Йоана Буковска-Давидова играе тази вечер в Кърджали

Снимка: Ани ПетроваТеатралната публика в Кърджали ще има възможност да гледа Йоана Буковска-Давидова на сцената на театъра. Тя играе в комедията "Мъжете предпочитат да излъжат" от френския автор Ерик Асус, която се поставя за първи път в България. Постановката на Драматичен театър "Невена Коканова" - Ямбол е тази вечер от 19 часа. Илияна Типова информира още: "Нищо не е такова каквото изглежда... И как да е иначе, когато за някои хора е жизнено важно да са винаги на границата на позволеното и непозволеното. Други пък обичат да си живеят вечно неудовлетворени от това, което имат. А трети толкова се страхуват от мнението на околните толкова, че биха прикривали същността си до края на дните си. Дали това се отнася само за мъжете? Едва ли, но щом гледате комедията "Мъжете предпочитат да излъжат" ще разберете, че ако на лъжата краката са къси, то тук тя със сигурност е стоножка! Иначе как ще успее да премине през толкова много забавни перипети, че и на жените да им е трудно да ѝ хванат края.

Пиесата се поставя за първи път в България".

Режисьор е Владимир Петков, сценограф - Жанета Иванова. В ролите играят Йоана Буковска - Давидова, Георги Ружичка, Яна Бобева, Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Волен Митев и Мария Панайотова.
 

Вижте още

Цвета Караянчева: Нямам съмнение, че правителството ще оцелее при вота на недоверие

Насроченият за сряда вот на недоверие няма да мине и кабинетът ще се запази. Това коментира в Кърджали председателят на парламента Цвета Караянчева. Според нея трусовете в Патриотичния фронт няма да се отразят на работата и ангажиментите, поети от коалиционните партньори:

публикувано на 22.10.18 в 13:56
zemedelie_subsidii_big

НАП в Хасково подканя земеделците

Миналият месец НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии, изплатени през 2017 година, които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци. 5 600 от тях са от Хасковския регион. Най-много отклонения бяха регистрирани в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани. Над 2 хиляди земеделци от..

публикувано на 22.10.18 в 11:55
Румен Гечев

Проф. Румен Гечев: Плоският данък задълбочава неравенството

Една от основните причини за задълбочаване на социалното разслоение е плоският данък. Това каза за Радио Кърджали проф. Румен Гечев, народен представител от БСП и бивш министър на икономиката. Той и други народни представители от групата бяха на посещение в Кърджали, за да представят проекта "Визия за България". Проф. Румен Гечев с подробностите:..

публикувано на 22.10.18 в 11:43

Ученик от Кърджали участва в престижен кулинарен конкурс

Ученик от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" участва в престижен кулинарен конкурс с рецепта от гурме кухнята. Идеята за ястието е на Благой Раков от 11 клас и преподавателя му Георги Гарабедян. Това е пилешко руле с българско зелено сирене, спанак, италиански канелони, къри и чили сос. Зеленото сирене се произвежда само в..

публикувано на 22.10.18 в 11:23

Деца от Жълтуша с медали от национално състезание

При изключителна конкуренция между 28 отбора от цялата страна учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Жълтуша се класираха на второ място и се окичиха със сребърните медали в националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. XVI-то национално ученическо състезание се проведе на 15-и и 16-и октомври 2018 г. в Стара Загора. В..

публикувано на 22.10.18 в 11:13

Над три милиона лева ще отидат при земеделците от Кърджали и Стамболово

Земеделци  и фирми от 54 села в община Кърджали могат да кандидатстват за средства с проекти в началото на 2019 година. Те ще получат помощ за техника, сушилни, къщи за гости, трайни насаждения, ако проектите им бъдат одобрени. Общият ресурс за 54-те села в община Кърджали и за община Стамболово е 3 млн. 708 хил. лева. Близо 860 хиляди лева от общо 3..

публикувано на 22.10.18 в 10:39

Общинските съветници гласуваха на тържествена сесия званието почетен гражданин на Кърджали

На тържествена сесия по случай Деня на Кърджали - 21 октомври общинските съветници гласуваха днес званието "почетен гражданин на Кърджали" на д-р Атанас Дафовски /посмъртно/. Със званието "почетен герб - златен" със заповед на кмета на Кърджали  бяха наградени д-р Иванка Овчарова и Теофана Текелиева.  На заседанието присъстваха председателят на..

публикувано на 21.10.18 в 11:40