Кметът Айдън Осман обсъди зимното почистване със селските управници

На прага на зимния сезон кметът на община Черноочене Айдън Осман заедно със своя екип проведе работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места.
Разяснени бяха правомощията им относно осъществяването на контрол по чистота, опазване на обществения ред и др.
Айдън Осман запозна присъстващите със сключените договори за зимно снегопочистване и поддържане на пътищата и поиска засилен контрол над изпълнителите.
Общинският кмет прикани селските управници да съдействат на населението на селата Черноочене, Пряпорец, Среднево, Нови пазар и Каблешково при приемане на новата кадастрална карта за да няма неточности.
Кметовете на населените места поставиха въпроса и за снабдяването на населението с дърва за огрев.
Срещата бе не само информативна, но целеше кметовете на населени места да поемат своята отговорност не само като разрешаване на належащи проблеми по селата, но и за изпълняване на приходната част в общинския бюджет, информират от общинската администрация в Черноочене.

Вижте още

Явор Божанков: Вдигането на данъка на старите коли няма да подобри качеството на въздуха

В страната липсва нормативен ред, посочени норми за екостандарта, при превишаването на които да бъде отказана регистрация на автомобилите. В България има само един газ-анализатор, който отчита екологичното замърсяване на колите, и той е дарениение на столичното управление на КАТ. Т.е. управлението не е направило нищо, за да спре замърсяващите..

публикувано на 16.11.18 в 16:05

Нова категорична победа за волейболистите на "Арда"

Нова категорична победа с 3:0 (12:25; 18:25; 15:25) извоюва като гост мъжкият отбор на волейболна Арда в мач срещу Строител-Пловдив в 5 кръг на първенството във Висшата лига, който се игра снощи – 15 ноември. Това става само дни след като нашите волейболисти сразиха и тима на Черноморец-Бяла. И в трите гейма момчетата на старши треньора Иван..

публикувано на 16.11.18 в 15:47

Патронен празник с ученическо самоуправление в СУ„Петко Р. Славейков“

По традиция всяка година на патронния си празник най-голямото училище в южна България „Петко Рачов Славейков“ преминава под ученическо самоуправление. Днес славейковци от Ученическия парламент получиха властта от директора си Милко Багдасаров, като неговата длъжност зае ученикът от 12 "а" клас Стамен Сарчев, настоящият председател на..

публикувано на 16.11.18 в 14:29

Готвят писмо с предложение новата спортна зала да бъде в центъра на Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис и представители на спортни клубове ще изпратят писмо с предложение до премиера Бойко Борисов, новата спортна зала в Кърджали да бъде изградена в центъра на Кърджали - близо до новия мост или стадион "Горубсо". Освен до премиера, предложението ще бъде изпратено до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и до..

публикувано на 16.11.18 в 14:05

Християнският отговор на агресията тази неделя във "Вяра и живот"

 В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми ще търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред чуйте разговора с пастор Теодор Опренов от "Християнсата мотористка организация - за това как можем чрез християнската си вяра да ратуваме за повече човеколюбие и..

публикувано на 16.11.18 в 10:50

"Вяра и живот" представя християнския отговор на агресията

В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред ще чуете разговор с пастор Теодор Опренов от "Християнската мотористка организация" - за това как можем чрез вярата да ратуваме за повече човеколюбие и разбирателство по..

публикувано на 16.11.18 в 10:47

Представители на спортните клубове и кметът на Кърджали обсъждат локацията на новата спортна зала

Днес, 16 ноември от 11 часа кметът на Кърдали Хасан Азис ще се срещне с представителите на спортните клубове в Кърджали. Те ще коментират предложението на кмета новата спортна зала в Кърджали да бъде изградена в парк Арпезос север или в парк Арпезос  юг.  Както е известно, изграждането на залата е финансирано от правителството с близо 4 млн. лева. Беше..

публикувано на 16.11.18 в 10:46