Представят романа "Живот в скалите" на Мария Лалева в КърджалиПреди дни писателката Мария Лалева представи в София своя нов роман "Живот в скалите", а днес тя ще се срещне с кърджалийските читатели като част от програмата за празника на града. Подробности от организатора на срещата Уляна Ганева, директор на Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров": "На 11 октомври ще представим романа "Живот в скалите" на Мария Лалева. Премиерата на романа в България е на 8 октомври в София, а на 11 октомври Мария Лалева е при нас с новия си роман - в 17.30 часа във фоайето на големия салон на читалище "Обеденение".

Трейлърът на романа е пуснат във Фейсбук страницата на библиотеката.

Вижте още

Цвета Караянчева: Нямам съмнение, че правителството ще оцелее при вота на недоверие

Насроченият за сряда вот на недоверие няма да мине и кабинетът ще се запази. Това коментира в Кърджали председателят на парламента Цвета Караянчева. Според нея трусовете в Патриотичния фронт няма да се отразят на работата и ангажиментите, поети от коалиционните партньори:

публикувано на 22.10.18 в 13:56
zemedelie_subsidii_big

НАП в Хасково подканя земеделците

Миналият месец НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии, изплатени през 2017 година, които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци. 5 600 от тях са от Хасковския регион. Най-много отклонения бяха регистрирани в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани. Над 2 хиляди земеделци от..

публикувано на 22.10.18 в 11:55
Румен Гечев

Проф. Румен Гечев: Плоският данък задълбочава неравенството

Една от основните причини за задълбочаване на социалното разслоение е плоският данък. Това каза за Радио Кърджали проф. Румен Гечев, народен представител от БСП и бивш министър на икономиката. Той и други народни представители от групата бяха на посещение в Кърджали, за да представят проекта "Визия за България". Проф. Румен Гечев с подробностите:..

публикувано на 22.10.18 в 11:43

Ученик от Кърджали участва в престижен кулинарен конкурс

Ученик от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" участва в престижен кулинарен конкурс с рецепта от гурме кухнята. Идеята за ястието е на Благой Раков от 11 клас и преподавателя му Георги Гарабедян. Това е пилешко руле с българско зелено сирене, спанак, италиански канелони, къри и чили сос. Зеленото сирене се произвежда само в..

публикувано на 22.10.18 в 11:23

Деца от Жълтуша с медали от национално състезание

При изключителна конкуренция между 28 отбора от цялата страна учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Жълтуша се класираха на второ място и се окичиха със сребърните медали в националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. XVI-то национално ученическо състезание се проведе на 15-и и 16-и октомври 2018 г. в Стара Загора. В..

публикувано на 22.10.18 в 11:13

Над три милиона лева ще отидат при земеделците от Кърджали и Стамболово

Земеделци  и фирми от 54 села в община Кърджали могат да кандидатстват за средства с проекти в началото на 2019 година. Те ще получат помощ за техника, сушилни, къщи за гости, трайни насаждения, ако проектите им бъдат одобрени. Общият ресурс за 54-те села в община Кърджали и за община Стамболово е 3 млн. 708 хил. лева. Близо 860 хиляди лева от общо 3..

публикувано на 22.10.18 в 10:39

Общинските съветници гласуваха на тържествена сесия званието почетен гражданин на Кърджали

На тържествена сесия по случай Деня на Кърджали - 21 октомври общинските съветници гласуваха днес званието "почетен гражданин на Кърджали" на д-р Атанас Дафовски /посмъртно/. Със званието "почетен герб - златен" със заповед на кмета на Кърджали  бяха наградени д-р Иванка Овчарова и Теофана Текелиева.  На заседанието присъстваха председателят на..

публикувано на 21.10.18 в 11:40