Писмо до Дядо Коледа


Остават точно 20 дни до Коледа. Белобрадият старец вече няма търпение да изпълни желанията на децата, които му изпратят писма. Затова в пощенските клонове в страната има специална кутия за писма до Дядо Коледа. За да ги получи той, посланията трябва да бъдат адресирани до него, да бъде посочен точен адрес на подателя и да се сложи марка от 65 стотинки. Така малките адресанти ще получат и отговор. Писмата, изпратени до 12 декември, участват в конкурс на български пощи и децата с най-красиви писма ще получат награда. Илияна Типова се разходи из Кърджали и попита децата, какво писмо са написали или ще напишат до Дядо Коледа. 
Има място, където коледните чудеса, които гледаме по телевизията, се случват реално. Играещи деца със зачервени бузи, коледни песни и звънтящи камбани, стотици хора, сгряващи се с приказни емоции от минусовите температури. Това може да се види само в Лапландия, където живее не кой да е, ами самият Дядо Коледа.
Хиляди туристи, привлечени от възможността да посетят това място, се наслаждават на компанията на Дядо Коледа през цялата година. Той постоянно приема малки и големи, за да чуе какви са техните желания и за да се снима с тях.
Местни хора обаче твърдят, че истинската работилница, където елфите неспирно се трудят и правят играчки за децата, се намира дълбоко в недрата на планината. Според легендата, до нея може да се стигне по заплетени тайни тунели, за които знаят само Дядо Коледа, елфите и Баба Коледа. 
В студиото на Радио Кърджали сме поканили Дядо Коледа. 
Чуйте повече в звуковия файл. 


Вижте още
Д-р Кирил Карамфилов

Доц. Карамфилов: Пациентите от Кърджалийско са предизвикателство за инвазивните кардиолози

Около 1000 пациенти на година преминават и получават помощ в лабораторията по инвазивна кардиология в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Статистиката сочи, че в България пациентите с миокарден инфаркт, които имат най-голяма полза от инвазивната кардиология и не са обхванати от лекарите специалисти, днес е под 20 на сто. Броят им е намалял..

публикувано на 18.02.19 в 15:09

Ресми Мурад: Изселниците в Бурса са колкото жителите на Ардинско

Казват, че изселниците от Ардино в Бурса, Република Турция, са толкова, колкото хора живеят в родопския град. В него по постоянен адрес има 31 000 души, а според последното преброяване - 12 500. Ако е вярна тази статистика, това означава, че в над тримилионния Бурса има цял един български град. Там през почивните дни се проведе юбилейната,..

публикувано на 18.02.19 в 11:11

Доц. Димо Чешмеджиев: Почитта към светите братя Кирил и Методий е донесена у нас от техните ученици

Няколко дни след 14 февруари, когато църквата чества успението на св. Кирил Славянобългарски, "Вяра и живот" посвети предаването на личността му и на почитта към него. Поводът е 1150 г. от успението на първопросветителя. Според доц. Димо Чешмеджиев от Кирилометодиевия научен институт почитта към св. Кирил и брат му Методий е донесена в..

публикувано на 18.02.19 в 10:49

Д-р Диана Вълчева: Не се създават нови молекули антибиотици

Остава висок броят на болните в пневмофтизиатричното отделение на многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. При 30 лежащо болни, 21 души се лекуват от пневмония. В някои случаи се касае за хора, дошли от труднодостъпни райони, които не могат да бъдат върнати обратно без лечение по родните им места. Началникът на отделението д-р..

публикувано на 13.02.19 в 18:06

Свещеник Ангелов: Изконното най-човешко чувство е да обичаме

В навечерието на 14 февруари, който у нас се свързва с Деня на влюбените, предаването "Вяра и живот" предложи християнската гледна точка към любовта. Разговорът по темата е със свещеник Ангел Ангелов от столичния храм "Св.София". От него разбираме защо "любовта е дълготърпелива и пълна с благост", защо тя е изначалното призвание на християните и..

публикувано на 11.02.19 в 11:10

Няма ръст на безстопанствените кучета в Кърджали, 401 са минали през приюта за година

Няма увеличение на на популацията на безстопанствени кучета в град Кърджали, тя остава постоянна в последните две години. Това съобщи за Радио Кърджали главният експерт в отдел Опазване на околната среда в общината Анжела Василева. Четиристотин и едно безстопанствени кучета са преминали през общинския приют в Кърджали в рамките на 2018 година...

публикувано на 08.02.19 в 18:55

Магдалена Ахчиева: Единност, съпричастност и подкрепа ни водеха през годините

Десети юбилеен конгрес провежда Конфедерацията на труда Подкрепа. Кърджали е представен със седемчленна делегация, водена от председателя на структурата Веселин Илиев. Това каза за Радио Кърджали дългогодишният лидер на Подкрепа в региона Магдалена Ахчиева, днес редовен синдикален член. На 8 февруари се навършват и 30 години от създаването..

публикувано на 08.02.19 в 18:38