Старши комисар Венцислав Момчилов: Професията на полицая е белязана с големи изисквания

В деня на свети Архангел Михаил пазителите на закона, реда и спокойствието в обществото ни - българските полицаи, отбелязват своя професионален празник. По този повод директорът на областната дирекция на МВР  в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов отправя поздравление към полицейските служители за усилията им да бъдат в крак с очакванията на обществото, да пазят живота, имуществото и сигурността на гражданите.
Професията на полицая е белязана с големи изисквания, защото хората са изключително чувствителни към нередностите в обществото не само когато бъдат засегнати личните им права и законни интереси, но и когато престъпните посегателства нараняват чувството им за справедливост. Затова изразявам дълбокото си удовлетворение от Вашите усилия да отговаряте със своята работа пред всеки един гражданин, който е потърсил помощта ви, на тези високи стандарти, които Ви поставя професионалното поприще.
Желая Ви здраве, благополучие и много успехи занапред. Изразявам своята благодарност и към Вашите семейства, без чието разбиране и подкрепа не бихте могли да постигнете добрите резултати във Вашата професия, за която много често няма почивни дни и работно време, се казва в поздравлението на старши комисар Венцислав Момчилов към полицейските служители от региона.

Вижте още

Тече срокът за подмяна или пренастройване на касовите апарати

Започна да тече срокът, в който регистрираните по ДДС търговци трябва да сменят или пренастроят своите касови апарати. Той е до 31 март 2019 г. Търговците недоволстват, че сервизните фирми нямат яснота за всички изисквания на промените. Как Националната агенция по приходите се справя в тази ситуация, отговаря Елена Манолова, експерт "Комуникации" в..

публикувано на 23.01.19 в 14:06

Стачката на гръцките пощенски служители предизвика забавяне в пратките

Пощенският оператор в Гърция уведомява, че поради провеждана 24-часова стачка на 23 януари 2019 г. пощенските услуги в страната на този ден са преустановени. Това съобщиха от Български пощи. Стачката на гръцките пощенски служители ще наложи забавяне на пратките. 

публикувано на 23.01.19 в 11:53

"Арда" излиза във втора контрола срещу "Димитровград"

В 11 часа днес футболистите на „Арда“ излизат на стадиона в Момчилград във втора контролна среща, част от зимната им подготовка. Противникът е отборът на Димитровград  В първата контрола "Арда" извоюва класическа победа с 3:0 срещу „Хасково“. От 26 януари до 15 февруари състезатели и треньори заминават за Турция, където ще проведат лагер в курорта..

публикувано на 23.01.19 в 11:11

Грипна епидемия в Кърджали

Регионалната здравна инспекция в Кърджали обяви грипна епидемия от утре, 24 януари. В момента в инспекцията продължават да събират последни данни за заболяeмостта от днешния ден. Грипната ваканция ще бъде 7-дневна - от 24 януари до 30 януари (включително) . Радио Кърджали ще следи темата.

публикувано на 23.01.19 в 09:58

Отборът по водна топка на Арда заминава за Бургас

Ватерполистите на "Арда" Кърджали на възраст деца 2006 г. заминават на Държавно първенство по водна топка. Състезанието ще се проведе в Бургас на 26 и 27 януари. В него ще вземат участие отбори от Бургас, Варна и София. Това каза за Радио Кърджали треньорът по водна топка Иван Кръстев и добави:  "Повечето от момчетата ще участват за първи път на..

публикувано на 22.01.19 в 10:57

Кърджали чества 141 години от освобождението си от османско владичество

Днес, 22 януари се навършват 141 години от освобождението на Кърджали в хода на Руско- турската освободителна за българския народ война. Годишнината ще отбележат ученици от СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, под ръководството на преподавателя по история Димитър Димов с кратка музикална програма пред Паметника на руския воин в 11.00 ч...

публикувано на 22.01.19 в 09:22

10 бебета проплакаха в болницата в Момчилград от началото на годината

10 са новородените в многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград от началото на тази година. Това отчетоха от здравното заведение в Деня на родилната помощ. По повод празника в родилно отделение получиха цветя и поздрави от ръководството на община Момчилград.  Първото, проплакало в болницата бебе, е..

публикувано на 21.01.19 в 16:29