Писмо до Дядо Коледа


Остават точно 20 дни до Коледа. Белобрадият старец вече няма търпение да изпълни желанията на децата, които му изпратят писма. Затова в пощенските клонове в страната има специална кутия за писма до Дядо Коледа. За да ги получи той, посланията трябва да бъдат адресирани до него, да бъде посочен точен адрес на подателя и да се сложи марка от 65 стотинки. Така малките адресанти ще получат и отговор. Писмата, изпратени до 12 декември, участват в конкурс на български пощи и децата с най-красиви писма ще получат награда. Илияна Типова се разходи из Кърджали и попита децата, какво писмо са написали или ще напишат до Дядо Коледа. 
Има място, където коледните чудеса, които гледаме по телевизията, се случват реално. Играещи деца със зачервени бузи, коледни песни и звънтящи камбани, стотици хора, сгряващи се с приказни емоции от минусовите температури. Това може да се види само в Лапландия, където живее не кой да е, ами самият Дядо Коледа.
Хиляди туристи, привлечени от възможността да посетят това място, се наслаждават на компанията на Дядо Коледа през цялата година. Той постоянно приема малки и големи, за да чуе какви са техните желания и за да се снима с тях.
Местни хора обаче твърдят, че истинската работилница, където елфите неспирно се трудят и правят играчки за децата, се намира дълбоко в недрата на планината. Според легендата, до нея може да се стигне по заплетени тайни тунели, за които знаят само Дядо Коледа, елфите и Баба Коледа. 
В студиото на Радио Кърджали сме поканили Дядо Коледа. 
Чуйте повече в звуковия файл. 


Вижте още

„На чаршията, в чата" с Галина Стефанова

Тази седмица си говорихме за подаръците. Стана ясно, че най-скъпи са нематериалните. Научихме и за една инициатива, която организира за децата в неравностойно положение една майка, кърджалийката  Шенай Мехмедали. Как можете да помогнете да се случи това добро дело, чуйте.

публикувано на 09.12.18 в 18:20

"Свръхчовекът с Георги Ненов" - подкастът на вдъхновителите

В бизнесинкубатора в Кърджали се проведе среща "Свръхчовекът с Георги Ненов". Тя бе организирана от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно информационния център в Кърджали. На нея присъстваха хора, които са успели да преодолеят наркотичната си зависимост и вече водят ползотворен начин на живот. Те споделиха своите вдъхновяващи истории..

публикувано на 07.12.18 в 14:08

Акция "Изработване на къщи за бездомните кучета и котки"

Във фейсбук се организира благотворителна акция "Изработване на къщи за бездомните кучета и котки" в Кърджали. Организаторите на събитието призовават всеки, който може да помогне да дойде пред Паметника на Васил Левски на 8 декември от 12 часа. Текстът към събитието гласи: "Казват,че по Коледа добрините и вълшебствата се случват! Призовавам всички..

публикувано на 07.12.18 в 11:53

Има ли вече грип в Кърджали?

Нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания в България продължава да нараства постепенно. В седмицата 26.11.2018-03.12.2018 г. общата заболяемост е 118,3 души на 10 000 човека. Регистрираните случаи на остри респираторни заболявания са 4512, с 441 повече от предходната седмица. Първите положителни проби за грип..

публикувано на 07.12.18 в 11:42

Д-р Диана Вълчева: От октомври до май е пикът на респираторните заболявания

С тежки случаи на пневмония, които са резултат от остри респираторни заболявания, се бориха лекарите от пневмо-фтизиатричното отделение на многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Десетина възрастни хора се лекуваха от едно от най-сериозните усложнения на въздушно-капковите инфекции през зимния период. Някои от тях все още са на..

публикувано на 07.12.18 в 11:30

Превишение на нормите на фини прахови частици е регистрирано в Кърджали

Превишение на нормите на фини прахови частици е регистрирано в Кърджали в три от първите пет дни на месец декември. Това показват данните на автоматичната измервателна станция, позиционирана в квартал Студен кладенец. Какъв въздух дишаме в Кърджали? Каква е ситуацията от началото на отоплителния сезон, колко сериозни са превишенията и каква е..

публикувано на 07.12.18 в 10:31

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

От тази седмица започнахме една коледна музикална разходка в ефира на чаршията. Така ще е до края на годината – ще слушаме кавъри на най-популярните коледни и новогодишни песни. Ще си говорим за традиции в празниците, както и за някои нетрадиционности.

публикувано на 04.12.18 в 12:35