Вили Бонина: Полицията е моето второ семействоБългарската полиция отбелязва днес професионалния си празник. Честването на 8 ноември - Архангеловден, е въведено през 1924 г. За определяне на светеца-патрон е потърсена  консултация от Светия синод, който дава писмено становище, в което се казва:  "Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда на патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”. Поздрав към полицаите от областната дирекция на МВР в Кърджали отправи тяхната колежка Вили Бонина, която гостува в студиото на Радио Кърджали: "Колегите са моето второ семейство. Аз прекарвам доста време с тях, повече време с тях, отколкото с близките ми. Полицейската работа е една от най-трудните и отговорни професии. Българските полицаи защитават законността и правовия ред в страната, често рискувайки живота си. Затова искам да използвам възможността да поздравя всички колеги по случай професионалния празник на полицията, 8 ноември, като им пожелая на тях и на техните семейства преди всичко здраве, много лични и професионални успехи". "Асоциирам празника с професионализма и усилията на служителите на МВР за осигуряване на спокойствието и сигурността на гражданите. В чисто човешки план го асоциирам с това да мога да помогна на някой гражданин, да се почувствам удовлетворена от добре свършената работа. Започнах работа в системата на МВР през 2009-а година. Лечението ми беше лично, точно в този момент за мен беше важно, да имам работа в перспектива". За мястото на жената в състава на полицията: "Категорично има място за жените в полицията. В ежедневната ни работа се сблъскваме с различни ситуации и понякога е важен подходът на жена-полицай, за да бъдат постигнати по-добри резултати. Хората са по-словоохотливи пред жена, отпускат се, склонни са да искрени". Според Вили Бонина женската интуиция също намира място в полицейската работа и определено я улеснява.

Чуйте целия разговор на Станислава Георгиева със служителя на ОД на МВР в Кърджали Вили Бонина.


Вижте още

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Тази неделя, „на чаршията” чухме разказ от първо лице за преживяването да оцелееш в атентат. За преживения ужас на 11 декември в Страсбург говори журналистът от Радио Кърджали Божидар Чолаков.

публикувано на 17.12.18 в 14:05

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед: Напролет започваме пълна реконструкция на градския площад

Разговорът на Петя Тенева с кмета на община Крумовград Себихан Мехмед бе част от инициативата за поредица срещи с общинските кметове в областта за работата им през отминаващата 2018 година. Какво се случи през нея в Крумовград и какво предстои през идващата 2019-а? Това беше един от въпросите към общинския кмет. Какви строително-монтажни работи..

публикувано на 17.12.18 в 12:39
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева в студиото на Радио Кърджали

В студиото на Радио Кърджали Красимир Ангелов разговаря с председателя на Народното събрание и депутат от ГЕРБ от кърджалийския избирателен район Цвета Караянчева. Акцентите, които обсъдиха са промените в изборното законодателство и идеята на президента Румен Радев за видеонаблюдение и машинно гласуване на изборите. Машинното гласуване ще бъде..

публикувано на 17.12.18 в 11:37

Коледна комета в небето тази нощ

Най-ярката комета за тази година ще премине най-близо до Земята тази нощ, 16 декември. Това е кометата 46Р/Виртанен. На цвят тя е синкава и има малка тънка опашка. Кометата е с орбитален период около Слънцето от 5 години и 4 месеца. Спада към семейството комети на Юпитер, затова орбитата й и орбиталният ѝ период не са постоянни величини, а зависят..

публикувано на 16.12.18 в 13:37

"Интернешънъл Пауър Съплай" стана инвеститор на годината в област Кърджали

"Интернешънъл Пауър Съплай"  АД стана инвеститор на годината в класацията на КРИБ - Кърджали за 2018-та. Управителят й Вели Шакир получи наградата от председателя на бизнес организацията Лазар Попов и връчи от своя страна сертификата на фирмата за инвеститорски клас "А" на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. "Интернешънъл Пауър Съплай" АД ще..

публикувано на 14.12.18 в 14:51

Кметът на Ардино Ресми Мурад: Най-важните ни проекти са свързани с пряката грижа към хората

Кметът на община Ардино Ресми Мурад бе гост в студиото на радио Кърджали като част от поредицата интервюта с общинските ръководители в края на 2018-а. Той обобщи как е  преминала за общината изтичащата година, за успехите, проблемите и решенията им, както и за някои проекти - настоящи и бъдещи. Използва ефира на радиото и за да поздрави своите..

публикувано на 13.12.18 в 13:24

Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман: Водим преговори с фирма за преработка на тютюн

В студиото на сутрешния блок "След първото кафе" на радио Кърджали с водещ Валентина Иванова гостува кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман като част от поредицата от интервюта с кметове на областта в края на 2018-а година. Поводът бе да сподели за хубавите и лошите неща за общината, за реализираните, но и за нерелеазираните проекти и идеи. Част..

публикувано на 11.12.18 в 12:47