В Смолян награждават победителите в конкурса "Аз раста патриот"


Тази вечер от 17:30 часа в Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян ще се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в третото издание на конкурса "Аз раста патриот", който се провежда под егидата на Областния управител Недялко Славов. 
Стотици снимки участват във фотоконкурса за деца, облечени в народни носии от 4 възрастови групи от 1 до 18 години. Целта на конкурса да стимулира изявата на подрастващите и да ги насърчи. Затова наградите са за децата, които са на снимките, а не за авторите на фотографиите. След награждаването в Зала 1 на Театъра всички малки и големи любители на кукленото изкуство ще имат възможност от 18:30 часа, да се насладят на спектакъла "Тумба-лумба" на Куклен театър - Бургас. Преди това на новия център в областния град малчуганите от детските градини, заедно с кмета на Община Смолян Николай Мелемов, ще запалят светлините на коледната елха. 

Вижте още

Само лекарства без рецепта ще се продават без баркод от февруари на новата година

След 10 февруари 2019 година без баркод ще се продават само лекарствата без лекарско предписание . От 9 февруари у нас, заедно с останалите страни от Европейския съюз, лекарствата, които купуваме с рецепта от аптеките, ще притежават уникален номер на продукта, сериен номер, номер на партида и срок на годност. Промяната е в изпълнение на изискване на..

публикувано на 11.12.18 в 11:53

Отборът на "Арда" завърши по най-добрия начин футболния сезон

Отборът на АРДА завърши по най-добрия начин футболния сезон, с победа като гост над Струмска слава с 1:3. С тези три точки АРДА ще зимува на трето място в класирането, като има актив от 31 точки. Сега сме по-спокойни, каза старши треньора Стойчо Стоев и допълни: "Когато е последен мач и съумееш да победиш, е нормално да си по-спокоен, тъй..

публикувано на 11.12.18 в 10:49
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева подарява коледно представление на децата на Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще спази традицията и отново ще дари коледно представление на най-малките зрители на Кърджали. Премиерният спектакъл „Пепеляшка“ по приказката на Братя Грим ще се играе по нейна покана в неделя, 16 декември, от 11 часа на голямата сцена на театъра. Режисьор е Атанас Атанасов, хореограф - Веселина..

публикувано на 11.12.18 в 10:25

Нарушаването на авторските права в социалните мрежи най-често става неволно

Нарушаването на авторските права в социалните мрежи най-често става неволно. Потребителите масово споделят снимки, информации и текстове , без да посочват източника. В повечето случаи това става, без те да осъзнават, че нарушават авторските му права . Това каза за Радио Кърджали адвокат Стоян Мемцов , специалист по правото на..

публикувано на 11.12.18 в 10:04

Ремонтират участъка Кърджали-Мост-Манастир следващата година

През тази година бяха направени изключително много инвестиции в пътната инфраструктура, съобщи в ефира на радио Кърджали областният управител Никола Чанев . Той съобщи, че за инвестиции в сектора са изразходени над 40 милиона лева. Това е десетократно повече, отколкото през 2017-а година. Ремонти на важни отсечки предстоят и през 2019-а:..

публикувано на 11.12.18 в 09:37

Театърът в Кърджали показва "Пепеляшка" довечера

Тази вечер от 18 часа, в театъра в Кърджали ще бъде представена втората премиера на магичния спектакъл за деца "Пепеляшка". Режисьор е Атанас Атанасов, хореографията е на Веселина Арабаджиева, костюмите са дело на Ваня Петкова. Освен актьорите на сцената ще се изявят и деца от Кърджали.   "Адаптацията на текста по приказката на Братя Грим..

публикувано на 10.12.18 в 16:42

Никола Чанев: Предстои среща с инвеститор за индустриалната зона

Работата по изграждането на индустриалната зона на Кърджали продължава. Това каза в ефира на Радио Кърджали областния управител Никола Чанев. Той съобщи за предстояща среща с инвеститор: "Очакваме много интересна среща с инвеститор в края на следващата седмица във връзка с индустриалната зона. Това са първи стъпки, компаниите избягват да се..

публикувано на 10.12.18 в 16:13