Направиха първата копка за защитна дига на река Крумовица


Областният управител Никола Чанев и кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, направиха символична първа копка на защитна дига на река Крумовица. Обектът се намира срещу бензиностанцията на входа на Крумовград. Общата стойност на проекта е в размер на 11 млн 499 хил и 960 евро. Дарина Стоянова с подробностите:

"Обектът е част от съвместен българо-гръцки проект за превенция на наводненията и повишаване на устойчивостта към бедствия в речните басейни на Струма, Арда и Марица, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег  Гърция - България. Областна администрация Кърджали е партньор по проекта, заедно с областите Хасково, Смолян и Благоевград от българска страна и Регион Централна Македония, Регион Източна Тракия и Македония и децентрализираната администрация на Македония и Тракия от гръцка страна. Общият бюджет на областна администрация на Кърджали по този проект е 1 млн. и 90 хиляди евро в това число и националното съфинансиране от 163 хиляди и 500 евро. На събитието областният управител каза, че се решава сериозен проблем на района и, че заедно с ремонта на пътя за Ивайловград, районът става по-лесно достъпен. Кметът на Крумоврад Себихан Мехмед подчерта, че се решава един сериозен проблем, който е от години, защото пътят е връзката на община Крумовград с областния център".

Вижте още

Румен Радев наложи вето върху по-високия данък за старите коли

Президентът Румен Радев наложи вето върху текстове от промените в Закона за корпоративното подоходно облагане. Държавният глава не е съгласен с данъка върху моторните превозни средства , чиято уредба няма да стимулира замяната на старите автомобили с по-нови и няма да доведе до екологичен ефект. Радев смята, че приетите правила ще стоварят..

публикувано на 13.11.18 в 16:50

Гигантски тикви растат в Чорбаджийско

Гигантски тикви растат край Кирково . Плодовият зеленчук от сорта Симона отглежда биопроизводителят Ерджан Осман от село Чорбаджийско. Само с една може да се нахрани цяла детска градина, казва сладкодумният зеленчукопроизводител, който е на пазара и в летните жеги, и в студа. Сортът според него е подходящ както за печене, така и за баници и..

публикувано на 13.11.18 в 16:39

Деца футболисти подкрепиха "Арда" на стадион "Васил Левски"

40 футболисти от детския отбор на ФК "Родопи" - Момчилград бяха най-сериозната агитка на Националния стадион "Васил Левски" в София по време на последния мач на "Арда" с ЦСКА, завършил 0:0 . Община Момчилград осигури превоз до столицата за младите спортисти и треньорите им, а президентът на кърджалийския клуб Петър Пешев им подари билети за мача ...

публикувано на 13.11.18 в 15:39

Митничари на "Капитан Андреево" задържаха две костенурки от защитен вид

Две сухоземни костенурки от защитения вид шипобедрена са задържани на митнически пункт „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, съобщи РИОСВ-Хасково . Костенурките са били пренасяни от турски гражданин и неговата майка, пътуващи през България за Германия. По думите им животните са били подарък за децата им. РИОСВ-Хасково обяви в..

публикувано на 13.11.18 в 14:18

Арда бокс се подготвя за последното състезание за годината

Състезатели от Арда бокс вземат участие в  последното състезание за тази година, включено в календара на Федерацията по бокс . От днес  те са в Плевен и ще се състезават в кръг от Републиканското първенство за юноши младша възраст до 16 години, съобщи треньорът Стоян Узунов. "Това е последното за тази година състезание, като се надявам, ако..

публикувано на 13.11.18 в 14:13

Инж. Илия Гърков с престижна награда за инвестиции и дарителство

Инженер Илия Гърков, изпълнителен директор на златодобивна компания, свързана с Родопите, бе един от претендентите в конкурса "Мениджър на годината" за 2018-та. На бляскава церемония в Националната опера снощи се проведе награждаването на най-добрите мениджъри в България . Инженер Гърков получи новоучредената награда на името професор..

публикувано на 13.11.18 в 13:52

ЦСКА 1948 и Арда не излъчиха победител

Дербито от 14-тия кръг на Втора лига между отборите на ЦСКА 1948 и АРДА не успя да излъчи победител, като двете единайсеторки завършиха наравно 0 на 0 . Срещата се игра на националния стадион „Васил Левски“ , а футболистите на Стойчо Стоев бяха подкрепяни от най-верните си привърженици. Ето как коментира двубоя старши треньора на Арда..

публикувано на 13.11.18 в 10:49