Имениците ползват безплатна нощувка на Никулден в Златоград


Хотелиери от Златоград отчитат ръст на туристите за Коледа и Нова година. Капацитетът от 800-900 места вече запълнен за празниците. Кувертът за новогодишната вечер в ресторантите и механите е между 80 и 85 лева. Още подробности съобщава в звуковия файл директорът на Етнографския-ареален комплекс Александър Митушев.

Александър Митушев: За Нова година отдавна няма места. За Коледа, понеже е семеен празник, имаме по-малко туристи. Все още има възможности. 80 процента от легловата база в Златоград за Нома година е запълнена. За Никулден ден също има много гости, тъй като имениците ползват безплатна нощувка.

Вижте още

АГРА отваря врати в Пловдив

На 20 февруари се откри 28-мото издание на международното изложение АГРА 2019. Форумът се организира под егидата на Министерство на земеделието и храните на Република България, като основен партньор е и Селскостопанската академия. Агрономът Антон Русчуклиев посещава АГРА всяка година вече повече от 20 години. Първо, защото се събират накуп много..

публикувано на 20.02.19 в 13:35

Венцислав Стайков и Гроздан Колев отличени в конкурса за есе за Левски

Наред с ученици от различни възрасти, началникът на регионалния инспекторат на образованието в Кърджали Гроздан Колев се включи в конкурса за есе, посветен на Васил Левски. Състезанието бе организирано от Общинския комитет "Левски" и община Кърджали. Във възрастовата категория над 19 години първа награда не беше връчена. На второ място бе класиран..

публикувано на 20.02.19 в 12:52

97 на сто от децата в област Кърджали са имунизирани срещу морбили

Общопрактикуващите лекари в Кърджали започват преглед на имунизационния статус на децата до 18 години, които подлежат на имунизация за морбили. Прегледът е по предписание на Регионалната здравна инспекция. Неимунизираните или с пропусната ваксина незабавно трябва да бъдат ваксинирани с комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола. Това съобщи..

публикувано на 20.02.19 в 11:54

Откриват изложбата "Бъдещето през моите очи" в ОДК в Кърджали

На 20 февруари от 15 часа в Кърджали се открива изложба с най-добрите детски творби от конкурса за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”. Тогава ще бъде и официалната церемония по награждаване на отличените творби. За четвърта поредна година конкурсът се организира от Общинския детски комплекс в града и Община Кърджали, с помощта на частна фирма,..

публикувано на 20.02.19 в 11:38

Анелия Крумова: Левски е символ на България

Есето на единадесетокласничката от СУ "П.Р. Славейков" Анелия Крумова, която е и сътрудник в Радио Кърджали, бе отличено като най-добро в категорията 16-19 години на конкурса за Апостола на свободата, организиран от община Кърджали и общинския комитет "Левски".  "Темата "Народе????" провокира всеки българин. Левски за мен е символ на безсмъртието...

публикувано на 20.02.19 в 11:25
Бойко Борисов

ГЕРБ връщат преференциите при гласуване

ГЕРБ ще направят законодателни постъпки, за да възстановят предишното преференциално гласуване и ако държавният глава Румен Радев наложи вето, партията ще го подкрепи в тази част от законопроекта. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикано от премиера Бойко Борисов. Освен това ГЕРБ ще открие процедура..

публикувано на 18.02.19 в 13:46

Навършват се пет години от смъртта на известния кърджалийски общественик и политик инж. Димчо Михалевски

Днес  се навършват пет години от смъртта на известния кърджалийски общественик, достоен политик, бивш народен представител и зам.министър на регионалното развитие инж.Димчо Михалевски. Социалисти от града почетоха паметта му с поднасяне на цветя на паметната плоча поставена върху част от Ардинския мост на брега на Водното огледало. В знак на..

публикувано на 18.02.19 в 13:33