Старши комисар Венцислав Момчилов: Професията на полицая е белязана с големи изисквания

В деня на свети Архангел Михаил пазителите на закона, реда и спокойствието в обществото ни - българските полицаи, отбелязват своя професионален празник. По този повод директорът на областната дирекция на МВР  в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов отправя поздравление към полицейските служители за усилията им да бъдат в крак с очакванията на обществото, да пазят живота, имуществото и сигурността на гражданите.
Професията на полицая е белязана с големи изисквания, защото хората са изключително чувствителни към нередностите в обществото не само когато бъдат засегнати личните им права и законни интереси, но и когато престъпните посегателства нараняват чувството им за справедливост. Затова изразявам дълбокото си удовлетворение от Вашите усилия да отговаряте със своята работа пред всеки един гражданин, който е потърсил помощта ви, на тези високи стандарти, които Ви поставя професионалното поприще.
Желая Ви здраве, благополучие и много успехи занапред. Изразявам своята благодарност и към Вашите семейства, без чието разбиране и подкрепа не бихте могли да постигнете добрите резултати във Вашата професия, за която много често няма почивни дни и работно време, се казва в поздравлението на старши комисар Венцислав Момчилов към полицейските служители от региона.

Вижте още

Безплатен транспорт за мача на Арда с Лудогорец II

Кметът Хасан Азис и общинска администрация Кърджали осигуряват безплатен транспорт за феновете на АРДА за мача с Лудогорец 2.  Автобусът ще потегли от паркинга на АРЕНА АРДА в неделя ( 21 април) от 10.00 часа.  Записвания на телефон 0889 73 50 73 – Бейтула Кумит. АРДА гостува на вторият отбор на „орлите“, в мач от 25 кръг на Втора професионална лига...

публикувано на 19.04.19 в 17:35
РД Пожарна безопасност и защита на населението, демонстрации, Снимка: Ваня Минева

Седем отбора мерят сили за областен първенец в ученическото състезание за защита при бедствия, пожари и аварийни ситуации

  На 24 април от 10,30 ч. в ОДК-Кърджали ще се проведе областният кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – Кърджали 2019“ . Участие ще вземат 7 отбора, класирали се на първо място в общинския кръг на ученическото състезание. Целите са  да се провери нивото на придобитите през основния курс на..

публикувано на 19.04.19 в 16:27

Проф.д-р Жени Стайкова за програма СИНДИ: Здравното поведение на кърджалийци се е подобрило

Програма СИНДИ и Обществената коалиция за здраве в Кърджали отбелязват 20 години от създаването си. Тържеството е днес следобед от 17 часа в театъра в Кърджали. Предвидени са събрание, представяне на юбилейна книга и концерт на детски формации. Освен че остана един от двата български града, в които програмата работи, вече като общинска, Кърджали може..

публикувано на 19.04.19 в 15:50

Пак наложиха 10 000 лева гаранция на Лютви Местан

С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали на 19.04.2019 г. по отношение на Лютви Местан, обвиняем за извършено престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК, е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Това съобщи Пресцентърът на Апелативна..

публикувано на 19.04.19 в 13:16
Среща на ученици с европредседатели в София

В Кърджали се провежда Граждански диалог на тема "Образование"

Граждански диалог на тема „Образование“ ще се проведе в Кърджали на днес, 19 април, от 16 часа в салона на читалище „Обединение“. Гости на форума ще бъдат председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на образованието Красимир Вълчев. Домакин на събитието ще бъде областният управител Никола Чанев. В дискусията ще вземат участие..

публикувано на 19.04.19 в 10:49

Регионалната библиотека в Кърджали стана на 60 години

На 20 април Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" в Кърджали навършва 60 години от създаването си. Днес тя обслужва над 3500 регистрирани читатели и съхранява повече 270 хиляди библиотечни единици фонд. Повече от Уляна Ганева, директор на библиотеката, в звуковия файл. Уляна Ганева: Библиотеката не е само място за съхранение на книги. Библиотеката..

публикувано на 19.04.19 в 10:16

Двама от област Кърджали стигнаха до Националната олимпиада по астрономия

Тази вечер в Стара Загора се открива Третия кръг на националната олимпиада по астрономия за ученици от 7 до 12 клас. Близо 100 деца от цялата страна са се преборили с конкуренцията и са се класирали за състезанието. Двама са представителите от област Кърджали - седмокласничката Николина Маджарова от СУ "Васил Левски" в Крумовград и Ради Митрев,..

публикувано на 19.04.19 в 10:05