Направиха първата копка за защитна дига на река Крумовица


Областният управител Никола Чанев и кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, направиха символична първа копка на защитна дига на река Крумовица. Обектът се намира срещу бензиностанцията на входа на Крумовград. Общата стойност на проекта е в размер на 11 млн 499 хил и 960 евро. Дарина Стоянова с подробностите:

"Обектът е част от съвместен българо-гръцки проект за превенция на наводненията и повишаване на устойчивостта към бедствия в речните басейни на Струма, Арда и Марица, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег  Гърция - България. Областна администрация Кърджали е партньор по проекта, заедно с областите Хасково, Смолян и Благоевград от българска страна и Регион Централна Македония, Регион Източна Тракия и Македония и децентрализираната администрация на Македония и Тракия от гръцка страна. Общият бюджет на областна администрация на Кърджали по този проект е 1 млн. и 90 хиляди евро в това число и националното съфинансиране от 163 хиляди и 500 евро. На събитието областният управител каза, че се решава сериозен проблем на района и, че заедно с ремонта на пътя за Ивайловград, районът става по-лесно достъпен. Кметът на Крумоврад Себихан Мехмед подчерта, че се решава един сериозен проблем, който е от години, защото пътят е връзката на община Крумовград с областния център".

Вижте още

10 бебета проплакаха в болницата в Момчилград от началото на годината

10 са новородените в многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград от началото на тази година. Това отчетоха от здравното заведение в Деня на родилната помощ. По повод празника в родилно отделение получиха цветя и поздрави от ръководството на община Момчилград.  Първото, проплакало в болницата бебе, е..

публикувано на 21.01.19 в 16:29

В болницата в Кърджали отбелязаха Бабинден

Днес, 21 януари, отбелязваме Деня на родилната помощ, известен като Бабинден. Празникът, посветен на всички специалисти, които помагат при раждането на дете, беше отбелязан в много болници в страната, също и в акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали.  На празника в отделението в Кърджали присъстваха..

публикувано на 21.01.19 в 13:46

Грипна епидемия в Кърджали няма да бъде обявена тази седмица

Тази седмица грипна епидемия в Кърджали няма да бъде обявена. Резултатите на Регионалната здравна инспекция в Кърджали, относно референтните стойности за грип и остри респираторни заболявания са 187,58 на 10 000 души за изминалата седцмица.  С около 40 души са се увеличили заболелите спрямо предишната седмица. Това съобщи д-р Виктор Кирчев,..

публикувано на 21.01.19 в 11:57

Всички селски кметове имат искания към общината

Всички кметове на населени места  в община Кърджали имат искания към общината, свързани с водоснабдяване и благоустрояване на улици, заяви председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа. Надявам средствата в бюдет 2019 да бъдат разпределени справедливо, каза той и напомни, че в в община Кърджали има 94 кметства и над 117 населени места. Повече в звуковия..

публикувано на 21.01.19 в 11:26

В Крумовград започва изследване на над сто души за трихинелоза

Днес, 21 януари 2019 г., в Крумовград започва изследване на над сто души за трихинелоза. Те трябва да отидат в кабинетите на личните си лекари, за да им вземат кръв. Изследването е безплатно за тях. Досега няколко души са направили теста по-рано и при някои от тях той е бил позитивен за трихинелоза, защото не са взели профилактично антипаразитното..

публикувано на 21.01.19 в 11:04

Четири предложения към бюджета внесе СУ "Владимир Димитров-Майстора"

Четири предложения за финансиране на ремонтни дейности направи Обществения съвет на Средно училище "Владимир Димитров - Майстора". Председателят на Съвета Маргарита Павлова настоява те да станат част от бюджета на община Кърджали за 2019 година. Всичките са свързани с подобряване на инфраструктурата в училището: подмяна на ел.инсталацията,..

публикувано на 21.01.19 в 10:48

Улици в Кърджали ще придобият нова визия

15 улици в областния център Кърджали през тази година ще придобият нов облик по проект, финансиран с европейски средства. Над 14 милиона лева европейско финансиране влизат в проекти на община Кърджали за 2019 година.  Обновяването на улиците ще бъде извършено до март 2021 година.  "Тази година по европейски средства предвиждаме да..

публикувано на 20.01.19 в 15:02