Община Момчилград няма да прехвърля язовири на държавата, засегаОбщина Момчилград все още не е взела решение дали да прехвърли собствеността на държавата на някои от язовирите, които стопанисва. Според зам-.кметът Мехмед Мехмед общината няма проблеми за сега в поддържането на язовирите и не възнамерява да ги прехвърля на държавата. Язовирите на територията на общината са 10 и се ползват основно за поливане и напояване. Чуйте повече от зам-.кмета Мехмед Мехмед. Мехмед Мехмед: "Засега нямаме нужда да прехвърляме собственост, в добро състояние са язовирите. Преливниците всяка година се ремонтират, поддържаме ги. Имаме някъде 10 язовири, те не са много големи, тип водоеми. Засега ги стопанисваме".

По думите му засега няма нужда от ремонт на съоръженията.


Вижте още

Почетен плакет за радио Кърджали за 24 май

Екипът на радио Кърджали получи почетен плакет от кмета на общината инж. Хасан Азис на приема, даван от градоначалника за 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Наградени бяха много учители, дейци на културата и медии. За радио Кърджали добрата новина съобщи музикалният редактор на радиото Ангел Чавдаров...

публикувано на 24.05.19 в 14:18

Откриха нов команден пункт за борба с градушките в Хасковско

В Хасково действа нов команден пункт за борба с градушките. Противоградовата защита oбхваща нови 1.1 млн. дка обработваеми земеделски площи на територията на областта. Пунктът ще управлява действията на 27 ракетни площадки. Той бе открит от министъра на земеделието Десислава Танева. През последните 3 години средствата за модернизацията на системата за..

публикувано на 24.05.19 в 13:23

Учители от Кърджали на прием при президента Румен Радев по повод 24 май

Учителите от Кърджали Евгения Пейкова от СУ "Отец Паисий" и Димитър Димов от СУ "Петко Рачов Славейков", които тази година са с приз "Учител на годината" са поканени на традиционния прием на президента по случай 24 май. Той ще се проведе тази вечер в Националния исторически музей в София. Сред гостите ще има много учители, преподаватели и професори,..

публикувано на 24.05.19 в 12:53

ПФК Арда излиза срещу Септември - София

Последният кръг във Втора лига определи двойките в баражите за елита. Отборът на Монтана победи с 2:1 като гост Несебър, запази втората си позиция в крайното класиране и на 30 май, четвъртък, ще се изправи срещу Витоша /Бистрица/ в директна битка за място в Първа лпрофесионална лига. Арад победи с 3:2 като гост Ботев /Гълъбово/, но въпреки това..

публикувано на 24.05.19 в 12:41

Кметът Хасан Азис ще връчи стипендия "Кърджали" на успешни зрелостници

Пред Паметника на Освободителите в Кърджали празнични изпълнения направиха ученическият гвардейски отряд от Езиковата гимназия "Христо Ботев" и мажоретките от СУ "Отец Паисий" в Кърджали . В речта си кметът на община Кърджали Хасан Азис поздрави с най-светлия празник в календара на българина . Още от думите на кмета и за официалното честване н..

публикувано на 24.05.19 в 12:17

Стотици ученици от Кърджали славят Солунските братя по централния булевард

Променливото време не провали шествието на представителните ученически блокове в Кърджали за 24-и май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. То тръгна преди минути от Дома на културата. Красимир Ангелов информира: "Празничното шествие се води, както е вече традиция от няколко години, от ученическия гвардейски отряд,..

публикувано на 24.05.19 в 10:53
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на аудиенция при папа Франциск

На аудиенция при папа Франциск ще бъде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на традиционно посещение в Рим и Ватикана по повод 24 май. Преди аудиенцията с делегацията председателят на парламента Цвета Караянчева ще разговаря на четири очи с главата на Римокатолическата църква папа Франциск, а след това ще се срещне с държавния..

публикувано на 24.05.19 в 10:01