професионалния си празник днес, лекарите осигуриха вкусен обяд за четиридесет пациенти в хосписа. Инициативата започна през април. На професионалните си празници, различни гилдии приготвяха храна за..

публикувано на 19.10.18 в 14:40

Реставраторката на Желязната църква в Истанбул идва за изложба в Кърджали

В Кърджали ще бъдат показани уникални кадри от седемгодишната реставрация на желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул. Това е първата подобна изложба у нас след освещаването на храма през януари тази година. Експозицията включва 30 документални фотоса, специално селектирани от главния архитект на реставрацията Фикрие Булунмаз. Посетителите на..

публикувано на 19.10.18 в 14:09