Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 19 декември ще обявят Спортист на годината в Кърджали


Тазгодишната церемония по обявяване на победителите в традиционния конкурс Спортист на годината на Кърджали, ще се състои на 19 декември от 18 часа.  Первин Риза, младши експерт в Дирекция "Хуманитарни дейности" кометира за Радио Кърджали, че след като се обобщят резултатите, те се представят пред Постоянната комисия по младежки дейности и спорт към Общински съвет в Кърджали за разглеждане и одобрение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Боико Синапов: Фермерите продават агнешкото на цена около 10 лева за килограм

Няма увеличение на цената на агнешкото месо от страна на производителите. Това коментира председателят на Обединени български животновъди Бойко Синапов. Според него, фермерите са успели да задържат миналогодишните цени от 9 - 10 лева за килограм живо тегло. Разликата в цените идвала от търговците, защото при приозводителите тя е почти без..

публикувано на 23.04.24 в 15:05

Позволяват първата имунизация срещу коклюш да бъде на месец и половина при бебетата

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана  месец и половина след раждането на бебето. Досега тя се прилгаше след втория месец според Имунизационния календар. Това бе решено на среща между служебния премиер Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министъра на..

публикувано на 23.04.24 в 14:12

Няма регистрирани случаи на коклюш в Кърджали

Няма регистрирани случаи на коклюш в област Кърджали.  Това съобщи директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.  Той обясни какви са симптомите на болестта. Коклюшът е силно заразна бактериална болест, която засяга белите дробове и дихателните пътища. Известна е също като магарешка кашлица. Причинява се от бактерия в устата, носа и гърлото на..

публикувано на 23.04.24 в 11:30
Румен Радев

Президентът насрочи извънредните местни избори за общински съвет в Хасково за 23 юни 2024

Президентът Румен Радев насрочи с указ изборите за общински съветници в Хасково за 23 юни. Вотът беше касиран заради констатирани нарушения в голям брой СИК в Хасково и неестествено висок брой недействителни бюлетини. Така резултатът беше обжалван в съда от политическите формации „Ние идваме“, „БСП за България“, „ВМРО-Българско национално..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

Здравната комисия на НС заседава спешно заради заразените с коклюш

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 09:52

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че законовото обвързване на нивата на най-ниското възнаграждение към средната работна заплата ще направи..

публикувано на 23.04.24 в 09:15

Дъждовно

Дъждовно над Източните Родопи:  Кърджали 11-17, Хасково 10-17, Смолян 6-12 Във вторник ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е..

публикувано на 23.04.24 в 08:11