Направиха първата копка за защитна дига на река Крумовица


Областният управител Никола Чанев и кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, направиха символична първа копка на защитна дига на река Крумовица. Обектът се намира срещу бензиностанцията на входа на Крумовград. Общата стойност на проекта е в размер на 11 млн 499 хил и 960 евро. Дарина Стоянова с подробностите:

"Обектът е част от съвместен българо-гръцки проект за превенция на наводненията и повишаване на устойчивостта към бедствия в речните басейни на Струма, Арда и Марица, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег  Гърция - България. Областна администрация Кърджали е партньор по проекта, заедно с областите Хасково, Смолян и Благоевград от българска страна и Регион Централна Македония, Регион Източна Тракия и Македония и децентрализираната администрация на Македония и Тракия от гръцка страна. Общият бюджет на областна администрация на Кърджали по този проект е 1 млн. и 90 хиляди евро в това число и националното съфинансиране от 163 хиляди и 500 евро. На събитието областният управител каза, че се решава сериозен проблем на района и, че заедно с ремонта на пътя за Ивайловград, районът става по-лесно достъпен. Кметът на Крумоврад Себихан Мехмед подчерта, че се решава един сериозен проблем, който е от години, защото пътят е връзката на община Крумовград с областния център".

Вижте още

АРДА се изправя срещу Лудогорец 2 за нови три точки в актива си

Футболистите на АРДА заминаха за Разград . Днес, на Цветница, те се изправят срещу Лудогорец 2 , в мач от 25 кръг на Втора професионална лига. Старши треньорът на АРДА Стамен Белчев взе на лагер 19 футболисти , като основният състав ще бъде обявен преди двубоя. Срещата от XXV кръг на Втора лига е от 17:00 часа на стадион „Гнездо на орли“, в неделя..

публикувано на 21.04.19 в 09:58

Минифутболът в Кърджали с четирима лицензирани съдии

Четирима са лицензираните съдии, които ръководят мачовете в областната организация на Българската асоциация по мини футбол. Дори два от тях реферират двубои в Шампионската лига. "Съдиите, които ръководят нашите срещи са от Областния съвет на БФС към Кърджали. Те са момчета, които не са от вчера във футбола. Занимават се със съдийство от много години...

публикувано на 21.04.19 в 09:49

Цветница е

Днес православната църква почита един от големите християнски празници - Вход Господен в Йерусалим. Няколко дни преди Своята кръстна смърт, Иисус Христос влязъл тържествено в свещения град. Посрещнало го многолюдно множество с радостни викове и развети палмови клонки след като възкресил Лазар предния ден. У нас празникът е..

публикувано на 21.04.19 в 09:25

Кърджалийци се включиха в пролетното почистване

Днес /20 април/ десетки кърджалийци участваха в пролетното почистване в община Кърджали. Цяла седмица продължи акцията  - досега най-активно се включиха учебните заведения. Председателят на обществения съвет към местния парламент в Кърджали Милан Миланов: "Имам поглед върху Яворов. Свършиха чудесна работа. Дворът им беше много замърсен, около..

публикувано на 20.04.19 в 14:21

Лазаровден е!

Православната църква отбелязва църковния празник Лазаровден. Той винаги е в предпоследната събота преди Великден. На Лазаровден се откъсват зелени върбови клонки, които се слагат на вратите на следващия ден — Връбница (Цветница). Лазаровден е християнски празник. Когато Лазар умира, четири дни след неговата смърт той е възкресен от Иисус. Името на..

публикувано на 20.04.19 в 13:46

Навършват се 143 години от Априлското въстание

Днес се навършват 143 години от Априлското въстание, което избухва в Копривщица на 20 април /стар стил/ 1876 г. Организирано е от Българския революционен централен комитет.  По план е трябвало да започне на 1 май 1876 г., но избухва предсрочно на 20 април заради предателство. Подготовката е осуетена от османските власти.  От 95 въстанали села и..

публикувано на 20.04.19 в 13:31

Съборени са стълбове след бурята в Кърджали

Нямаме данни за бедстващи села, за хора или за по-сериозни нанесени щети на инфраструктурата в област Кърджали. Това каза за Радио Кърджали областният управител Никола Чанев по повод бурята, която се разрази в късния следобед вчера и допълни: "Единствено в град Кърджали имаше съборени няколко електрически стълба, на което е сложено уличното..

публикувано на 20.04.19 в 13:18