Старши комисар Венцислав Момчилов: Професията на полицая е белязана с големи изисквания

В деня на свети Архангел Михаил пазителите на закона, реда и спокойствието в обществото ни - българските полицаи, отбелязват своя професионален празник. По този повод директорът на областната дирекция на МВР  в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов отправя поздравление към полицейските служители за усилията им да бъдат в крак с очакванията на обществото, да пазят живота, имуществото и сигурността на гражданите.
Професията на полицая е белязана с големи изисквания, защото хората са изключително чувствителни към нередностите в обществото не само когато бъдат засегнати личните им права и законни интереси, но и когато престъпните посегателства нараняват чувството им за справедливост. Затова изразявам дълбокото си удовлетворение от Вашите усилия да отговаряте със своята работа пред всеки един гражданин, който е потърсил помощта ви, на тези високи стандарти, които Ви поставя професионалното поприще.
Желая Ви здраве, благополучие и много успехи занапред. Изразявам своята благодарност и към Вашите семейства, без чието разбиране и подкрепа не бихте могли да постигнете добрите резултати във Вашата професия, за която много често няма почивни дни и работно време, се казва в поздравлението на старши комисар Венцислав Момчилов към полицейските служители от региона.

Вижте още

Кърджалийци на протеста: Искаме по-високи доходи

Протестите срещу ниските доходи продължиха тази вечер в много градове в страната.  Майки на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, продължават да се събират всяка вечер пред Министерския съвет, докато оставката на вицепремиера Валери Симеонов не бъде утвърдена от Народното събрание. Те блокираха закратко булевардите „Цар Освободител“ и „Васил..

публикувано на 19.11.18 в 20:57

Протестът започна в Кърджали

Преди трийсетина минути започна протестът в областния център. Стотина души, повечето млади хора, се събраха пред паметника на Апостола под звуците на Бела съм, бела, юначе.  Две деца поднесоха венец, а после протестиращите тръгнаха по бул. "България" към автогарата. Ще продължим към кв. "Веселчане", "Възрожденци" и обратно към центъра на града, съобщи..

публикувано на 19.11.18 в 19:22

Политологът Евгений Дайнов ще представи последната си книга в Кърджали

В четвъртък, 22 ноември, Гражданско сдружение „Форум“ е поканило политолога Евгений Дайнов да представи своята последна книга, съобщи Елена Шукерска, председател на Сдружението. В Клуб „Френдс“ от 18 часа ще се припомнят събитията от зимата на 1997 до пролетта на 2017 г., които са включени в третия том от поредицата „Записки по революцията“.  Елена..

публикувано на 19.11.18 в 16:14

Санкции грозят участници в протеста

35 полицаи от управленията в Момчилград и Кърджали са участвали в охраната на обществения ред при проведените протести в неделя, 18 ноември. Няма извършени груби нарушения на реда. Служители на Пътна полиция разполагат със снимков материал на автомобили на пътното платно в района на спирка „Джебел“, които за кратко време са пречили на движението. След..

публикувано на 19.11.18 в 12:35

Предлагат новата спортна зала да е в центъра на Кърджали

Днес беше изпратено открито писмо от представителите на спортните клубове на територията на община Кърджали и кмета на общината Хасан Азис до премиера Бойко Борисов, до Красен Кралев, министър на младежта и спорта, до Никола Чанев, областен управител на  област Кърджали, до  Раиф Мустафа,  председател на Общински съвет – Кърджали, съобщиха от..

публикувано на 19.11.18 в 11:31

Кърджалийци могат да ползват пистата на стадиона

Кърджалийци вече могат да ползват пистата на стадиона. Строително-монтажните работи са приключили, настилката е положена. Не е нужно да искат разрешение, заяви президентът на ПФК"Арда 1924" Петър Пешев. Те могат да тренират на пистата от 7до 9 часа и от 18 до 20 часа. Петър Пешев: 

публикувано на 19.11.18 в 11:10

Диана Овчарова получи отличието "Кмет на гражданите"

Диана Овчарова, кмет на Ивайловград, получи една от най-ценните и престижни награди сред всички категории в конкурса Кмет на годината за 2018. Това е призът "Кмет на гражданите" за малка община, който се излъчва чрез онлайн гласуване. Националният конкурс традиционно бе организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Подробности от Диана..

публикувано на 19.11.18 в 10:33