Цвета Караянчева представя мотивите за промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното насилие

| обновено на 08.11.18 в 10:43
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се очаква да представи днес в правната комисия мотивите за промени в Наказателния кодекс, свързани с борбата срещу домашното насилие.
Измененията предвиждат до 5 години затвор за психически тормоз и преследване в условията на домашното насилие. Предвидено е тормозът извън семейството да се наказва със затвор до една година или пробация.
Законопроектът е свързан с предоставяне на всеобхватна и широка защита на жените и децата, както и мъжете - жертви на домашно насилие, поясни Караянчева, която е водещ вносител на промените.

Вижте още

Никола Чанев внесе жалба в Окръжна прокуратура срещу застрояването на парк "Простор"

Областният управител Никола Чанев внесе жалба в Окръжна прокуратура срещу заповедта на кмета Хасан Азис от 22 август т.г., с която се одобрява изменението на ПУП-а на парк „Простор“, заличава се УПИ IX, а на мястото на УПИ VIII се обособяват пет нови имота. В заповедта се посочва, че одобреният проект предвижда изграждане само на открити обекти..

публикувано на 16.11.18 в 17:28

Явор Божанков: Вдигането на данъка на старите коли няма да подобри качеството на въздуха

В страната липсва нормативен ред, посочени норми за екостандарта, при превишаването на които да бъде отказана регистрация на автомобилите. В България има само един газ-анализатор, който отчита екологичното замърсяване на колите, и той е дарениение на столичното управление на КАТ. Т.е. управлението не е направило нищо, за да спре замърсяващите..

публикувано на 16.11.18 в 16:05

Нова категорична победа за волейболистите на "Арда"

Нова категорична победа с 3:0 (12:25; 18:25; 15:25) извоюва като гост мъжкият отбор на волейболна Арда в мач срещу Строител-Пловдив в 5 кръг на първенството във Висшата лига, който се игра снощи – 15 ноември. Това става само дни след като нашите волейболисти сразиха и тима на Черноморец-Бяла. И в трите гейма момчетата на старши треньора Иван..

публикувано на 16.11.18 в 15:47

Патронен празник с ученическо самоуправление в СУ„Петко Р. Славейков“

По традиция всяка година на патронния си празник най-голямото училище в южна България „Петко Рачов Славейков“ преминава под ученическо самоуправление. Днес славейковци от Ученическия парламент получиха властта от директора си Милко Багдасаров, като неговата длъжност зае ученикът от 12 "а" клас Стамен Сарчев, настоящият председател на..

публикувано на 16.11.18 в 14:29

Готвят писмо с предложение новата спортна зала да бъде в центъра на Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис и представители на спортни клубове ще изпратят писмо с предложение до премиера Бойко Борисов, новата спортна зала в Кърджали да бъде изградена в центъра на Кърджали - близо до новия мост или стадион "Горубсо". Освен до премиера, предложението ще бъде изпратено до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и до..

публикувано на 16.11.18 в 14:05

Християнският отговор на агресията тази неделя във "Вяра и живот"

 В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми ще търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред чуйте разговора с пастор Теодор Опренов от "Християнсата мотористка организация - за това как можем чрез християнската си вяра да ратуваме за повече човеколюбие и..

публикувано на 16.11.18 в 10:50

"Вяра и живот" представя християнския отговор на агресията

В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред ще чуете разговор с пастор Теодор Опренов от "Християнската мотористка организация" - за това как можем чрез вярата да ратуваме за повече човеколюбие и разбирателство по..

публикувано на 16.11.18 в 10:47