Имениците ползват безплатна нощувка на Никулден в Златоград


Хотелиери от Златоград отчитат ръст на туристите за Коледа и Нова година. Капацитетът от 800-900 места вече запълнен за празниците. Кувертът за новогодишната вечер в ресторантите и механите е между 80 и 85 лева. Още подробности съобщава в звуковия файл директорът на Етнографския-ареален комплекс Александър Митушев.

Александър Митушев: За Нова година отдавна няма места. За Коледа, понеже е семеен празник, имаме по-малко туристи. Все още има възможности. 80 процента от легловата база в Златоград за Нома година е запълнена. За Никулден ден също има много гости, тъй като имениците ползват безплатна нощувка.

Вижте още

Борисов и Ципрас дадоха старт на газопровода между България и Гърция

Премиерите на България и Гърция - Бойко Борисов и Алексис Ципрас, дадоха старта на строителството на газовата връзка между двете страни. Церемонията се състоя на няколко километра от граничния пункт Маказа. Общата стойност на проекта е 220 милиона евро. Той е изключително важен, защото ще осигури разнообразие на източниците и доставките на синьо..

публикувано на 22.05.19 в 18:08

Инспекцията по труда е съставила 17 акта през април

744 нарушения и 17 съставени акта има за месец април от проверки на Инспекцията по труда в Кърджали. От общо 118 предприятия, 19 са проверени за първи път. Това съобщи Ангелина Бабунска, директор на Инспекцията по труда в Кърджали: 

публикувано на 22.05.19 в 17:27

Днес е крайният срок за изплащане на държавната помощ по програма De minimis за тютюнопроизводители

Днес е крайният срок за изплащане на държавната помощ  по програма De minimis за тютюнопроизводители. Обезщетенията са за предадена и неплатена продукция от предходни години. Дарина Стоянова с подробностите: Право на подпомагане по схемата имат физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, кандидатствали за държавната помощ. Те..

публикувано на 22.05.19 в 15:00

Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие

Днес, 22 май е Международния ден на биологичното разнообразие. Той е иницииран и обявен с цел подобряване на информираността за проблемите на биологичното разнообразие на Земята. През тази година темата на екологичния празник е „Нашето биологично разнообразие, нашата храна, нашето здраве“. РИОСВ-Хасково кани всички детски градини, училища, общини,..

публикувано на 22.05.19 в 14:36

Ветеранът по тенис на маса Димитър Караиванов се готви за Европейско

След силното представяне на юбилейното Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани в Курортния комплекс "Албена", Димитър Караиванов от Спортен клуб "Родопи" - Момчилград се готви за предстоящите големи форуми като Европейски и Световен шампионат за ветерани. Подробностите от ветерана:

публикувано на 22.05.19 в 13:30

Шествието на 24 май в Крумовград с нов маршрут

Тази година традиционното шествие в чест на 24 май на учениците в Крумовград ще бъде до стадиона, тъй като в центъра на града има ремонтни дейности. Възпитаниците на най-голямото средно училище в общината - "Васил Левски" - се готвят усилено на празника. Подробности от директора Цветан Терзиев

публикувано на 22.05.19 в 13:26

Само 4 дела в Кърджали за обезщетения по трасето на интерконектора

Само 4 дела са заведени в Административен съд - Кърджали от собственици на отчуждени земи по трасето на системната газова връзка Гърция - България. Те не са доволни от определения размер на обезщетението. Председателят на Административни съд Ангел Момчилов в звуковия файл: Ангел Момчилов:От 2014 до края на април 2018 няма ръст в делата с такъв..

публикувано на 22.05.19 в 13:22