Представят романа "Живот в скалите" на Мария Лалева в КърджалиПреди дни писателката Мария Лалева представи в София своя нов роман "Живот в скалите", а днес тя ще се срещне с кърджалийските читатели като част от програмата за празника на града. Подробности от организатора на срещата Уляна Ганева, директор на Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров": "На 11 октомври ще представим романа "Живот в скалите" на Мария Лалева. Премиерата на романа в България е на 8 октомври в София, а на 11 октомври Мария Лалева е при нас с новия си роман - в 17.30 часа във фоайето на големия салон на читалище "Обеденение".

Трейлърът на романа е пуснат във Фейсбук страницата на библиотеката.

Вижте още

"Арда бокс" възпрепятстван да участва в Държавно лично първенство

Днес започва вторият кръг на Държавното лично първенство по бокс за ученици до 14 години. Макар че има добре подготвени състезатели, "Арда бокс" е в невъзможност да пътува за Горна Оряховица , поради липса на средства. Субсидията от общината отдавна е похарчена и треньорът Стоян Узунов бие отново тревога, чуйте го: "Лошото е, че нямаме..

публикувано на 14.10.19 в 13:17

Художниците ни канят на изложба, посветена на Деня на Кърджали

Дружеството на художниците в Кърджали подготвя традиционната изложба , посветена на Празника на града , 21 октомври . Тя ще бъде подредена в Артгалерия Дар в Керимовата къща и ще бъде открита на 16 октомври , сряда, в 17.30 часа. Галеристът Пенка Атанасова с още информация: "Художниците наистина сме вдъхновени да работим, първо, защото..

публикувано на 14.10.19 в 12:00

Ден на отворените врати за пръв път в болницата в Ардино

За първи път болницата в Ардино провежда на 16 октомври ден на отворени врати . Предвиждат се безплатни прегледи при специалисти, за които е необходимо предварително записване, и възможност хората да се запознаят с новата модерна апаратура и цялостното обновяване на сградния фонд на лечебното заведение. Повече за инициативата, казва..

публикувано на 14.10.19 в 09:31

Православната църква почита Света Петка

Православната църква отбелязва паметта на преподобна Параскева - Петка Търновска. Света Петка е една от най-почитаните светици не само у нас , но и в целия православен свят. На този ден хиляди поклонници се стичат в румънския град Яш, за да се поклонят пред мощите ѝ, които имат целителна сила. Света Параскева e живяла през 11-и век. Родена е в..

публикувано на 14.10.19 в 09:14

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев посети туристическото изложение в Смолян

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев и областният управител на Смолян посетиха щандовете на Международното туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“ където се събраха хотелиери, туроператори, представители на държавни институции и местните власт, неправителствени организации в туристическия бранш от..

публикувано на 13.10.19 в 10:49

Задържаха в Гърция автомобил с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.  Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не..

публикувано на 13.10.19 в 10:29
Каменната сватба

Поход до Каменнат сватба организира общинския съвет по наркотични вещества

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали е организатор на поход до Каменната сватба днес (13.10.2019). За първи път, заедно с четвъртокласниците до природния феномен ще се разходят и техните родители. 

публикувано на 13.10.19 в 10:23